rss
  • Prézlis karfiol

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

    A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, leveskockával vagy sós vízben a tejjel megfõzzük. Beleforgatjuk a megpirított prézlibe. Tejföllel vagy tartármártással tálaljuk. Köretként is adhatjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Garnélarákos minipizza

    Hozzávalók: 300 g fõtt garnélarák, 270 g liszt, 175 g reszelt parmezán sajt, 1 tojás, 4 g élesztõ, fél tk. só, fél tk. cukor, 1 ek. creme fraiche, 3 ek. petrezselyemzöld, 2 ek. olivaolaj, citrombors, só, õrölt fekete bors.

  • Gyümölcsrizs

    Hozzávalók:(4 személyre) 2 dl rizs, 3 dl víz, 2 dl tejszín, 2 evõkanál cukor, 2 teáskanál vaníliás cukor, 1 csipet só, 2 banán, 2 db narancs, 2 db alma, 10 db apró habcsók, 10-15 szõlõszem.

  • Nagyi császármorzsája

    Hozzávalók: 30dkg búzadara, 10dkg cukor, 1/2 lit. tej, 3 db tojás, pici só, 10dkg zsír.

  • Rakottas cukkini

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 30 dkg cukkini, 4 evõkanál olívaolaj, só, 30 dkg stracchino (olasz friss sajt, ami bármilyen más friss, lágy sajttal helyettesíthet?).

  • Barbary Coast

    Shakerben összerázzuk, majd pohárba szûrjük.

  • Búzacsírás müzli

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát és az almát lereszeljük, és összekeverjük a többi hozzávalóval.

  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

  • Szezámmagos halfilé

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor snidling, 40 dkg mélyhûtött tengeri hal, 2 evõkanál szezámmag, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál tejföl, 1 dl zöldségleves (kockából), frissen õrölt fekete bors, só.

  • Narancsos sertésszûz

    Hozzávalók:

    50 deka sertésszûz, 3 gerezd fokhagyma, 8 zsályalevél, 2 ek. olívaolaj, 1 egész narancs leve, fél dl tejszín, 1 kávéskanál narancshéj (bio narancs), worcestershire mártás, só, bors

  • Lucskos káposzta

    A friss káposzta fejekbõl két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel fõni s meg is sózzuk.

  • Kapros cukkinifõzelék

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves(leveskockából is lehet)

  • Hortobágyi csõtészta

    Hozzávalók: 1-1,5 kg csirkemell (jó pulyka és disznóhús is), 2-3 fej vöröshagyma, 1-1,5 (nagy) pohár tejföl kb. 1 üveg csemege uborka, kb. 15-20 dkg párizsi (ez elhagyható) só, bors, csemege õrölt paprika, babérlevél, liszt, víz, olaj vagy zsír.

  • Cigánykenyér

    Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 csomag élesztõ, gondolatnyi só, víz.

  • Sonkás-sajtos kifli

    Hozzávalók: 5 darabhoz: 30 dkg mélyhûtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg fõtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evõkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez.

  • Klasszikus zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott zöldpetrezselyem.

  • Házi készítésű eperfagyi

    Házi készítésű eperfagyi Törjük össze az epret, majd keverjük el 5 dkg cukorral és tegyük félre. Egy másik edényben keverjük simára a tojássárgákat a maradék cukorral, a tejjel és a csipet sóval. Közepes hőfokon melegítsük forrásig, de ne forraljuk. Öntsük át egy hideg tálba, tegyük 3 órára hűtőbe, és néha keverjük meg. Ha lehűlt, adjuk hozzá a vaníliás cukorral habbá vert tejszínt, és keverjük bele az elkészített eperpürét. Tegyük fagylaltgépbe, és kövessük a készülék útmutatóját. Az eperpüréhez hozzákeverhetünk fél deci narancslikőrt vagy fél pohár tokaji aszút.

  • Csipetke készítése

    Hozzávalók: 1 tojás, amennyi lisztet felvesz, egy csipet só.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Töltött paradicsom

    Hozzávalók:

    8 db kisebb paradicsom, 10 dkg rokfort sajt, fél fej kisebb vöröshagyma, 1 kis csokor, petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 2 evõkanál tejföl, só, bors

  • Baranyai töltött káposzta

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 kg savanyú káposzta, 8-10 savanyú káposzta levél, 3 evõkanál olaj vagy 5 dkg zsír, só, törött bors, pirospaprika, vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, 1 tojás.