A tojást habosra verjük a sörrel, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a darált mandulát és a szegfûszeget, ezután a lisztet is belekeverjük. 15-20 percig hagyjuk pihenni, közben a szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és apróra vágjuk. A szilvadarabokat hozzáadjuk a tésztához és az egészet jól összekeverjük. A 170 fokra felforrósított olajba evõkanállal kiszaggatjuk és 2-3 perc alatt pirosra sütjük. A kiszedett lepényeket papírtörülközõre tesszük, és mindkét oldaláról leitatjuk a fölösleges olajat. Még forrón meghintjük vaníliás porcukorral. Hidegen is, melegen is nagyon jó. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.
Mandulás szilvalepény
		Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, másfél dl sör vagy tej, 50 dkg magvaváló szilva, 5 dkg darált mandula, 1 db egész tojás, 1 evõkanál porcukor, 2 szem összetört szegfûszeg, csipetnyi só, a tetejére vaníliás porcukor;		
			
		
		Elkészítése:
A tojást habosra verjük a sörrel, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a darált mandulát és a szegfûszeget, ezután a lisztet is belekeverjük. 15-20 percig hagyjuk pihenni, közben a szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és apróra vágjuk. A szilvadarabokat hozzáadjuk a tésztához és az egészet jól összekeverjük. A 170 fokra felforrósított olajba evõkanállal kiszaggatjuk és 2-3 perc alatt pirosra sütjük. A kiszedett lepényeket papírtörülközõre tesszük, és mindkét oldaláról leitatjuk a fölösleges olajat. Még forrón meghintjük vaníliás porcukorral. Hidegen is, melegen is nagyon jó. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.
	
A tojást habosra verjük a sörrel, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a darált mandulát és a szegfûszeget, ezután a lisztet is belekeverjük. 15-20 percig hagyjuk pihenni, közben a szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és apróra vágjuk. A szilvadarabokat hozzáadjuk a tésztához és az egészet jól összekeverjük. A 170 fokra felforrósított olajba evõkanállal kiszaggatjuk és 2-3 perc alatt pirosra sütjük. A kiszedett lepényeket papírtörülközõre tesszük, és mindkét oldaláról leitatjuk a fölösleges olajat. Még forrón meghintjük vaníliás porcukorral. Hidegen is, melegen is nagyon jó. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.