rss
  • Ricottás-spenótos lasagne egyszerûen

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma finomra vágva, 3 zúzott fokhagymagerezd, kb. 2-3 ek olívaolaj, 100 g friss spenót (én bébispenótot használtam), 150 g ricotta, 6 lap lasagne tészta, kb. 3 ek friss parmezán forgács, frissen õrölt só és bors;

    Elkészítése:

    Egy serpenyõben felforrósítottam kb. 2 evõkanál olívaolajat, és pár percig sütöttem benne a hagymát és fokhagymát, majd hozzáadtam a megmosott, megszárított bébispenótot. 1-2 percig kevergettem, amíg megpuhult. A ricottát kisebb darabokban hozzáadtam, frissen õrölt sóval ízesítettem, melegen tartottam.

    Közben sós vízben al dante-ra fõztem a lasagne-t.

    Személyenként egy-egy lap lasagne-t a tányérra szedtem, tettem rá a spenótos keverékbõl, lazán ráhelyeztem egy másik lap lasagne-t, majd ismét szedtem a spenótos keverékbõl, és végül a harmadik lap lasagne-val zártam. Frissen õrölt borssal és parmezánforgácsokkal megszórtam, végül locsoltam rá egy kis olívaolajat.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 10 deka vaj, 8 deka liszt, só, petrezselyemzöldje, 2 deci édes tejföl, 2 tojás.

  • Paradicsomos nyúlragu

    Hozzávalók: 60 dkg nyúlcomb, vagy lapocka, 20 dkg paradicsom, 20 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl fehérbor, 1 dl olaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Hókifli (Porhanyós kifli)

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 dl tejföl, 2 dkg élesztõ, kevés tej, csipet só.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 800 g burgonya, 2,5 dl tej, 60 g vaj, 1 kávéskanál porcukor, 2 csipet só, 150 g átszitált liszt, 4 tojás, só és bors, 1 csipetnyi õrölt szerecsendió, 2 l napraforgóolaj.

  • Rántotta zöldpaprikával

    2-3 paprikát vékony szeletekre vágunk s egy kanál zsírban puhára párolunk. Egy paprikához 2 tojást számítva, tehát 6 tojást megsózva, elhabarva ráöntünk, jól elkeverjük s rögtön tálaljuk.

  • Sajtos-sonkás karfiol

    A citromlével, szerecsendióval és egy pici sóval ízesített húslevesben puhára pároljuk a karfiolt, hagyjuk, hogy a leve csaknem elpárologjon, jól lecsepegtetjük. Kivajazott tûzálló tálba helyezzük. A sonkaszeletek egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, betakarjuk vele a lerakott karfiolt, tetejét befedjük a vékony sajtszeletekkel.

  • Burgonyalepény

    Hozzávalók:

    25 dkg burgonya, hat tojás, 10 dkg vaj, egy fej vöröshagyma, só

  • Sütőtök krémleves

    Sütőtök krémlevesMeghámozom a sütőtököt. Megtisztítom a hagymát, és apróra vágom. Felaprítom a fokhagymagerezdeket. Felforrósítom az olajat és a vajat egy nagy serpenyőben és hozzáadom a hagymát és a fokhagymát. Eltávolítom a sütőtök magját és apró kockákra vágom. Hozzáadom a hagymához és jól összekeverem. Hozzáadom a sütőtökhöz a curryport és a fűszereket.
    Beleöntöm a zöldséglevet, összekeverem és felforralom. Lassú tűzön főzöm 35 percig. Kézi botmixerrel pürésítem a sütőtöklevest. Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.

  • Házi krémes

    Házi krémesA leveles tésztát kettévágjuk, egyenként nagy, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és előmelegített forró sütőben világosra sütjük. A vaníliás pudingporokat 2 dl vízben megáztatjuk. A 7 dl vizet a 7 evőkanál cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a megáztatott pudingot, és kb. 5 percig állandó keverés mellet főzzük. A tojásfehérjéket csipet sóval és 7 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a még forró krémmel óvatosan összekeverjük. Az egyik tésztára simítjuk a krémet, a másikat négyzetekre vágjuk, és ráhelyezzük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Aszaltszilvás csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban fõtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evõkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfûszeg, 1 evõkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók: 80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 l tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 evõkanál cukor.

  • Pár perces zabpelyhes

    Hozzávalók:

    - 4 ek liszt
    - 3 ek zabpehely
    - 1 ek cukrozatlan kakaópor
    - fél tasak vaníliás cukor
    - 4 dkg étcsokoládé nagyobb darabokra tördelve
    - 4 ek tej
    - 3 ek olaj
    - fél kk sütõpor
    - 1 db tojás

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs, (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj, (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, 1 mk törött fehér bors, 1 tk csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Brokkolis rakott tészta

    Hozzávalók: 1 cs penne (vagy bármilyen) tészta, 1/2 kg. brokkoli, 2 dl. tejszín, 2 dl. tej, 1 fej lilahagyma, 5 szelet baconszalonna, 15 dkg. szeletelt sonka, 15 dkg. reszelt sajt, só, bors, szerecsendió.

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, l evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, l evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Spagetti bolognai módra

    1/2 kg spagettire 1/4 kg húst számítunk. Legjobb, ha vegyesen használunk marha, disznó és borjúhúst. A húst apró kockákra vagdaljuk. Három nagy fej vöröshagymát felkarikázunk, olajon megfonnyasztunk, rátesszük a húst és egy gerezd reszelt fokhagymát, kevés apróra vágott petrezselymet, zellerlevelet, majoránnát, és tehetünk bele egyéb fûszereket is.

  • Diós vajaskifli

    Tésztához: 500 g liszt, 30 g élesztõ, 1 ek cukor, 200 ml tej, 100 g vaj, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek rum, 1 csipet só, 1 ek finomra reszelt citromhéj, ¼ tk kardamom.

  • Good Morning koktél

    Hozzávalók: 2 EK Nesquick, vagy más instant kakaópor, 1 dl tej, 1/2 dl piros szõlõlé, 1/2 dl narancslé, 1 tojássárgája, néhány szem piros szõlõ, vékony narancsszelet.

  • Wellington pulykamell

    Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.