2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Calzone tészta

Hozzávalók: 1 csipet cukor, 2 dkg élesztõ, 40 dkg liszt (finom), 1 csipet só, 5 evõkanál olívaolaj, 7 dkg sonka, 4 db paradicsom, 15 dkg sajt (mozzarella), 1 csokor kakukkfû, 3 db tojás, 20 dkg ricotta, 4 dkg sajt (parmezán), 1 csipet só, 3 evõkanál tej, 1 csipet bors (õrölt).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az élesztõt kb. 1 dl meleg vízben 1 csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet, sót elkeverjük, a közepébe mélyedést csinálunk, az élesztõs vizet a mélyedésbe öntjük. Lefedve kb. 15 percig kelesztjük.

A töltelékhez közben a sonkát felkockázzuk, a paradicsomot hámozzuk, kimagozzuk és apróra vágjuk. A kakukkfüvet jól felaprítjuk. A mozzarelát jól lecsöpögtetjük és apróra vágjuk.
1 tojást szétválasztunk, a sárgáját összekeverjük a tejjel, a fehérjét egy kissé felverjük.
A ricottát 2 tojással, a sonkával, mozzarellával és a parmezánnal elkeverjük, hozzáadjuk a kakukkfüvet, sót, borsot.

Ha megkelt a tészta még egyszer átgyúrjuk, 4 részre osztjuk és a legnagyobb pogiszaggatóval korongokat szaggatunk ki belõle. A korongok felét megrakjuk a töltelékkel, közben a szélét szabadon hagyjuk és egy kis tojásfehérjével megkenjük. A tésztát félbehajtjuk és villával a szélét megnyomkodjuk. Ha kész akkor a táskákat tojássárgájával megkenjük és forró sütõben 25 percet sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!