rss
  • Banánturmix

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 fõ részére: 2 db banán, 3 csésze tej, 2 evõkanál méz, 2 teáskanál fahéj, 1 db tojás, 1 evõkanál citromlé.

    A 2 darab banánt feldaraboljuk és egy magasfalú edénybe tesszük. Eleinte kevés tejjel összekeverjük, robotgép segítségével. Ha már eléggé pépes lett, hozzáadjuk a többi tejet is.

    Ezután beleütjük a tojást, összekeverjük és belekanalazzuk a mézet. Ízesítésként beleöntünk 1 evõkanál citromlevet és 2 teáskanál fahéjat. Poharakba töltjük, hidegen, esetleg jégkockával fogyasztjuk.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Babpörköltös egytál

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szója-granulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi pirospaprika, vegeta.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg darálthús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 köteg petrezselyem, majoranna, oregánó, só, bors, barna rizs vagy 20 dkg zöldbab, fûszerpaprika, provence-i fûszerkeverék, rozmaring, 10 dkg füstölt sajt, 4 db paradicsom.

  • Gyümölcsök aszalva

    Az aszalás a legrégibb tartósítási mód. Nem kell hozzá különleges fölszerelés, csak napfény vagy meleg. Az így konzervált zöldség és gyümölcsféle kis helyen elfér, szükség szerint használhatunk belõle, kevésbé romlik, mint a befõtt. Ahol a kertben megterem a különféle zöldség, gyümölcs és a napi fogyasztáson felül még marad is, érdemes akármilyen kis mennyiséget is megaszalni, télen majd jó hasznát vesszük.

  • Gesztenye-fagylalt

    Hozzávalók: gesztenye 0.5 kg, tejszín 0.5 l, vaníliás cukor 15 dkg.

  • Padlizsán pizzasütõ módra

    Hozzávalók:

    4 db padlizsán, 4 dl sûrített paradicsom, 25 dkg tonhalreszelék sós vízben (NEM olajban!), 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál oregánó, 1 mokkáskanál kakukkfû, 1 mokkáskanál rozmaring, õrölt kömény, bors, só

  • Rakott krumpli franciásan

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva
    - 3 tojás
    - 3 fõtt tojás
    - 3 dl tejföl
    - só
    - bors
    - szerecsendió
    - vaj
    - zsemlemorzsa

  • Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj, 2 tojás, õrölt bors, só, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál tönkölybúzaliszt, 1 dl olívaolaj, 4 paradicsom, 1 csokor bazsalikom.

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    9 dl alaplé, 22,5 dkg cékla, apróra kockázva, 22,5 dkg krumpli, apróra kockázva,11,5 dkg sárgarépa, vékonyra karikázva, 11,5 dkg paszternák (nálunk inkább gyökér), vékonyra karikázva, 5,5 dkg zeller, apróra kockázva, 1 póréhagyma, vékonyra szeletelve, 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1 vöröshagyma, apróra vágva, 5,5 dkg libazsír vagy olaj, 1 kk vegyes zöldfûszer (a könyv provance-it ajánl), 1 ek apróra vágott petrezselyem

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük az előírtaknak megfelelően, és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára tesszük, négyzetre nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyunk egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerjük. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és előre kivajazott tepsibe fektetjük őket nem túl szorosan. Ezt követően meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük, majd előre melegített 200 fokos sütőben készre sütjük.

  • Sajtos gomba puláv

    Hozzávalók: 2 csésze rizs, 2 bögre víz, 2 babérlevél, 1 nagy hagyma, 1 teáskanál õrölt fûszerkeverék, 1 teáskanál vöröscsilipor vagy erõs piros paprika, 1 csésze tej, 2 evõkanál házi készítésû sajt (panír), 25 dkg gomba, 6 evõkanál ghí vagy vaj, 1 sárgarépa, 1 teáskanál só, 3-4 evõkanál kesúdió vagy dió.

  • Ananászos muffin

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 22 dkg cukor, 3 dkg sütõpor (2 csomag), 1 cs. vaniliás cukor, 4 tojás, 0,5 dkg só, 6 dl tej, 3 ek. citromlé, 20 dkg vaj, 1 pohár joghurt, 20 dkg friss ananász.

  • Amaretti

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

  • Milánói tepsisburgonya

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg liszt, 15 dkg pulykasonka, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg reszelt edami sajt, 2 dl paradicsomlé, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

  • Rakott zöldbab Tercsi módjára

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab 250 g fõtt füstölt tarja, 200 g füstölt sajt, 30 g sûrített paradicsom, 2 dl tejföl, diónyi vaj, zsemlemorzsa, só, 8 tojás, petrezselyem.

  • Szalonnás csirkemáj

    Hozzávalók: 1 doboz csirkemáj, 1 zacskó vékonyra szeletelt bacon szalonna.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt 1 csomag mazsola.

  • Ágyon sült kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 80 dkg burgonya, 15 dkg rizs, 8 dkg zsír, 1 kis fej vöröshagyma, kávéskanál pirospaprika, törött bors, só.

  • Szardíniás pirítós

    Jó minõségû szardíniakonzervbõl kivesszük a halakat, kiszedjük a gerincüket, az olaját felforrósítjuk, és megsütjük benne a szardíniát.

  • Kókuszos aprósütemény

    Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1 cs. margarin, 4 tojás sárgája, 7 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 mokkáskanál sütõpor.