2025.11.18. - Jenõ

Kakaós gombóc

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 2 db tojás, 1 csipet só, 1 ek olaj, 1 marék zsemlemorzsa, 1 ek kakaó, 1 ek porcukor.
Ízlés szerinti mennyiségû kakaót elkeverünk porcukorral. A burgonyát megfõzzük, majd forrón áttörjük, és melegen összekeverjük a felvert tojásokkal. Ha kihûlt, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk. Ha túl lágy a tészta, akkor még teszünk hozzá lisztet.

A tésztát kinyújtjuk kb. 1 cm-re és kockákra osztjuk, rászórjuk az 1 teáskanál cukros kakaót. Összecsípjük a kockák széleit, és kis gombócot formálunk belõlük, utána esetleg lisztben megforgatjuk, így még jobban formálható lesz. Forrásban lévõ sós vízben kifõzzük, majd beleforgatjuk pirított zsemlemorzsába.

Jó étvágyat!