rss
  • Lekváros tekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 4 teáskanál sütõpor, 1 tojássárgája, 25 dkg túró, 4 evõkanál olaj, 8 dkg cukor, 1 csipetnyi só, 45 dkg szilvalekvár, 5 dkg durvára vágott mandula vagy mogyoró.

    A sütõport a liszttel elkeverjük. A tojássárgáját kikeverjük a túróval, a cukorral, az olajjal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát elfelezzük, és mindkét részt kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Mindkettõt megkenjük szilvalekvárral és megszórjuk a mandulával vagy mogyoróval.

    A téglalapokat feltekerjük, a rudakat 6-6 egyforma szeletre vágjuk és beleállítjuk a sütõpapírral kibélelt muffinsütõbe. A tetejüket megkenjük vízzel. Elõmelegített sütõben kb. 25 percig sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gesztenyeleves olaszosan

    Hozzávalók: 70 dkg gesztenye, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 fej zeller, 2.5 dkg vaj, 1 l víz, petrezselyem, só.

  • Karfiolsaláta

    Hozzávalók:

    1 kis fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi köménymag, 1 csipetnyi õrölt paprika, 1 evõkanál citromlé, 2 evõkanál narancslé, 4 evõkanál olívaolaj, só

  • Almalé

    Hozzávalók: 7 kg alma, 6 liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátrium benzoát, 1 kg méz.

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Krémsajtos tészta

    Hozzávalók: 30 dkg kagylótészta, 1 kis fej hagyma, kis darab vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, õrölt bors, 20 dkg tejszínes krémsajt, 5 dkg kemény sajt, 0,5 dl tejszín, 1 paradicsom, só.

  • Sajtos kiflik

    Sajtos kiflikA liszthez adjuk a lágy margarint, beleütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és 30 percig letakarva pihentetjük langyos helyen, letakarva. A tésztát 8 db egyforma gombócra szétszedjük, azokból kis kerek formákat nyújtunk, és késsel 8 cikkre vágjuk. A kis cikkeket feltekerjük, és a végét behajtjuk úgy, hogy kifliformákat kapjunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kifliket sütőpapíros tepsire rakjuk, megkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

  • Sonkás töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg fõtt sonka, tojássárgája a kenéshez.

  • Csirkemáj fehérborban

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemáj, liszt, só, bors, 4 ek. olaj, 20 dkg szeletelt gomba, 1 zöldhagyma vagy kis fej hagyma aprítva, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 1 babérlevél, 4-6 ek. aprított petrezselyem.

  • Körözött liptói túró

    15 deka liptói túrót, 10 deka vajat egy megfelelõ tányér, vagy lapos kis tál közepére teszünk s körül rakjuk a következõkkel:

  • Brokkoli sajtmártásban

    Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, 1 kiskanál vaj, 30 dkg szalámi, 30 dkg párizsi, 2 dl tejszín, 10 dkg rokfort sajt, 1 evõkanál csípõs mustár, só, bors, 2 sárgarépa, 1 kis cukkini, 1 zöldhúsú paprika, zsiradék (pl. vaj).

  • Hideg málnaleves

    Hideg  málnalevesRedukciót felére beforraljuk. Leves alap málnáját vízbe téve felfőzzük, sózzuk, cukrozzuk, beleszűrjük a redukciót. Negyed órát főzzük. Levest sűrítjük: tejfölt, vizet és a lisztet kikeverjük, majd hőkiegyenlítés után szűrőn keresztül a leveshez öntjük, állandó keverés mellett 2-3percig forraljuk, majd még forrón áttörjük. Tűzre visszatéve főzőtejszínnel(szintén hő kiegyenlítés után)dúsítjuk, csak összeforraljuk, majd hideg vízfürdőben hőmérsékletét annyira csökkentjük, hogy hűtőbe tudjuk tenni. Behűtött tejszínt kemény habbá verjük

  • Almatorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vaníliás pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé, 1,5- 2 dl Hulala tejszín.

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Genovai mártás

    Genovai mártásA halhulladékból, a húslevesből, a borból és az összevágott gyökérből egy mártást főzünk össze. A felét bepároljuk, áttörjük egy finom szitán és összekeverjük a barna mártással. Hozzáadjuk a finomra vágott salotthagymát, a leveskockát és felfőzzük az így kapott mártást. Vajjal, citromlével és zöldpetrezselyemmel ízesítjük a mártást. Hozzávalók: Nyers halhulladék, gyökér, 1 csésze húsleves, 1 csésze bor, 2 salotthagyma, 1 csésze barna mártás, 1 húsleveskocka, 10 dkg vaj, 2 tk citromlé, 2 tk apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Dalmát paprika

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 4 húsos zöldpaprika, só, õrölt bors, vörösbor.

  • Zöldbab leves

    Körülbelül, egy negyed kiló szép friss zöldbabot két-három részre vágunk s azt sós vízben puhára megfõzzük.

  • Majonézes sárgadinnye

    Hozzávalók: 1 középnagyságú cukordinnye, 15 dkg eidami sajt 1 cm-es kockákra vágva, 1 tcs. darabolt ananász (konzerv), 6 ek. majonéz, 1 ek. friss mentalevél.

  • Gombás tojáskrém

    Hozzávalók: 4 fõtt tojás, 10 dkg puha vaj, 5 dkg gomba, fél mk õrölt fehérbors, fél ek vágott petrezselyemzöld.

  • Pármai sonka mozzarellával

    Hozzávalók: 1 nagy mozzarellagolyó, 8 vékony szelet pármai sonka, salátalevelek, frissen õrölt feketebors.

  • Sárgarépás pogácsa

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt sárgarépa, 10 dkg fõtt köles, 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1-1 ek lenmag, szemes köménymag, 1-1 kk zellermag, kapormag, 1-1 mk szódabikarbóna, borkõpor, 1 dl olaj, 2 dl víz.