2021.01.25. - Pál

Ausztrál hamburger

Hozzávalók: 50 dkg sovány marha darálthús, 1 kis lilahagyma, reszelve, 3 ek olívaolaj, 1-1 (kb 1 cm vastag) szelet ananász személyenként, 1-1 tojás személyenként, 1-1 zsemle személyenként, 2 fõtt cékla, vékonyan szeletleve, 2 paradicsom, szeletelve és salátalevelek.
bohócdoktor vizit szja 1%

A darált húst a reszelt hagymával, sóval és borssal összegyúrjuk. 4-6 adagra elosztjuk, ezekbõl lapos fasírtokat alakítunk.

Egy serpenyõben 2 ek olajat felmelegítünk, amikor forró, a hamburgereket kisütjük – kb 5 percig mindkét oldalon. Melegen tartjuk õket.

Közben egy grill serpenyõt kicsit kiolajozunk, az ananász szeleteket majd a félbe vágott zsemléket csíkosra grillezzük. A maradék olajban tükörtojásokat sütünk.

A hamburgereket összeállítjuk a következõ sorrendben: zsemle alsó fele, ananász szelet, 1 db saláta levél, 2-3 vékony szelet cékla, 1 szelet paradicsom, hús, tükör tojás majd a zsemle másik fele. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!