rss
  • Vadas házinyúl

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 nyúl hátsó combja és gerince, 2 sárga-, 2 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 dl bor, 1 kis fej hagyma, 2 dl tejföl, zsír, 5 szem bors, pirospaprika, 1 citrom, mustár só. A pácléhez: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág.

    A páclé összetevõit 20 percig fõzöm. Amikor kihûlt, beleteszem a lehártyázott húst. Egy hétig naponta forgatom. A fõzés napján a húst letörölgetem, forró zsírban átforgatom, vele párolom a zöldségeket, a hagymát és a borsot.

    Mikor minden puha, a zöldséget áttöröm, visszateszem a lébe, behabarom. Mustárral, citromlével és -héjjal ízesítem, spagettivel tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Krémes palacsinta

    Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 5 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja és leve, ízlés szerint porcukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 dl kefir, 1 tojás, 1 mokkáskanál só, a tuzálló tálhoz kevés vaj, 8 db, szokásos módon megsütött, töltetlen palacsinta;

  • Vörösbormártás salottahagymával

    Hozzávalók: 3 db salottahagyma, 2 evõkanál vaj, 2 dl húsleves, 4 velõs csont, 2 dl vörösbor, 3 evõkanál nagyon tömény borjú-alaplé, 3 dkg vaj, só, õrölt fekete bors, 1 evõkanál vágott petrezselyem;

  • Angol teasütemény

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 egész tojás, kevés vaníliás cukor.

  • Csokis-rumos golyók

    Csokis-rumos golyókA darált kekszhez hozzáadjuk a rumot vagy rumaromát, a kakaóport, a főzött kávét, 5 dkg csokoládé reszeléket és első lépésként csak kevés tejet. Ezeket jó alaposan összedolgozzuk és annyi tejet adunk még hozzá, hogy formázható legyen a massza. Ezután golyókat formázunk és megforgatjuk a maradék csokoládé reszelékben. Egymás tetejére pakolva kínáljuk. Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 1,5 dl rum vagy rumaroma , 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál főzött kávé, 5 dl tej, 10 dkg csokoládé reszelék. Jó étvágyat!

  • Babgulyás

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 60 dkg sertéslapocka, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi zsír, 2 kanál paprika, só.

  • Céklasaláta télire

    Hozzávalók: 3 kg cékla (lehetõleg hosszúkás, bíborhenger fajta), 9 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt köménymag, 1 szál tormagyökér, ecet, cukor, só ízlés szerint.

  • Francia almatorta

    Hozzávalók: 200gramm liszt, 100gramm vaj, 3 evõkanál kristálycukor, vanílliáscukor, só, alma.

  • Teafagyi

    Hozzávalók: 5 dl erõs tea, 3-4 ek cukor, 3 ek citromlé, vagy rum, 5 dl tejszín.

  • Zöldbableves

    Hozzávalók:

    1 fej hagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 40 dkg zöldbab, 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika, 1,2 l húsleves kockából

  • Édes pogácsa

    30 deka lisztet 25 deka vajjal, 2 tojás sárgájával, 1/2 csomag Váncza-sütõporral, 10 deka porcukorral, kis késhegynyi sóval késsel jól eldolgozunk, és 5-6-szor vékonyra nyújtjuk s minden alkalommal egész gyenge lisztezéssel többszörösen hajtogatjuk.

  • Túrós áfonyás rétes

    Hozzávalók: 30 dkg sovány túró, 15 dkg áfonya, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dkg búzadara, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Almás palacsintatekercs

    Hozzávalók: A tésztához: 2,5 dl tej, 1 dl tejszín, 3 tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 8 evõkanál liszt, olaj a sütéshez, vaj a tál kikenéséhez; a töltelékhez: 1 dl tejszín, 5 dkg mandula, 1 evõkanál porcukor, 1 alma, vagy almadzsem, kevés õrölt fahéj.

  • Brokkolileves sajttal

    Hozzávalók:

    20 dkg brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg sovány sajt (óvári), 1 zöldségleves kocka, 1 evõkanál margarin, 1 evõkanál liszt, 1 tojássárgája, fél dl tejszín

  • Pásztorsaláta

    Hozzávalók:

    5 paradicsom, 2 kisebb hagyma, 1 erõs paprika, 2 uborka, petrezselyem, olívaolaj, citromlé, só

  • Szalagtészta barna vajjal

    Hozzávalók: fél kiló szalagtészta, 10 dkg parmezán, 15 dkg vaj, só, 2 ek olaj.

  • Máj nyárson

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 15-20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db nagy húsos zöldpaprika (mirelit is lehet), 2 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint fûszerezett paradicsomlé, mustár, törött bors, só.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók: A tésztához: 5 dkg élesztõ, 4 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 3 tojássárgája, 60 dkg liszt, 2 evõkanál olaj.

  • Paprika paradicsomba

    Szép, húsos zöld paprikákat magjától és ereitõl megtisztítva egy tálba teszünk és forró vízzel leöntve, abban állni hagyunk.

  • Szilvás sütemény

    Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 5 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 csomag vaníliacukor, ½ csomag sütõpor, 1 ek rum (elhagyható), szilva.

  • Hagymás ecetes babsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt bab, 2 fej hagyma, 1 mk só, 1 ek cukor, 2 kanál 20 %-os ecet, 1 deci víz, késhegynyi törött bors.