rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sajtos kínai kel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg kínai kel, 5 dkg vaj, 1 evõkanál olaj, 5 dkg eidami és 5 dkg füstölt ízû sajt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A kelt cikkekre vágjuk, kitorzsázzuk, és sós vízben nem túl puhára fõzzük. Alaposan lecsepegtetjük, majd kiolajozott tûzálló tálra egy: más mellé fektetjük, hogy a külsõ levelek kerüljenek a tetejére. Csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük, reszelt sajttal megszórjuk, és tetejére morzsoljuk a vajat. A forró sütõben addig sütjük, amíg a sajt meg a vaj rá nem olvadt, de megpirítani nem szabad!

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banános hajók

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája.

  • Csokoládépuding kókuszos krémmel

    Hozzávalók 4 személyre: A pudinghoz: 1 zacskó csokoládéízû pudingpor, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 3 evõkanál cukor. A mártáshoz: 1 zacskó vaníliaízû desszertkrémpor, 5 dl tej, 6 evõkanál kókuszreszelék, 2 evõkanál cukor, esetleg mentalevél.

  • Fahéj fánk

    Finom élesztõs tésztát készítünk fél font liszt, 14 deka vaj, 1 egész tojás, 3 sárgája, kis só, kevés cukor és 2 deka tejben feloldott élesztõbõl.

  • Tojásos sóskaleves

    Hozzávalók:

    4 burgonya, 4 db fõtt tojás, 50 dkg friss sóska, 2 húsleveskocka, 2 kis pohár tejföl, 1 evõkanál,, rétesliszt, fehérbors, só

  • Alföldi burgonya

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 5 evõkanál olaj, 1-1 szál sárga és fehérrépa, 1 fél zellergumó, mokkáskanál pirospaprika, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika (télen lehet lecsó), só, 80 dkg burgonya.

  • Gombás jégsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 csõ csemege kukorica (vagy helyette konzerv kukorica), só, cukor, 200 g mélyhûtött zöldbab, 1 fej jégsaláta, 150 g gomba, 150g tejszínes joghurt, 1 limett leve, bors, 1-2 tk. juharszirup, durvára tört rózsabors 1 tk. balzsamecet.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók:

    1/2 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 tejföl, kevés olaj, só, bors, pirospaprika
    palacsintához: 2 tojás, 1/2 l tej, liszt, olaj

  • A prosztata védelmében

    A prosztata daganatos megbetegedései világszerte a vezetõ halálokok közé tartoznak. Ugyanakkor arra is van tudományos bizonyíték, hogy a prosztata normális mûködését segítheti, ha a megfelelõ ételekbõl többet fogyasztunk, az ártalmasakat pedig elkerüljük.

  • Szatmári lakodalmas leves

    Hozzávalók: 35 dkg marhafelsál, 30 dkg sertéstarja, 25 dkg csirkemell, só, törött bors, 10 dkg magyar sonka, 5 dkg kolozsvári szalonna, 1 kiskanál paprikakrém, 4 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg lángolt kolbász, 1 kiskanál paradicsompüré, majoránna, kakukkfû, borókabogyó, 1 kiskanál liszt, 2 dl bor, 1 kiskanál mustár, 1 dl olaj.

  • Fagylaltos meglepetés

    Hozzávalók 8 adaghoz: 12 dkg omlós keksz, 6 dkg tisztított dióbél, 6 dl vaníliafagylalt, 6 dkg barnacukor, 9 dkg vaj, 17 dkg finom kristálycukor, 4,5 dl tejszín, 4 dkg kakaópor, 6 dl csokoládé- vagy kávéfagylalt, 1 evõkanál csokoládéforgács vagy -dara.

  • Csirkemellsaláta

    Hozzávalók:

    1 db fõtt vagy sült csirkemell, 1 doboz spárgakonzerv (kb. 40 dkg-os), 15-20 dkg gomba, citromlé vagy ecet
    a mártáshoz: 3 db tojássárgája, 3 dl olaj, 1 dl sûrû tejföl, 1 púpozott kiskanál cukor, só, csipetnyi õrölt fehérbors, 1 kiskanál mustár, negyed citrom leve

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Burgonyasaláta sütõtökkel

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt burgonya, 40 dkg sütõtök, 4 dl kefir, 2 savanyú alma, 1 lilahagyma, 1 ek. mustár, 1 tk. paradicsompüré, 1 tk. só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Cukkini fánk

    Hozzávalók: 3 közepes cukkini, 10 dkg feta sajt, 2 fej vöröshagyma, 3-3 evõkanál finomra vágott kapor és petrezselyem, 4 evõkanál liszt, 3 tojás, olívaolaj, só, õrölt bors. A díszítéshez
    kaporlevél, petrezselyemlevél, paradicsomgerezdek.

  • Cukkínikrém-leves

    Hozzávalók: 1 db kisebb cukkíni, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál vegeta, 4 szelet kenyér, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi vaj;

  • Párolt uborka

    Hozzávalók: 75 dkg kígyóuborka, 3 evõkanál olaj, só, õrölt fehér bors, 5 dkg reszelt sajt.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Keménytojás vadasan

    Hozzávalók: 8 tojás, 7 dkg zsiradék, 10 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g õrölt bors, 1 tk szemesbors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, ecet.

  • Vörösboros csirke

    Hozzávalók:

    40 dkg csirkemellfilé, 40 dkg gomba, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál, paradicsompüré, 1 dl száraz vörösbor, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, kakukkfû, õrölt fehérbors, só

  • Fahéjas mézes galuska (régi magyar recept)

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojás, 4 dkg vaj, 5 dkg méz, 1 dl tej, 1 evõkanál porcukor, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 csipet só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...