
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A halat hosszában, a gerince mentén félbevágjuk, a gerinccsontot kiszedjük belõle és a hal húsát vékony csíkokra metéljük. A tojássárgáját, a sört, a lisztet, a sót, a cukrot, a gyömbért és a borsot összekeverjük. Sûrû palacsintatésztának kell lennie. (Ha nem elég sûrû, kevés liszttel sûríthetjük.) Ezután belekeverjük a tojásfehérjébõl vert kemény habot. A halcsíkokat elõször lisztben, majd a tésztában megforgatjuk és apránként belerakjuk a 170 fokra felhevített olajba. Szép piros-ropogósra megsütjük (7-8 perc) és lecsöpögtetve tesszük az asztalra. Hidegen is, melegen is nagyon jó elõétel. Kissé munkaigényes, de gyorsan készíthetõ, különleges étel.