rss
  • Kalábriai leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves.

    A spenótot 2 dl sós, forrásban lévõ vízben 3 perc alatt leforrázom, majd leszûröm. A darált húst a morzsával, a parmezánnal, az apróra vágott petrezselyemmel és a tojásokkal összekeverem, sózom, borsozom. A masszából dió nagyságú gombózokat formálok.

    A leforrázott spenótot deszkán darabokra vágom és a húsgombócokkal együtt a felforrósított húslevesbe teszem. Egészen gyenge tûzön kb. 10 percig fõzöm, majd forrón tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Majoránnás karotta

    Hozzávalók: 4 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 1 db egész tojás, másfél dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál majoránna, 1 csapott teáskanál só, mokkáskanálnyi porcukor, mokkáskanálnyi törött fekete bors;

  • Krémes zöldségleves pirított zsemlekockával

    Krémes zöldségleves pirított zsemlekockával A zöldségeket megtisztítjuk, majd tetszés szerint aprítjuk. Kevés vajon megdinszteljük, közben pedig fűszerezzük. Felöntjük forró vízzel és lassú tűzön a zöldség puhulásáig főzzük. Tulajdonképpen egy zöldséglevest főzünk. Ha elkészült már csak pürésíteni kell. Visszatesszük a tűzre és jó minőségű tejszínnel sűrítjük. Eközben elkészítjük a zsemlekockákat. Ehhez a zsemlét felkockázzuk, majd serpenyőben, nagyon kevés zsiradékon megpirítjuk. Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kg zöldborsó, vaj, só, bors, szerecsendió, petrezselyem, tejszín, 1-2 zsemle kockázva.

  • Arab mézes rudacskák

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5 dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.

  • Bécsi császármorzsa

    Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 5 tojás, fél liter tejszín, csipetnyi só, 2 dkg cukor, 6 dkg vaj, 1 cs vaniliáscukor, 4 dkg mazsola, 2 cl rum, 20 dkg párolt szilva, 3 dkg mandula.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya vagy újburgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, I húsleveskocka, só, õrölt bors.

  • Csirkemellkocsonya

    Hozzávalók: 4 csirkemell, 75 dkg vegyes zöldség, 10 dkg zeller, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg gomba, 1 evõkanál zöldborsó, só, 6-8 szem bors, 4 dkg zselatin, 1 tojásfehérje, 1 kávéskanálnyi paradicsompüré.

  • Tárkonyos csirgeragu

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemell
    - 4 szelet bacon szalonna
    - 20 dkg gomba
    - 2 db közepes csemegeuborka
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek méz
    - 1 ek mustár
    - 1 dl fehérbor
    - 1 mk tárkony
    - só
    - bors
    - majoranna
    - ételízesítõ
    - 1 pohár tejföl

  • Hagymás káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 EK cukor, 3-4 EK ecet, 2 TK köménymag.

  • Prosciutto e melone

    Hozzávalók: 1 db sárgadinnye, 30 dkg pármai sonka.

  • Zebra szelet

    Hozzávalók:

    5 db tojás
    35 dkg kristálycukor
    2 db vaníliás cukor
    40 dkg +3 evõkanál liszt
    3 evõkanál kakaó
    1/2 cs sütõpor
    2,5 dl étolaj
    2,5 dl szódavíz

  • Tárkonyos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, õrölt fehérbors 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkony. Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.

  • Krumplis pogácsa parasztosan

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, fél kg liszt, 20 dkg fagyos zsír, 1 csapott ek só.

  • Almás-csirkemájas serpenyõ

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors, 1 dl almabor.

  • 500 saláta

    Az 500 saláta azoknak szól akik szeretik a gyorsan elkészíthetõ, egészséges és friss ételeket.

    Azoknak, akik pillanatok alatt köretet vagy a fõételt, tartalmas ebédet vagy gyümölcsös snaeket szeretnének az asztalra tenni, mert a saláták minden alkalomra megfelelnek.

    A könyvben található receptek alapján elkészített meleg és hideg saláták minden évszakban tökéletesek akár könnyû ebédnek, akár a fõétel ínycsiklandó kíséreteként kínáljuk.

  • Gyümölcsös joghurttorta

    Hozzávalók:

    3 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg porcukor, margarin, 8 dl joghurt, 30 dkg kivi vagy narancs, 10 dkg háztartási keksz, 4 csapott teáskanál zselatin, 10 dkg porcukor

  • Krémsajtos tészta

    Hozzávalók: 30 dkg kagylótészta, 1 kis fej hagyma, kis darab vaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, õrölt bors, 20 dkg tejszínes krémsajt, 5 dkg kemény sajt, 0,5 dl tejszín, 1 paradicsom, só.

  • Májjal töltött tojás

    Hozzávalók: 8 db tojás, 10 dkg kenõmájas, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál mustár, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 db piros, retek.

  • Húsvéti citromtorta

    A tésztához: 8 EK liszt, 8 EK porcukor, 8 tojás, késhegynyi sütõpor. A krémhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 EK liszt, 2 dl tej, 1 citrom, citrommáz, apró szines cukorkák (egérszar).

  • Zöldségleves (Sebze Çorbasi)

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 2 ek margarin, 2 ek liszt, 1,5 l húsleves, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1 burgonya, 1 zeller, 4 ek tej, 1 tojássárgája, só, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Kardinális szelet

    Hozzávalók:

    8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár