rss
  • Amaretti

  • Share on Tumblr

    Amaretti: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

    Az összes mandulát beleszórom a lobogó, forró vízbe, lehámozom, majd jól megszárítom (ehhez a legjobb rövid idõre betenni a gyengére állított sütõbe). A mandulát mozsárban adagonként cukorral igen apróra õrlöm, majd az összeset egy tálban elkeverem a maradék cukorral.

    A tojásfehérjét enyhén felkeverem és annyit adok a masszához, amennyivel kemény tésztát kapok. A sütõt 120 fokra elõmelegítem. A sütõlemezt beborítom alufóliával, a tésztát dióméretû halmokban a lemezre teszem egymástól kissé távolabb. Megszórom porcukorral, majd kb fél óráig sütöm. Utána száradni hagyom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rántott csirkemáj (Rántott szárnyasmáj)

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, liszt, 1 tojás, zsemlemorzsa, só és olaj a kisütéshez.

  • Cajun édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 500 ml.ananászlé, 250 ml almaecet, 3 ek szójaszósz, 150 g cukor.

  • Citromzselatin

    Hozzávalók: 1,5 evõkanál zselatin, 2 citrom reszelt héja, 1 dl száraz forró fehérbor, 4 evõkanál citromlé, 2 dl forró víz, 12 dkg kristálycukor.

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.

  • Római Bólé

    A pezsgõ kivételével a hozzávalókat a bólésedénybe öntjük, jól összekeverjük, lehütjük. Tálalás után a pezsgõt hozzáöntjük és megegyszer megkeverjük.

  • New-England chowder

    Hozzávalók: 115 g felkockázott szalonna, 125 g vaj, 1 pohár apróra vágott vöröshagyma, 1 pohár apróra vágott zeller, 1 pohár apróra vágott sárgarépa, 3 pohár kockára vágott burgonya, 1 pohár liszt, 4 pohár hallé vagy kagylólé, 3 pohár feldarabolt kagyló, 3 pohár sûrû tejföl, 1 kávés kanál bors, 1 kávéskanál kakukkfû, 1 kiskanál só;

  • Diós-majonézes halsaláta

    Hozzávalók: fél tengeri hal, 1 citrom, 1 közepes zeller, 6 evõkanál majonéz, 6 evõkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 10 dkg dióbél, 1 nagy alma, 2 csemegeuborka, néhány salátalevél, só, bors.

  • Köményes stangli

    Hozzávalók:

    35 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, másfél dl langyos víz, 1 teáskanál köménymag, 1 mokkáskanál só

  • Joghurtos citromos sütemény

    Hozzávalók:

    10 dkg puha vaj
    16 dkg cukor
    2 tojás
    1/2 vanília rúd
    csipetnyi só
    25 dkg liszt
    2 tk sütõpor
    15 dkg natúr joghurt
    kb. 1 dl citromlé
    5-6 ek porcukor
    a díszítéshez tortadrazsé, szárított citromszeletek

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    - 1 sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - 1 kis karalábé
    - 1/2 fej zeller
    - 5 dkg gomba
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyem
    - 2 evõkanál olaj
    - 15 dkg zöldborsó (konzerv)
    - 1 evõkanál liszt
    - 1 l sonkafõzõ-lé (ha nincs húsleves kockából)

    Sonkás gombóchoz:

    1,5 szikkadt zsemle
    6 dkg sonka
    1 tojás
    1 evõkanál vaj
    2 evõkanál zsemlemorzsa
    1/2 dl tejföl

  • Húsvéti kelt kalács tojással

    Hozzávalók: A tésztához: 1 csomag szárított élesztõ, 125 ml langyos tej, 80 g cukor, 500 g liszt, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 80 g sütõmargarin, só;

    A mázhoz és a díszítéshez: 2 tojássárgája,festett kemény tojás, színes marcipántojás.

  • Lencseleves kolbásszal

    Hozzávalók: 30-40 dkg lencse, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 zeller szár, 1 fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, só, bors, esetleg zöldségleveskocka, 1-2 pohár tejföl, kb. 1 szál kolbász (esetleg vastag szelet fõtt tarja).

  • Juhsajttal töltött paprika

    Hozzávalók: 4 nagy piros paprika, 20 dkg Feta sajt, 2 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, feketebors, 6 ek olivaolaj, 2 ek borecet.

  • Karácsonyi bejgli

    Hozzávalók a tésztához: 3 dkg élesztõ, 0,5 dl tej, 3 kiskanál kristálycukor, 50-50 dkg finom- és rétesliszt, 50 dkg margarin, 50 dkg porcukor, 6 tojássárgája, 0,5 dl rum, 2 evõkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 csapott evõkanál só.

  • Cékla (torony) torta

    Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só, 1 dl víz. A tetejére 50 dkg cékla 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 40 dkg ricotta sajt, 3 tojás, 15 dkg sonka õrölt bors, só.

  • Sajtos krumpli

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg edami sajt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, õrölt bors, só.

  • Snidling mártás

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 deci tejfel, egy csokor snidling, pár csepp citromlé, só.

  • Kókuszos-meggyes túrógolyócskák

    Hozzávalók: (KB. 6O darabhoz) 60 szem kimagozott meggybefõtt (fagyasztott gyümölcs is lehet) 60 dkg félzsíros tehéntúró, 0,5 dl tejszín, 6 evõkanál Natreen édesítõpor 1 citrom vagy narancs reszelt héja vagy 1 kiskanál õrölt fahéj is néhány szem darált diétás keksz a bevonáshoz: egy csomag kókuszreszelék, 4-5 evõkanál Natreen édesítõpor.

  • Csirkés saláta

    Hozzávalók:

    2 db csirkemellfilé, 3 ek. olaj, 50 dkg orsótészta, 1 kis konzerv zöldbab, 2 db erõs paprika, 1 csokor snidling, 1 db citrom leve, 3 ek. szójaszósz

  • Fényezett Húsvéti Sonka

    Hozzávalók Sülthöz: 1000 g füstölt sonka (vagy tarja), 50 g vaj, 4ek. akác méz, 40 ml brandy, 250 g vegyes zöldség, 500 ml fehérbor, 500 ml húsleves, babérlevél, szegfûszeg, egészbors.