rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Spagettisaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 20 dkg puha sajt, 1 zöldpaprika, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 1 szétnyomott fokhagymagerezd, 4-5 ek olivaolaj, 2-3 ek borecet, vagy balzsamecet, só, bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A spagettit sós vízben 9 percig "al dente" fõzöm. Szitán lecsurgatom és hideg vízzel leöblítem. A paprikát megmosom, kimagozom és igen finom kockákra vágom. Azt olajat, ecetet, fokhagymát, petrezselymet, sót és borsot jól összekeverem. A sajtot felkockázom. Az összes hozzávalót lazán összekeverem és 15-20 percig érlelem, majd, ha kell utánafûszerezem.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karalábéfõzelék

    1 kg zsenge karalábét hámozzunk meg, majd megmosva káposztareszelõn reszeljük le. Keverjünk hozzá 1 evõkanál apróra vágott petrezselymet, és 1 evõkanál étolajon dinszteljük pár percig. Utána öntsünk rá annyi vizet, hogy majdnem ellepje, adjunk hozzá 1 púpozott mokkáskanál sót, és fedõ alatt fõzzük max. fél óráig, amíg megpuhul.

  • Szamócadzsem

    Hozzávalók: 2 kg erdei szamóca, 1 kg cukor.

  • Rántott ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Mézes-fûszeres saláta

    Hozzávalók: salátalevelek, köménymag, gyömbér, bors, 2 evõkanál méz, ecet, 1 evõkanál tejföl.

  • Grapefruit turmix

    Hozzávalók: 70 dkg grapefruit, 1 dl méz, 1,5 liter víz.

  • Ördöghal

    Hozzávalók: 1 kg tõkehal, 1 kávéskanál mustár bors, 1 db zöldpaprika, petrezselyem, oreganos olaj, 1 kanál vaj, 1 kanál zsemlemorzsa, citromos olaj, só, olaj a sütõedény kikenéséhez.

  • Körtelves

    Hozzávalók:

    - 1 kg körte
    - víz, amennyi ellepi
    - 1 dl fehérbor
    - 1 dl tejszín
    - kevés barnacukor
    - kevés citromlé
    - õrölt gyömbér
    - õrölt fahéj
    - õrölt szerecsendió
    - 2 szegfûszeg

    A galuskákhoz:

    - 25 dkg túró
    - 5 dkg búzadara
    - 2 tojás
    - 2 dkg vaj
    - só
    - 1-2 tk. cukor

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Palócleves

    Hozzávalók: 40 dkg birkalapocka, 30 dkg burgonya, 30 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma, 1 kanálnyi finomliszt, 5 dkg zsír, só, paprika, kömény, kapor, babérlevél, 1 pohár tejföl.

  • Chilis sült kukorica

    Hozzávalók: 4 csõ kukorica, 10 dkg vaj, 1 kis chili paprika, õrölt bors, só.

  • Tejszínes-barackos csirkekockák

    Tejszínes-barackos csirkekockákA kifilézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint megfűszerezzük, majd forró olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Ezután kis vízzel felöntve puhára főzzük. Ha a csirkemell megfőtt, hozzáadjuk az apró kockára vágott barackot, a főzőtejszínt és a barack levéből 1 decilitert. Addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, 1 ek liszttel sűrűsíthetünk. Megfőzzük a rizst. Ha kész, együtt tálaljuk. De tálalhatjuk kukoricás rizzsel is, az is nagyon jól passzol a barackos ételekhez. Igazén ízletes és nem túl bonyolult étel.

  • Amerikai mártás

    Hozzávalók: 15 db levesrák, 1/2 dl olaj, 10 dkg vaj, 10 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg paradicsompüré, 1/2 dl konyak, 1 dl fehérbor, 2 dkg liszt, só, bors, kakukkfû, pirospaprika, 1 ba­bérlevél, zöldpetrezselyem, tárkony, 1 dl spanyol mártás.

  • Citromhabos áfonyakrémleves

    Citromhabos áfonyakrémlevesRedukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha puhára főtt, akkor leturmixoljuk, forrón tálaljuk.

    Citromhab:
    A tejszínt keményre verjük, majd apróra vágott citromfűvel keverjük össze, és galuskákat szaggatunk belőlük a levesre. A tetejére pár szem egész áfonyát is tehetünk díszítésnek.

  • Pite - Pottyantott meggyel

    Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy (lehet befõtt is), 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 dl tej, 1+1/2 dl olaj.

  • Shirly Temple

    Hozzávalók: fél citrom, 1cl grenadine, Gyömbér.

  • Sajtos hagymaleves

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 1,2 liter zöldségleves, fél csokor petrezselyem, 10 dkg ömlesztett sajt, 200 ml száraz fehérbor, só, fekete bors, õrölt kömény, 1 csipet só.

  • Szalonnás káposzta

    Hozzávalók: 1 ek földimogyoró olaj, 1 piros chili, 1 tk Szechuan bors, összetörve, 6 szelet füstölt szalonna csík, 1 tk kínai rizsbor (Shaoshing), 30 dkg zöld káposzta, 1 ek rizsecet (kínai), 1 zöldcitrom leve, 1 tk szezámolaj.

  • Szójafasírt

    Hozzávalók: 25 dkg szójagranulátum, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 ek vágott petrezselyemzöld, 1 beáztatott zsemle, 2 kk pirospaprika, fél mk bors, 1 mk fûszersó, só, olaj.

  • Absinth cocktail

    Hozzávalók: 3 cl Pernod, 3 cl víz, 1 öntet angostura, 1 öntet cukorszirup, koktélcseresznye, citromspirál.

  • Kapros cukkinileves

    Hozzávalók:

    40 dkg zsenge cukkini, 1 póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 cs.kapor, 10 dkg gépsonka, 8 ek.olivaolaj, 2 zöldségleveskocka, 2 dl tejföl, 2 ek.citromlé

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...