rss
  • Bloody Mary

  • Share on Tumblr

    Keverõpohárban készítjük, majd pohárba (jégre) szûrjük, s a tetejére frissen õrölt borsot szórunk.

    Hozzávalók:
    5 cl vodka
    12 cl paradicsomlé
    1 öntet Worcester-szósz
    1 öntet citromlé
    1 csepp Tabasco
    bors


    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejszínes tárkonyos csirke

    Tejszínes tárkonyos csirkeA csirkét megtisztítjuk, és négy darabba vágjuk. (Készíthető csak csirkemellből is.) Megsózzuk, és egy nagyobb, lapos tűzálló tálba, egymás mellé fektetjük a húsokat. Rászórjuk a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a tárkonyt és a borsot, majd leöntjük az olvasztott vaj és a tejszín keverékével. A tálat befedjük és előmelegített, forró sütőben, erős lángon körülbelül 40 percig sütjük. Ezután a húst saját levével lelocsolom és fedő nélkül mindkét oldalán pirosra, pirítjuk. Párolt rizs és saláta illik hozzá a legjobban, de ízlés szerint bármi mással tálalható.

  • Ribizlis vagy meggyes csokitorta

    Hozzávalók: 10 dkg vaj vagy margarin, 12,5 dkg cukor, 4 tojás, 12,5 dkg csokoládé (olvasztva), 15 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 3 ek. instant kakaópor, 2 teáskanál sütõpor, 50 dkg ribizli vagy meggy, ribizliszörp v. lekvár, 2-3 dl tejszín, 2 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kristálycukor.

  • Pulykamell spenóttal

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 30 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj, vegeta.

  • Csokis-mézes puszedli

    Csokis-mézes puszedliA mézet és a zsírt (vagy vajat) összeolvasztjuk. Egy tálban alaposan elkeverjük a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadjuk a mézet. A lisztet alaposan elkeverjük a szódabikarbónával, majd ráöntjük a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverjük. A tálat egy fóliával lefedjük és másnapig hűtőbe teszem. Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszünk ki a masszából, golyót formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütjük.

  • Örmény zöldség

    A meghámozott krumplit, a megtisztított padlizsánt és a hagymát kockázd fel, s vajon kissé pirítsd meg.

  • Répafõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg sárgarépa
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 ek. tejföl
    - 1 ek. paradicsompüré
    - petrezselyemzöld
    - zsír, só

  • Virslis kínai

    Hozzávalók: 1 csomag füstölt virsli, 10 szelet baconszalonna, 8 db közepes csemegeuborka, 1 üveges édes-savanyú mártás, 1 csomag mexikói vegyes zöldség, 25 dkg rizs, 1 evõkanál olaj.

  • Szebeni mazsolás leves

    Hozzávalók: 1 tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 10 dkg mazsola, 10 dkg apró szõlõ, 1 pohár tejföl, 15 dkg egres, kevés citromhéj, fahéj, 4 db szegfûszeg, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, só.

  • Banándesszert

    Személyenként 1 banánt hámozzunk meg, és 2 dg vajban mindkét oldalát süssük néhány percig, hogy átforrósodjon. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg, mert akkor szétesik és elveszti a kellemes ízét. Rósejbnisüto kanállal, óvatosan forgassuk át.

  • Mascarponés spagetti

    Hozzávalók:

    - spagetti
    - mascarpone
    - reszelt sajt
    - reszelt citromhéj
    - só
    - õrölt bors

  • Sajtos hagymaleves

    1 kg hagymát vékony karikákra szeletelünk. Vajon vagy olajon megpirítjuk, forró vízzel feleresztjük. A víz legyen valamivel több, mint amennyi levest szeretnénk készíteni. Negyed óráig fõzzük, ízlés szerint megsózzuk, esetleg hozzátehetünk egy húsleveskockát. Míg a leves fõ, zsúrkenyeret vékony szeletekre vágjuk.

  • Csirkehúsos torta

    Hozzávalók:

    1,2 kg-os csirke, a húsleveshez: 1 dl víz, 1 sárgarépa, 1 zeller, fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél, só; a tésztához: 40 dkg leveles tészta, 2 doboz ananász (darabolt, konzerv), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 3 cl konyak, 2 evõkanál liszt, 2-2 dl száraz fehérbor és húsleves, 3 tojássárgája

  • Szilvás gombóc

    Hozzávalók: zsemle 6 db, vaj 5 dkg, tojás 3 db, liszt 12 dkg, szilva 0.5 kg, cukor 10 dkg, õrölt fahéj 1 dkg, zsír 10 dkg, zsemlemorzsa 5 dkg, só 1 késh., esetleg szilvaíz 25 dkg.

  • Áfonyás-joghurtos muffin

    Hozzávalók 12 db-hoz: 15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott), l 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 1 tojás, 1 teáskanál sütõpor, 1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor, 2 dl joghurt.

  • Kukorica krémleves

    Hozzávalók: 60 dkg kukorica, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 2 vöröshagyma, 10 dkg vaj, 1,5 dl tejszín, 2 evõkanál liszt.

  • Magvas sült pácolt ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyszelet, 2 dkg tökmag, 2 dkg tisztított napraforgó, 2 dkg szezámmag, 2 dkg dió, 2 ek zsemlemorzsa, 2 ek liszt, 1 db tojás, 3 dl olaj, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika, 1 dl fehérbor ecet, 1 mk cukor, 2 ek olívaolaj, 2 db babérlevél, 1 fej fejes saláta, 1 db citrom.

  • Szilvakrémleves

    SzilvakrémlevesA szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni. Jól behűtve kínáljuk.

  • Tejszínes hagymaleves

    Tejszínes hagymalevesA vöröshagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd a forró olajon, üvegesre pároljuk. Ha a hagyma megpirult ezt követően hozzáadjuk a lisztet, gyorsan összekeverjük, és felöntjük a húslevessel. (Oda kell figyelni, oda ne kapja a lisztet.) Felforraljuk lassú tűzön, majd beízesítjük a fűszerekkel. A tejszínbe szedünk egy kevés forró levet, összekeverjük, és kavarás közben visszaöntjük a lábosba. A legvégén ha kell még, ízesítjük. Forrón szedjük tányérba, reszelt sajttal megszórjuk és pirítóst adunk hozzá, ami lehet kenyérből vagy baguetteből.

  • Meggyes zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 50 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg érett kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, kiskanál cukor.

  • Tofusaláta

    Hozzávalók: 30 dkg tofu, 25 dkg sárgarépa, fél db uborka, 1 csomag újhagyma, 3 db kínaikel-levél, tengeri só vagy szójaszósz, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg tojásmentes tarhonya, 1-2 evõkanál szezámkrém vagy sós mogyorókrém, 1 teáskanál 5 %-os almaecet
    olaj, salátalevelek.