2025.10.31. - Farkas

Meggyes fagylaltkehely

Hozzávalók 4 személyre: Egy doboz vanília-meggy fagylalt, fél kg meggybefõtt, vagy friss meggy, 2 és fél dl tejszínhab, 2 csomag vaníliás cukor, 2 cl cseresznyepálinka.
A fagylaltot kivesszük a mélyhûtõbõl, és a hûtõszekrénybe tesszük. A meggyet leszûrjük, lecsöpögtetjük.(Friss esetén kimagozzuk, egy kis cukorral megdinszteljük, lehûtjük, majd kicsavarjuk)

Négy fagylaltkehelyt lehûtünk. A tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral felverjük, leöntjük cseresznyepálinkával. A habot nyomózsákba töltjük. A meggyet megszórjuk vaníliás cukorral, majd a fagylalttal és a tejszínhabbal rétegesen beleöntjük a kelyhekbe.

Jó étvágyat!