rss
  • Török joghurtleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

    Az uborkát meghámozom, lereszelem, a fokhagymát átpréselem. A kaprot és a mentaleveleket apróra vágom, majd az összes hozzávalót jól összeturmixolom. Jégbe hûtöm, majd tálaláskor mentalevelekkel díszítem.

    A kapor és a menta teszi igazán ûdítõvé és a hûsnél is hûsebbé ezt a zöldfûszeres joghurtlevest. A hozzá szükséges borsmentát érdemes cserépben nevelni az erkélyen, hiszen ennek a leveleit sok étel és ital díszítésére használhatjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gordon Ramsay: Mennyei halételek

    Gordon Ramsay a többszörös Michelin-csillagos sztárséf a különlegesen könnyû, mégis intenzív ízvilágú fogásairól ismert.

    Miután a Passion For Flavour (Ízek bûvöletében - T.bálint Kiadó, 2010) c. könyve elnyerte a Glenfiddich Év Könyve díjat, figyelmét most azokra a fogásokra irányítja, melyek a legkedvesebbek számára: a halakra és a tenger gyümölcseire.

    A könyv kifejezetten azokat a hobbi szakácsokat célozza meg, akik eddig talán még soha nem tapasztalták azt az örömet és dicsõséget, amit a tengeri fogások elkészítése okozhat.

  • Burgonya pogácsa

    Egyforma mennyiségben veszünk lisztet, vajat és megfõtt, hidegen reszelt burgonyát. Legjobb, ha már elõzõ napon megfõzzük a burgonyát 4-5 nagyobb fajtát s azután másnap könnyen reszelhetõ. 25 dekát vehetünk mindenbõl, a lisztet kicsit jobban mérhetjük.

  • Almás rakott burgonya

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 4 tojás, 2 közepes fej hagyma, 30 dkg sampinyon gomba, 2 nagy savanykás alma, 2 evõkanál citromlé, 1 kis csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 8 dkg vaj/ margarin, 2 dl tejföl, 5 dkg Trappista / Edami sajt

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3 db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Natúr halszelet

    Hozzávalók: 15 dkg szálkamentes hal, csipetnyi só, kevés paprikás liszt, olaj a kisütéshez.

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Szilvás piskóta

    Hozzávalók: 30 dkg szilva, 6 tojás, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütõpor, 8 dl tej, 8 dkg vaj, só.

  • Csokoládés babapiskóta-torta

    Hozzávalók: 12 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 3 dkg cukor, 4 tojás, csipetnyi só, kb. 35 db babapiskóta.

  • Diós hal

    Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott tonhal, 1 nagy fej hagyma, 15 dkg darált dió, 8-10 szem mazsola, 3 evõkanál olaj, só, cukor, kevés fahéj.

  • Lencseleves virslivel

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 2 ek olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, 3 pár virsli.
    A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Kassai szelet

    35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag Váncza-sütõporral, 20 deka zsírral, 10 deka cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi törött fahéjjal, 1 egész tojással és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral. A tésztát zsírozott tepsibe kisujjnyi vastagon tesszük és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk.

  • Ananászos-cukkinis pulyka

    Karikára vagy kockára vágunk 1 fej vöröshagymát, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott pulykamellet, hirtelen átpirítjuk, kevés vizet öntünk alá, és fûszerezzük (só, bors, bazsalikom, gyömbér, kapor - ízlés szerint, lehet kísérletezni)...

  • Hagyma töltve

    A vöröshagymákat héjastul mossa meg. Mindkét végén, gyökerénél és a száránál is tisztítsa meg, majd vágja le a hagyma felsõ egyharmadát. Szedje ki a hagyma belsejét úgy, hogy egy centiméternyi rész maradjon körbe-körbe.

  • Joghurtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 300 g uborka meghámozva és kimagozva, 200 g sûrû joghurt, 1 gerezd fokhagyma összetörve, 2 teáskanál szárított menta vagy 1 evõkanál friss menta, só.

  • Mézes-mandulás golyó

    Hozzávalók:

    - 20 dkg mandula
    - 2 evőkanál méz
    - 6 dkg cukor
    - 2 dkg őrölt fahéj
    - 2 evőkanál víz
    - 2 evőkanál édes mandula olaj
    - kevés porcukor

  • Juhtúrós rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukorica dara, 30 dkg juhtúró, 3 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 1-1 kk olaj, vaj, 1 tk só, vegeta.

  • Mandulás tormamártás

    Minden személyre vegyünk egy evõkanál jó tejfelt, egy kávéskanál lisztet; ezeket tegyük egy tálba; keverjük jól össze e habarást; tegyünk bele minden személyre egy kávés kanál, héjától megtisztitott és apróra megtört mandulát; továbbá minden személyre egy kávés kanál tiszta reszelt tormát és egy kevés czukrot.

  • Tejszínes burgonya

    Hozzávalók: 2dl tejszín, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 kg burgonya.

  • Kapros tökpüréleves

    Hozzávalók: 1 kisebb friss vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta;

  • Roston sült csirkeszárny

    Hozzávalók:

    24 tisztított csirkeszárny, só, 4 piros paradicsompaprika, 3 csípõs hegyes paprika kicsumázva és apróra vágva, 1 1/2 dl olíva- vagy kukoricaolaj, 1 1/2 dl citromlé, 2 ek. fenyõmandula vagy mandula apróra vágva