rss
  • Amerikai hamburger

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 3 teáskanál worcester-szósz, 2 teáskanál mustár, 2 teáskanál ketchup, 1/2 teáskanál õrölt bors, só, olaj, 4 hamburger-zsömle, 4 salátalevél, 1/2 lilahagyma, 2 paradicsom, 1/2 salátauborka, 4 szelet sajt.

    loading...

    A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, majd összegyúrjuk a darálthúsokkal, ketchuppal, mustárral, sóval és worcester-szósszal ízesítjük, majd kb. egy órát állni hagyjuk. Ezután négy egyenlõ részre osztjuk, és lapos pogácsákat csinálunk belõlük, melyeket olajban megsütünk.

    A zsemléket elfelezzük, egy-egy salátalevelet teszünk bele, majd egy-egy hússzeletet, sajtot, erre a karikákra vágott paradicsomot, uborkát, hagymát. Tegyük be egy kicsit a mikroba vagy a sütõbe, hogy a sajt megolvadjon, és már fogyaszthatjuk is.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás táska

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, reszelt citromhéj, 1 csomag sütõpor, 15 dkg margarin, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1-2 dl tej. A töltelékhez: 1 kg finom alma, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fahéj.

  • Rakott kel

    Hozzávalók négy személyre: 50 dkg darált hús, 1 fej kelkáposzta, 1 bögre rizs 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg disznózsír, 3 dkg olvasztott libazsír, pirospaprika, só, piros arany ételízesítõ.

  • Tatár bifsztek

    Hozzávalók: 60 dkg marhabélszín, 4 tojás­sárgája, 1 közepes fej reszelt vöröshagyma, só, õrölt piros­paprika és bors, mustár; ketchup, 8 dkg vaj.

  • Sült kecskesajt

    Sült kecskesajtA sajtot 4 szeletre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, az olajjal jó alaposan elkeverjük. Kiterítünk 4 nagy darab alufóliát. Ráfektetünk 1-1 szelet sajtot, elosztjuk rajta a paradicsomot, az olajbogyót, és megszórjuk a petrezselyemmel. Rácsepegtetjük a fokhagymás olajat, a fóliába szorosan becsomagoljuk. Kerti grillen - vagy sütőben - kb. 5-10 percig sütjük. Lepénykenyeret vagy bagettet kínáljunk hozzá, amit szintén megcsepegtethetünk a fokhagymás olajjal.

  • Almás sajtsaláta

    A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel higított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Néhány órára hûtõszekrénybe tesszük.

  • Babsaláta hagymásan

    Babsaláta hagymásanA babot jó előre áztassuk be, akár 2-3 órára is. Amikor letelt, hideg vízben tegyük fel főni, hozzáadva egy, maximum két babérlevelet. (A bab ne főjön szét.) Amikor már úgy látjuk, hogy a bab megpuhult, tegyük félre, és hagyjuk egy kicsit hűlni! Annyi vízbe amennyi éppen hogy ellepi majd a babot, tegyük bele az ecetet, sót, őrölt borsot, cukrot, egy fej karikára vágott, megtisztított vöröshagymát, fél dl étolajat, és egy kis csokor apróra vágott petrezselymet. Már csak annyi a dolgunk, hogy leszűrjük a babot, hozzáadjuk az elkészített salátaléhez, kis időre hűtőbe tegyük, és tálaljuk.

  • Lasagnetészta (egyszerû)

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 4 tojás, só.

  • Vadászpecsenye

    Hozzávalók: 4 db fácán vagy gyöngytyúk comb, 2 db mell, 4 dkg fokhagyma, fél tubus pirosarany vagy paprikakrém, 1 dkg törött bors, só, 5 dkg zsír, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 szem borókabogyó, 1 csipet kakukkfû, 1 dl bor, pirospaprika;

  • Csokis-rumos szelet

    Csokis-rumos szeletA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe, vagy jénaiba nyomkodjuk. Nem kell sem sütőpapír, se más alá, simán kijön. Betesszük a hűtőbe, amíg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztunk, rákenünk. Hűtőbe rakjuk és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

  • Lazacos avokádó saláta

    Lazacos avokádó salátaAz avokádót alaposan megtisztítjuk majd kettévágjuk, magját eltávolítjuk, majd szeletekre vágjuk. A nektarint alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk. A rukkolát eloszlatjuk három tányéron. Ráhelyezzük az avokádó és a nektarin szeleteket. A lazacot vékony csíkokra vágjuk, majd szintén a salátára szedjük. A salátát meglocsoljuk egy lime levével és egy kis olívaolajjal. A tasmán borsot pelyhesre törjük vagy egy mozsárban, vagy egy munkalapon egy széles pengéjű késsel összetörve, majd rászórjuk a salátára.

  • Tiszta borsos-leves

    Két kis csirkét szépen megtisztitva vagdaljunk fel részeire; a combját, szárnyát, mellét, hátát, külön csinos darabkákba.

  • Fogyi lepény

    Hozzávalók: 1 tojáshoz 1 púpozott evõkanál reszelt parmezán (vagy valamilyen) sajt, 1 lapos evõkanál szójatejpor, vagy teljes kiõrlésû liszt, só.

  • Kolbászos sajtos

    Hozzávalók: 1 kg lisztet, 3 sütõport, 4 vajat, 4 tojást, 20 dkg reszelt sajtot, 2 dl tejfölt, 2-3 kávéskanál sót jól nyújtható tésztává gyúrunk. (Ha kemény, tejföllel lazíthatjuk.)

  • Császár kuglóf

    Hozzávalók: 10 dkg vaj, 6 tojássárgája, csipet só, 1 evõkanál porcukor, 2 dkg élesztõ, 1 dl tej, 2 dl tejszín, 10 dkg mandula, 10 dkg porcukor, fahéj, 10 dkg mazsola.

  • Gombával töltött tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg gomba, 1 fej hagyma, fél csokor petrezselyem,2 kanál majonéz,1 dl tejszín,1 kanál paradicsompüré,1 kanál vaj, só, bors, 1 fej saláta.

  • Zöldséges csirkefalatok

    Hozzávalók:

    - 60 dkg csirkemellfilé
    - 1-1 db sárga, zöld, piros kaliforniai paprika
    - 1 cukkini
    - 1 padlizsán
    - 25 dkg gomba
    - 2-3 paradicsom
    - 8 kis fej hagyma
    - só
    - bors
    - sült csirke fûszerkeverék
    - napraforgó olaj

  • Rizses-májas hurka

    Hozzávalók: (kb. 4 kg kész hurkához) 1 kg disznómáj, 80 dkg húsos tokaszalonna, 1 kg disznótüdõ, 40 dkg rizs, 15 dkg zsír, 25 dkg vöröshagyma, 2 dkg õrölt fekete bors, 1 dkg õrölt szegfûbors, 1 csapott evõkanál majoránna, 3 dkg pirospaprika, só;

  • Bacardi

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba szûrjük, citromhéjolajjal megpermetezzük, és cseresznyével díszítjük.

  • Finom sertésláb

    Hozzávalók: 2 közepes nagyságú sertésláb, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál curry-por, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só;

  • Kacsamáj torony Karácsonyra

    Hozzávalók: 35 dkg hízott kacsamáj, 4 közepes, savanykás alma, 2 ek. citromlé, 4 szelet barna toastkenyér, 20+20+10 g vaj, só, bors, 3-4 endívialevél, 2 szál petrezselyem.

loading...