2024.04.20. - Tivadar

Ricottás-spenótos lasagne egyszerûen

Hozzávalók: 1 vöröshagyma finomra vágva, 3 zúzott fokhagymagerezd, kb. 2-3 ek olívaolaj, 100 g friss spenót (én bébispenótot használtam), 150 g ricotta, 6 lap lasagne tészta, kb. 3 ek friss parmezán forgács, frissen õrölt só és bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Egy serpenyõben felforrósítottam kb. 2 evõkanál olívaolajat, és pár percig sütöttem benne a hagymát és fokhagymát, majd hozzáadtam a megmosott, megszárított bébispenótot. 1-2 percig kevergettem, amíg megpuhult. A ricottát kisebb darabokban hozzáadtam, frissen õrölt sóval ízesítettem, melegen tartottam.

Közben sós vízben al dante-ra fõztem a lasagne-t.

Személyenként egy-egy lap lasagne-t a tányérra szedtem, tettem rá a spenótos keverékbõl, lazán ráhelyeztem egy másik lap lasagne-t, majd ismét szedtem a spenótos keverékbõl, és végül a harmadik lap lasagne-val zártam. Frissen õrölt borssal és parmezánforgácsokkal megszórtam, végül locsoltam rá egy kis olívaolajat.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!