rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Túrógombóc

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 dkg dara, 7 dkg áttört túró, 1 dkg liszt, 2 ek tejszín, 0,5 tojás, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tehéntúrót, tojást és a lisztet a búzadarával összekeverjük, kis gombócokat formálunk belõle, forrásban lévõ vízben kifõzzük, Meleg tejszínbe szedjük ki.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 l tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 evõkanál cukor.

  • Sajtos pogi

    Sajtos pogiAz élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek. Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Hideg sütőben téve, közepes lángon süssük aranysárgára. Körülbelül negyven darab lesz belőle!

  • Csirkemájas burgonyapogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg nyers burgonya, 25 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 2 db egész tojás, késhegynyi sütõpor, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tej, 1 db zsemle (vagy 1 szelet kenyér), ízlés szerint só és törött bors, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, kevés
    zsemlemorzsa.

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: A tésztához: 1 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evõkanál tej, 2 evõkanál méz.

  • Gyümölcskenyér

    Összegyúrunk 50 deka 4,60-as (finomliszt) lisztet 20 deka zsiradékkal, másfél deka. kevés tejen megfuttatott élesztõvel, 2 tojással, csipet sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. hét cipóba osztjuk és egy-két óráig pihentetjük.

  • Zöldfüves spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor metélõhagyma (snidling), 2 dl tejszín, 25 dkg nyers reszelt sonka, 6 tojás, 2,5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, bors.

  • Tárkonyos raguleves

    A tisztított és kockákra vágott vegyes leveszöldséget 1 fej finomra vágott vöröshagymával, 40 dkg szintén kockákra vágott sertéshússal félig puhára pároljuk.

  • Töltött cukkini

    Hozzávalók: 1 cukkini, 1 marék rizs, 1 tojás, bazsalikom levél, vegeta, reszelt sajt, paradicsom, paprika.

  • Kecskesajtos virsli püré

    Hozzávalók: 10 dkg kecskesajt, 1 pár virsli, 1 dl tejföl, 1 csipet só, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csipet bors, 1 szár kapor, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl tejszín.

  • Tejszínes lencsekrémleves

    Hozzávalók:
    30 dkg sertéscsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 15 dkg lencse, 6 dkg liszt, 6 dkg vaj, 2 dkg só, 2 dkg hagyma, 1 dl fõzõtejszín, 1 tojás sárgája,
    1 db zsemle;

  • Gazpacho - Az igazi nyári leves

    Hozzávalók (6 személyre): 70 dkg érett paradicsom, 25 dkg kenyérmorzsa, 5 evõkanál olívaolaj, 1 uborka, 2 zöldpaprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, 4 evõkanál piros borecet, 6 dl víz, 1 evõkanál sûrített paradicsom, só, frissen õrölt fekete bors, 12 jégkocka.

  • Sertésborda börzsönyi módra

    Hozzávalók: 5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombamassza, 2 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, fél kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 5 g fokhagymasó, 5 dkg liszt, 20 dkg hagyma, 1 dkg fûszerpaprika.

  • Francia hagymaleves

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg vöröshagyma, 1liter leveskockából készített leves, 50 g vaj, 20 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál liszt, 2 tojás.

  • Sajtos puszedli

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 18 dkg liszt, 10 dkg sajt, 4 tojás, só.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 2 tojás, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 csapott tk só, csapott mk törött fehér bors, 3 ek liszt.

  • Sonkás camembertsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg fõtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi õrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.

  • Fokhagyma mártás

    Hozzávalók: 3 dkg. liszt, 4 dkg. margarin, 2 ger. fokhagyma, 2 dl.tejföl, citromlé, cukor, só.

  • Pecsenyekacsamáj

    Hozzávalók: 3-4 evõkanálnyi olaj, 50dkg pecsenyekacsamáj, 1 nagy vöröshagyma, 4-5 db érett paradicsom és zöldpaprika, 5 dkg szezánmag.

  • Franciasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg fõtt sárgarépa, 10 dkg fõtt fehérrépa, 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg fõtt zöldborsó, 20 dkg alma, 20 dkg ecetes uborka, tartármártás, mustár, citromlé, õrölt bors, só.

  • Gombás metélt

    Hozzávalók:

    - 25 dkg széles metélt
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gomba
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika
    - 1 mokkáskanál törött fekete bors
    - ízlés szerint só

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...