rss
  • Cafe de Paris-vaj

  • Share on Tumblr

    12,5 dkg vajhoz veszünk 1/2 doboz darált szardellafilét (kb. 6-7 dkg-ot), 1 teáskanálnyi rozmaringot, kakukkfüvet, tárkonyt (továbbá ízlés szerint: majoránnát, kaprot, zsályát, oreganót (szürokfüvet), fûszerpaprikát), 1 evõkanálnyi dijoni mustárt, 1 evõkanálnyi darált kapribogyót, 1 teáskanálnyi sót, egy kis frissen õrölt feketeborsot és 1 csipetnyi Cayenne-i borsot.

    A hozzávalókat szobahõmérsékleten összekeverjük, fóliába tekerjük és lehûtjük. A fûszervajakat különösen hirtelen sült és grillezett húsokhoz, fóliában sült halhoz, illetve fóliában sült burgonyához adhatjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rántott szezámmagos padlizsán

    Hozzávalók: 4 db kisebb padlizsán, 2 db tojás, zsemlemorzsa, liszt, egy kanál tej, só, szezámmag, olaj a sütéshez.

  • Firenzei csavart

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

  • Háromszéki palacsinta

    Hozzávalók: 16 dkg liszt, 2 tojás, só, fél kg csirkepörkölt, 2 dl tejföl, 1 dl olaj, tej.

  • Csokoládés kocka

    Hozzávalók: 15 dkg kiskockatészta, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg keserû (ét) csokoládé, ízlés szerint porcukor, 2 tojás, kevés só a tészta fõzéséhez; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál porcukor;

  • Blue Lagoon

    Az összetevõket egy pohárban jéggel elkeverjük, felöntjük a limonádéval, majd újra megkeverjük.

  • Brassói káposzta

    A káposztát gyaluld, vagy vágd szálasra és a nagyobb darabokra osztott hússal, sóval, egy kávéskanálnyi köménymaggal tedd föl fõni annyi vízben, amennyi az egészet ellepi. A felszeletelt szalonnát süsd ki.

  • Fokhagymás rakott csirke

    Hozzávalók: 15 dkg bacon, 4 db egész csirkecomb, 50 dkg burgonya, 2 dl tejszín, 5-6 cikk fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, szerecsendió.

  • Féloldalas lazac

    Hozzávalók 4 személyre: 4 lazacfilé, só és bors, 2 mogyoróhagyma, 25 g vaj, 4 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 1 csokor kapor.

  • Sajtos ropogós

    A sajt felét vágd kis kockákra, a többit reszeld le. A sûrû tejmártásba dolgozd bele a sajtot és 3 tojás sárgáját, ízesítsd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. A jól összedolgozott
    masszát hûtsd le.

  • Barackos – joghurtos kocka

    Hozzávalók:

    A piskótához: 5 tojás, 2 ek víz, 7,5 ek porcukor, 7,5 ek liszt, 1/2 csomag sütõpor

    A krémhez: 3 dl tejszín, 2 kis pohár barackos joghurt, 4 nagyobb darab õszibarack (meghámozva, kis kockára vágva), 1,5 tasak zselatinpor

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Töltött fánk

    Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 55 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 késhegynyi só, 1 evõkanál rum, 15-20 dkg kemény gyümölcsíz, vaníliás porcukor;

  • Bajor tormaleves

    Hozzávalók: 1 szál torma (friss), 30 dkg liszt, 5-5 dl tej és húsleves (leveskockából), 2 dkg vaj, fél citrom (leve), 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, cukor, õrölt fehér bors, só, 1 szelet pirítós, zsázsalevél.

  • Marhanyelv lengyel mártással

    Hozzávalók: 1 db nyers marhanyelv, 1 hagyma, 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa, 1 kanál zsír, fél csésze mandula, fél csésze mazsola, só, cukor, egész bors, 2 evõkanál liszt, citromlé.

  • Fûszeres paprikás makaróni

    Hozzávalók: 37,5 dkg teljesörlésû lisztbõl készült makaróni, 1 kávéskanál citromlé 2 kávéskanál olivaolaj, 1 szárított piros chilli paprika, 1 zúzott fokhagymagerezd, 2 kicsumázott apróra vágott piroshúsú paprika;

  • Sajtos, sonkás omlettekercs

    Hozzávalók: 7 tojás 1 ek liszt, 1+5 ek reszelt sajt, 6-8 szelet gépsonka, 1 ek vágott petrezselyemzöld, 1 mk só, 2 mk olaj, alufólia.

  • Suhajda torta Valentin napra

    Hozzávalók: 2 doboz babapiskóta, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojás, 25 dkg keserû csoki (65-70%-os), 2 dl erõs kávé + tejes kávé a piskóta beleforgatásához.

  • Tarhonyás lecsó kolbásszal

    Hozzávalók: 10 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsókolbász, 1 kk cukor, só, fél kg párolt tarhonya.

  • Spenót focipálya

    Elkészítés:
    A fagyos parajpürét tegyük fel 3 dl, Delikát8-cal ízesített vízben, fedõ alatt fõni. Egy másik lábosban készítsünk rántást. A margarinban pirítsuk röviden a lisztet, majd a tûzrõl levéve adjuk hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket és keverjük el a hideg tejjel csomómentesre. Ha a parajpüré megolvadt már a vízben keverjük jól el, és a forrásban lévõ parajhoz adjuk hozzá a rántást és forraljuk további 3-5 percig. Ízlés szerint ízesítsük tovább Delikát8-cal és fehérborssal.

  • Sült gyümölcsök vaníliás habbal

    Sült gyümölcsök vaníliás habbalA különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményítőben. Reszelünk rájuk friss gyömbért, és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Amíg a gyümölcsöket elősütjük, összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval, hozzáadjuk a nádcukrot, egy csipetnyi fahéjjal. Végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. A gyümölcsöket kivesszük a sütőből, és a tésztát egy evőkanállal tetejükre szaggatjuk.