Hozzávalók: 50 dkg sovány marha darálthús, 1 kis lilahagyma, reszelve, 3 ek olívaolaj, 1-1 (kb 1 cm vastag) szelet ananász személyenként, 1-1 tojás személyenként, 1-1 zsemle személyenként, 2 fõtt cékla, vékonyan szeletleve, 2 paradicsom, szeletelve és salátalevelek.
A darált húst a reszelt hagymával, sóval és borssal összegyúrjuk. 4-6 adagra elosztjuk, ezekbõl lapos fasírtokat alakítunk.
Egy serpenyõben 2 ek olajat felmelegítünk, amikor forró, a hamburgereket kisütjük – kb 5 percig mindkét oldalon. Melegen tartjuk õket.
Közben egy grill serpenyõt kicsit kiolajozunk, az ananász szeleteket majd a félbe vágott zsemléket csíkosra grillezzük. A maradék olajban tükörtojásokat sütünk.
A hamburgereket összeállítjuk a következõ sorrendben: zsemle alsó fele, ananász szelet, 1 db saláta levél, 2-3 vékony szelet cékla, 1 szelet paradicsom, hús, tükör tojás majd a zsemle másik fele. Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!