rss
  • Cukkinipástétom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 csõ zöldpaprika (lehet csípõs is), kevés olaj, 10 dkg RAMA, 8 dkg szójapehely, só, bors, paprika, 1 evõkanál Vegeta.

    Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagvalt és 1x1 cm-es kockára vágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk.

    Sózzuk, borsozzuk, fedõ alatt puhára pároljuk. A szójapelyhet a Vegetával elkeverjük, majd annyi vízzel leforrázzuk, amennyi ellepi. Ha megduzzadt, jól kinyomkodjuk és a zúzott fokhagymával a lecsós cukkinihez adjuk, zsírjára pirítjuk (elforraljuk a felesleges nedvességet). Ha kihûlt, a RAMA-val jól összeturmixoljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lucskos káposzta

    A friss káposzta fejekbõl két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel fõni s meg is sózzuk.

  • Csicsókaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csicsóka, 2 vöröshagyma, 20 dkg fûszeres kolbász, fél dl étolaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, só.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók:

    2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl

  • Római zöldborsó (Piselli alla romana)

    Hozzávalók: 2 ek olivaolaj, 1 közepes fej hagyma finomra vágva, 1 cs (450 g) mélyhûtött zöldborsó, só, bors, 6 vékony szelet húsos szalonna vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.

  • Tordai gombás tekercs

    A tojásfehérjét habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ahány tojás, annyi csipet sót. Összekavarjuk, kikent palacsintasütõbe öntjük, és szép halványpirosra sütjük. A gombát elõkészítjük (mossuk, puhára fõzzük, majd kicsi olajban hagymával, borssal, petrezselyemzölddel, kis vízzel, csipet sóval megpároljuk.) A masszát a kihûlt tojásra kenjük, majd szoros tekercset készítünk. Tálalásig meleg helyen tartjuk.

  • Aszaltgyümölcsös golyók

    Hozzávalók: 300 g aszalt gyümölcs,1 db tojás, 100 g vaj, 150 g porcukor, 150 g darált dió, 2 evõkanál rum. A diszítéshez: csokidara, és darabosra vágott pirított dió.

  • Mandulás csirkemell

    Hozzávalók 4 személyre: 4 (egyenként 150 g-os) csirkemell, 100 g felaprított mandula, 2 teáskanálnyi õrölt mandula, 1 evõkanál liszt, 1 tojás, 2 evõkanál akácméz, 2 evõkanál ecet, 3 evõkanál olaj, só, bors.

  • Babpástétom

    Hozzávalók: fél kg nagy szemû bab, 3 kemény tojás, 2 fej hagyma, só, bors, 1 evõkanál libazsír vagy olaj.

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Bolgár joghurtleves

    Hozzávalók: 1 nagy uborka, 2 dl joghurt, 1 dl húsleves, só, bors, néhány szál kapor.

  • Narancspuding

    Az elõírásnak megfelelõen elkészítünk egy csomag citromízû pudingport, de
    10 deka cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél deci Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját.

  • Sósperec (pékperec)

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 10 dkg rozsliszt, 2 kocka élesztõ, 1 tk méz, 3 tk só, liszt a lisztezéshez, 2 ek olivaolaj, ágacska rozmaring, 3 dkg frissen freszelt parmezán.

  • Meggymártás - kekõce

    Nyolc személyre fél liter vizhez egy liter érett magolt meggyet vegyünk; tegyük azt forró vizbe és adjunk bele egy tojásnyi czukrot, mert ez igen savanyú; kevés sót hozzá.

  • Rakott zöldbab sajttal

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 2 pár debreceni, 4 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, só, ételízesítõ.

  • Mexikói bab darált hússal

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

  • Áfonyás kacsa

    Hozzávalók: 1 kicsi pecsenyekacsa, 2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható), 2 db nagy, borízu alma, 2 dl vörösbor, 1 teáskanál majoránna, ízlés szerint só és kevés cukor.

  • Gyümölcsök joghurtba rejtve

    Hozzávalók: 8 dl natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja, 4 lap zselatin, 15 dkg porcukor, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg friss vagy befõtt gyümölcs, 1/2 dl víz.

  • Dalmát paprika

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 4 húsos zöldpap­rika, só, õrölt bors, vörösbor.

  • Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 75 dkg túró, 3 dl tej, 6 kiskanál étkezési zselatin, 30 dkg cukor, 20 dkg margarin.

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.