rss
  • Céklasaláta majonézzel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 8 személyre: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt; só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez

    A céklát kefével alaposan megtisztítjuk, és egészben puhára fõzzük. Hideg vízben lehûtjük, meghámozzuk, és gyufaszál­nyi csíkokra vágjuk, majd az ecetes tormával összekeverjük. Hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, sóval, borssal ízesít­jük. Néhány órára behûtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben a tojásokat keményre fõzzük, és cikkekre vágva díszítésként a saláta tetejére helyezzük tálalás elõtt.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkemelltorta

    Hozzávalók:

    - 2 egész csirkemell
    - 35 dkg sajt
    - 250 g bacon
    - 20 dkg sonka
    - liszt
    - 3 tojás
    - tej
    - só, bors
    - majoranna
    - fokhagyma

  • Örmény zöldség

    A meghámozott krumplit, a megtisztított padlizsánt és a hagymát kockázd fel, s vajon kissé pirítsd meg.

  • Majonézes virslisaláta

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

  • Alfredo tészta

    Hozzávalók: 50 dkg tészta (penne, spagetti...), 15 dkg frissen reszelt parmezán sajt, 3,2 dl tejszín, 9 dkg sütõmargarin, 3 evõkanál felaprított, friss petrezselyem, só, bors, kakukkfû;

  • Krumplinudli

    A burgonyát fõzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihûlni. Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belõle puha tésztát. Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra, majd lisztes kézzel formázd meg a nudlikat.

  • Meggyleves borosan

    Meggyleves borosanA meggyet megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Levét felfogjuk. A kimagozott meggyet saját levével, a vörösborral, 1 liter vízzel, a citromlével és a cukorral feltesszük főzni. Amikor felforrt, beletesszük a szegfűszeget, a fahéjat és felforraljuk, majd ezeket a fűszereket eltávolítjuk belőle. A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, és lassan, állandó keverés közben rámerünk a levesből. Ezt visszaöntjük a többi leveshez és felmelegítjük. Forralni már nem szabad! Ha kihűlt, hűtőszekrényben jól lehűtjük, és hidegen tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

  • Algír krumpli

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 6 tojás, 60 dkg gesztenyemassza, 15 dkg vaj, liszt, só.

  • Lasagne cukkinisan

    Lasagne cukkinisanLobogó sós vízben pár perc alatt kettesével megfőzzük a lasagne-leveleket, majd lecsepegtetjük. A megtisztított cukkini végeit levágjuk, majd az egyik felét karikára, a másik felét csíkokra vágjuk. Nagyon apróra vágjuk a hagymát és a mogyoróhagymát. Felezzük meg, helyezzük el két serpenyőbe, hozzáadva fele-fele arányban az olajat és a vajat. Az egyik serpenyőbe tegyük bele a kerekre vágott cukkinit, a másikba a csíkokra vágott cukkinit. Pirítsuk meg, adjunk hozzá sót, borsot és petrezselymet. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá néhány kanál vizet.

  • Babkrém

    Hozzávalók: 30 dkg tarkabab, 15 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 3 dkg dió, 1 dkg kakaó, 1 dl tej, 3 dl tejszín.

  • Babfõzelék

    Hozzávalók:

    1 csipet ételízesítõ
    35 dkg fehérbab konzerv
    1 gerezd fokhagyma
    2-3 db babérlevél
    3 evõkanál finomliszt
    3 evõkanál étolaj

  • Syros (görög rizsétel)

    Hozzávalók: fél kg cukkini, 2 csésze rizs, 1 fej hagyma, 1 húsleveskocka, 40 dkg darálthús, 4 EK tejföl, 2 dkg vaj, 2 kk citromlé, só.

  • Hagymamártás

    Ha már kicsit színesedik, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és tartsd lassú tûzön, amíg a hagyma szét nem fõ.

  • Virsli sült burgonyában

    Hozzávalók: 8 db hosszúkás, közepes nagyságú burgonya, 2 pár virsli ízlés szerint só;

  • Csirkecomb cukkinivel

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg cukkini, 4 csirkecomb, 1,5 dl sovány tejföl, õrölt pirospaprika, 2 ek. finomra vágott kapor, só, bors.

  • Gyömbéres-kókuszos sárgarépakrémleves

    Hozzávalók:

    2 ek olívaolaj, 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 cm gyömbér, 500 g sárgarépa, 1 tk só, 600 ml víz (vagy zöldséglé), 100 ml fehérbor, 200 ml maracujalé, 300 ml kókusztej, 1,5 tk koriandermag, õrölt bors, frissen õrölt koriander v. petrezselyem, apróra vágva

  • Csavart cukorbotok

    Csavart cukorbotokA hozzávalókat gyúrjuk össze, majd pihentessük a hűtőben fél óráig. A piros tésztához adjunk élelmiszer színezéket még az összegyúrás előtt a kívánt szín eléréséhez. Barna tésztát kakaópor hozzáadásával kapunk, ekkor a kakaópor mennyiségével kevesebb lisztet adjunk a tésztához. Hűtés után a különböző színű tésztákból hosszú zsinórokat sodrunk, majd kettőt-kettőt összefonunk és méretre vágunk. 180 fokon süssük kb. 15 percig, de közben figyeljük, mert két sütő sem süt egyformán. Egyszerű, de nagyszerű sütemény!

  • Jércemell csíkok kukoricában

    Hozzávalók: 2 nagyobb jércemell, 1 doboz konzerv csemegekukorica, (vagy 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt kukorica), 5 dkg vaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál curry, só és törött bors ízlés szerint, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Pirított zsemlekocka

    1 zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és 2 evõkanál olajon állandóan kevergetve, lángterelõ felett pirítsuk világos pirosra. Ha teflon bevonatú edényben pirítjuk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét.

  • Hideg fügeleves

    Hozzávalók: 20 szem érett füge, 6 dl fehér-szõlõlé, 1 dl rostos narancslé, 2 dl tejszín, 2 dl tej, fél mokkáskanál õrõlt fahéj.

  • Amaránt krémleves

    A megõrölt pattogatott amarántot a zöldséglevesben 10 percig alacsony lángon fõzzük. Ezalatt a meghámozott hagymát és a megpucolt zöldhagymát karikákra vágjuk és a vajon enyhén megpároljuk. Ezután a levesbe tesszük és 10 percig még forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet borssal és szerecsendióval ízesítjük. Reszelt sajttal, a metélõ hagymával díszítjük, majd forrón tálaljuk.