rss
  • Vörösboros eperleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 narancs, 15 dkg porcukor, 1 rúd vanília, 60 dkg eper, 2 szegfûszeg, 2,5 dl édes vörösbor;

    Elkészítés:

    A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára fõzzük, majd kihûtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfûszeggel, majd hûtõben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, elõhûtött csészékbe helyezzük, és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás szilvával töltött jércemell parajos rizzsel

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 db jércemellfilé, 12 szem fokhagymával töltött szilva, 50 g paraj, 100 ml tejszín, 80 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 60 ml olaj, 200 ml fehérbor, só, õrölt fehér bors, 2 adag pároltrizs, 4-4 szelet cukkini, sárgarépa, padlizsán.

  • Burgonyafõzelék szalonnával

    Hozzávalók:

    - 1 kg újburgonya
    - 15 dkg füstölt szalonna
    - két fej vöröshagyma
    - két evõkanál liszt
    - egy húsleveskocka
    - só
    - törött bors

  • Bundás bodza

    A következõ ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

  • Galambleves (zöldborsóval, új zöldségekkel)

    Hozzávalók: 2 galamb, 2 liter víz, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma, zöldborsó, új zöldségek.

  • Töltött gomba

    Hozzávalók:

    15-20 db mirelit garnéla, 2 ek olívaolaj, 1-2 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 4-6 db töltenivaló csiperke gomba, 1 kicsi lilahagyma, 1 szál halványító zeller (elhagyható), 15 dkg tejföl, 1 tojássárgája, vaj a tál kikenéséhez, só, õrölt bors

  • A szegedi paprikáshal

    Ezt akármilyen fajta halból lehet készíteni, de legjobb kecsegébôl, harcsából vagy süllôbôl, mert ezeknek alig van csontjuk. Egy kiló halat gondosan tisztítsunk meg, kívül késsel megtisztítván, a belét szedjük ki, és daraboljuk fel, azután sózzuk meg, s egy lábasba tegyünk egytojásnyi zsírt.

  • Nutellás krémes

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 15 dkg Nutella, 5 dkg porcukor, kész réteslap.

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Marcipános süti

    Hozzávalók: 1 kg darált keksz, 19 ek forró tej, 60 dkg porcukor, 50 dkg Ráma margarin, 2 cs vaníliás cukor.

  • Epres krémtúró

    Hozzávalók (4 adagra): 40 dkg eper, 20 dkg túró, 1 dl tejszín, vanília (esetleg aroma) és édesítõ ízlés szerint.

  • Gesztenyés-áfonyás pite

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 6 ek áfonyalakvár, 1 csomag gesztenyemassza, fél marék csokoládé darabok, 1 mk fahéj, 1 ek kakaópor.

  • Paprikába ágyazott karfiol

    Hozzávalók: Piros húsú paprika, karfiol.

  • Amurpaprikás bográcsban

    Hozzávalók: 1200 g amur, 300 g zöldpaprika, 20 g só, 1 db cseresznyepaprika, 300 g vöröshagyma, 300 g paradicsom, 20 g fûszerpaprika.

  • Rizspuding vaníliasodóval

    Hozzávalók: 24 dkg rizs, 1 l tej, 4 db tojás, 8 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 5 dkg mandula, 5 dkg mazsola, 1/2 citromhéj. Vaníliasodóhoz: 2 db tojássárgája, 1 egész tojás, 1/2 vaníliarúd, 3 dl tej, 1 dl tejszín.

  • Sajtos rakott cukkini

    Hozzávalók: 4 kisebb cukkini, 4 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál oregánó, õrölt bors, só.

  • Mancika töltött tojása

    Hozzávalók: 10 db fõtt kemény tojás, 20 dkg reszelt Trapista saj, 5 dkg margarin /vaj,oliva olaj is lehet/, átszitált vegeta, fehérbors, 1 kanál mustár,1 nagy és 1 kispohár 20 %os tejföl,1 csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók: 1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor.

  • Juhsajt tökmaggal

    Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg juhsajt, 20 dkg tökmag, tökmagolaj, 8 paradicsom, kerti zsázsa, só, bors.

  • Borított, vagy rakott káposzta

    Egy lábasba pirítunk egy kevés hagymát egy kanál zsírban s aztán beleteszünk 1 kiló megmosott és jól kinyomkodott savanyú káposztát. Befödve pároljuk, amíg megpuhult, gyakran megkavarva, mert könnyen odaég. Egy másik lábosban ez idõ alatt szinte puhára párolunk 1/4 liter jó fajta rizst.