rss
  • Mazsolás szeletek

  • Share on Tumblr

    40 deka lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütõporral, azután hozzágyúrunk 8 deka cukrot, 22 deka zsírt, kanálka rumot és késhegynyi fahéjat. A tésztát tepsibe helyezzük, és egyenletes vastagon elnyomkodjuk.

    Forró sütõben félig sütjük és kivéve a sütõbõl, barackízzel bevonjuk, melyre 15 deka tisztított mazsolát szórunk. A mazsolára még 4 tojás fehérjébõl 20 deka porcukorral kevert kemény habot kenünk egyenletesen és visszahelyezve, a sütõben teljesen átsütjük. Kihûlés után gyufadoboz nagyságú szeletekre vágva tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gratinírozott hagymaleves

    A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a szeletelt hagymát, és lassan aranysárgára pirítjuk.

  • Tyúkhússal töltött paprika

    Hozzávalók: 1 db (kb.40 dkg) tyúkmell, 10 dkg füstölt szalonna, 8 csõ zöldpaprika, 2 zsemle, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, õrölt bors, pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, köretnek: 1 kg burgonya.

  • Csirkemájas-barackos pite

    Hozzávalók: 1 kerek bolti levelestészta, 30-40 dkg csirkemáj, 1 õszibarackkonzerv, 1 közepes fej hagyma, só, bors, 1 tk pirospaprika, 1 tk morzsolt majoranna, 1 ek liszt, 3 ek olaj, reszelt sajt.

  • Szárnyas töltött tök

    Hozzávalók: Fél kg borjú-vagy szárnyashús, 2 kisebb tök, 5 deka rizs, kis vaj, só, 2 kanál paradicsom.

  • Erdélyi gulyásleves

    Hozzávalók: 2,5 kg birkahús (hasaalja, vagy combja), fél kg leveszöldség, 2 fej hagyma, 10 gerezd fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 fej kelkáposzta, 1,2 kg burgonya, borsikafû, majoranna, kömény, 3-4 babérlevél, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 4 dkg só.

  • Sajtos perec

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 25 dkg ráma. 25 dkg ementáli vagy trappista sajt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl vagy kefir, 1 tasak Szalakáli, 1-2 evõkanál tej

  • Amerikai almatorta

    Az almákat beledaraboljuk a sütõpapírral kibélet vagy kivajazott sütõformába és megszórjuk a fahéjas cukorral. A hozzávalókat össszekeverjük és ráöntjük az almára. Elõmelegített sütõben 40-45 percig sütjük.

  • Narancs-citrom sorbet

    Egy edényben melegítsd forralásig a vizet a cukorral, majd forrald 5 percig és hûtsd le szobahõmérsékletre.

  • Banános - csokidarabkás muffin

    Hozzávalók 12 darabhoz: 1 nagy érett banán, 250 ml tej, 1 tojás, 6 dkg olvasztott margarin, 18 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 12 dkg cukor, 12 dkg tört csokoládé.

  • Sült paradicsom

    Hozzávalók: 8 kemény paradicsom, olaj, só, õrölt bors.

  • Finom gyümölcssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg gyümölcs( lehet banán, narancs, mandarin, ananász, alma, meggy, körte, eper, bogyós gyümölcsök), 1 nagy doboz natúr joghurt, 1 citrom, 3 kanál méz.

  • Paradicsomos kukoricasaláta

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv csemegekukorica, 2 nagy paradicsom, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál borecet, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt fehérbors, só.

  • Csirkemellsaláta

    Hozzávalók: 1 maradék fõtt, sült, vagy grill csirkemell, 1 fürt nagy szemû szõlõ, 1 narancs, néhány szem dióbél, néhány salátalevél, 15 dkg majonéz, 2 dl kefír, 1/2 csokor petrezselyem, 2 tk. mustár, pár csepp citromlé, csipetnyi porcukor, só, bors.

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Húsvéti mazsolás kalács -tej- és tojásmentes

    Hozzávalók: 300 g liszt, 1 ek étkezési keményítõ, 1/2 cs porélesztõ, 25 g cukor, 1 kk só, 35 g Liga margarin, 1,75 dl rizstej, 2 maroknyi mazsola;

  • Black Hawk

    Hozzávalók: 7,5 cl whisky, 3 cl sloe gin (kökényes), jég.

  • Baconos sütõporos túrós pogácsa

    Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál só (ha a túró túl száraz, akkor az összeállításhoz max. 1 csapott evõkanál tejföl vagy joghurt. (tojás nem kell). Töltelékhez: 15 dkg fõtt és vékonyra szeletelt /kockázott bacon/,
    10 dkg reszelt sajt, (ha nincs bacon akkor jó a szárazabb fõtt füstölt tarja apróra kockázva 2 evõkanál krémsajttal keverve).

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, l evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, l evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Nyúl Sztroganoff módra

    Hozzávalók: 4 db nyúl hátsó combja, 1 fej vöröshagyma összevágva, 25 dkg gomba összevágva, 5 dkg vaj, 2 kávéskanál mustár, 2 dl tejszín, só, bors;

  • Turós lepény

    Egy kiló lisztet tegyünk deszkára, azután fél kilónyi zsírt dörzsöljünk el a liszttel; tegyünk a lisztbe három egész tojást és egy fél kávéskanál sót; ha kissé kemény lenne a tészta, annyi tejfelt is tehetünk belé, hogy összegyúrás után könnyen el lehessen a deszkán nyújtani; még pedig igen vékonyra nyújtsuk; egy jó késfoknyinál vastagabb ne legyen.