rss
  • Vörösboros eperleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 narancs, 15 dkg porcukor, 1 rúd vanília, 60 dkg eper, 2 szegfûszeg, 2,5 dl édes vörösbor;

    Elkészítés:

    A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára fõzzük, majd kihûtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfûszeggel, majd hûtõben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, elõhûtött csészékbe helyezzük, és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bundás ananász

    Hozzávalók: 1 körszeletes ananászkonzerv, 15 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 1 evõkanál rum.

  • Borsos tokány

    Legjobb, ha bélszín szélébõl, az úgynevezett pacsniból készítjük. Személyenként fél vöröshagymát apróra vágunk, zsírban megpároljuk és hozzátesszük a metéltre vágott húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük kevés apróra vágott petrezselyemzöldjével, majd puhára pároljuk.

  • Jégbe hûtött cseresznyés tej

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 15 dkg cseresznye, 5 dl aludttej, 2 dl hideg cseresznyelé, 6 evõkanál zabpehely, 4 gombóc vaníliafagylalt.

  • Cindarella

    Hozzávalók: 2cl kókuszszirup, 1cl grenadine, 8cl ananászlé, 8cl narancslé, 2cl tejszín.

  • Darafelfújt

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 liter tej, 2 narancs reszelt héja, 10 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, 25 dkg búzadara, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, csipet só, földieper a tálaláshoz; a forma kikenéséhez: vaj, zsemlemorzsa.

  • Finom paradicsomleves

    Hozzávalók: 20 deka zöldség, étolaj, 3 deka liszt, 1 kg paradicsom, vagy 6 deci paradicsom.

  • Különleges császármorzsa

    Hozzávalók: 7 db tojás, 2 dl tejszín, 1 csipet só, 20 dkg liszt, 10 dkg mazsola, 1 evõkanál vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor.

  • Húsos-káposztás tészta

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma (lila hagyma is lehet), 7-8 dkg vékony szelet húsos szalonna, 3 evõkanál olívaolaj, 1 szép libacomb, 1 sárgarépa, 1 dl száraz fehérbor, 2-3 dl húsleves (kockából is jó, só, õrölt bors, fél fej (kb. 30 dkg) kelkáposzta, 35 dkg rövid csõtészta, fél csokor zeller zöld, 1 csokor petrezselyem.

  • Köményes stangli

    Hozzávalók:

    35 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, másfél dl langyos víz, 1 teáskanál köménymag, 1 mokkáskanál só

  • Banánleves

    Hozzávalók: 2 banán, 1 liter tej, 4 babapiskóta, 2 evõkanál cukor.

  • Vegyes savanyúság 1. (mixed pickles)

    Hozzávalók: 25 dkg karfiol, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg zeller, 25 dkg apró kukoricacsõ, 25 dkg zöldbab, 25 dkg apró uborka, 25 dkg apró hagyma, 2,5 dl 20 %-os ecet, 1 liter víz, 1 tk só, 1 ek koriander, 1 ek mustármag, 1 tk szemesbors, 2 ek cukor.

  • Kuglóf

    Hozzávalók: 35 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 3 tojás, kb. 2 dl tej,5 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, citromhéj, fél csésze mazsola, 2 dkg kakaópor.

  • Cumberland mártás

    Végy 70 dkg ribizlidzsemet, 2 dl vörösbort, 1/2 dl konyakot, 2 narancsot, 1 citromot, 2 dkg mustárt és kevés Cayenne borsot. A narancs és a citrom héját vékonyan vágd le, s szeleteld finom metéltre, majd a vörösborban fõzd puhára, szûrd le és hûtsd le.

  • Párolt uborka

    Hozzávalók: 75 dkg kígyóuborka, 3 evõkanál olaj, só, õrölt fehér bors, 5 dkg reszelt sajt.

  • Tonhalas tészta

    Hozzávalók:

    - 2 személynek:
    - 25 dkg tészta
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg feta sajt
    - 1 nagy csokor petrezselyem
    - 1 konzerv tonhal

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.

  • Gyerekabrak

    Hozzávalók: 25-30 dkg bármilyen maradék töltetlen teasütemény vagy töltetlen piskóta (nem baj, ha kopogósan száraz) vagy édeskés kalács, 2-3 dl gyümölcs-juice vagy rostos gyümölcslé, 1-2 evõkanál méz, a tálaláshoz csokoládé- vagy gyümölcsmártás;

  • Péntekleves

    Hozzávalók: 1/2 bögre köles, 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, olaj, 1 bögre zöldborsó, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 zöldségleves-kocka, 1 csipet õrölt kömény, magyaros fûszerkeverék, majoranna.

  • Cukkinis csirkemell

    Hozzávalók:

    4 db. csirkemell, 1 nagy fej hagyma, 40 dkg paradicsom, 80 dkg cukkini, só, bors, bazsalikom, reszelt sajt, vaj

  • Spenótos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg fodros kocka tészta
    - 30-40 dkg spenót
    - 4-5 gerezd fokhagyma
    - 4-5 dkg sütõmargarin
    - 2 dl tejföl
    - 20 dkg trappista sajt
    - só
    - bors