2024.03.29. - Auguszta

Céklasaláta majonézzel

Hozzávalók 8 személyre: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt; só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A céklát kefével alaposan megtisztítjuk, és egészben puhára fõzzük. Hideg vízben lehûtjük, meghámozzuk, és gyufaszál­nyi csíkokra vágjuk, majd az ecetes tormával összekeverjük. Hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, sóval, borssal ízesít­jük. Néhány órára behûtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben a tojásokat keményre fõzzük, és cikkekre vágva díszítésként a saláta tetejére helyezzük tálalás elõtt.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!