Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sóskát alaposan megmossuk, szárától megtisztítjuk, szitán jól lecsöpögtetjük. Fõ erét is eltávolítjuk, a leveleket csíkokra vágjuk. A salottát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A levest széles lapos edénybe öntjük, és hozzáadjuk a bort, a vermutot és a hagymakockákat. Erõs tûzön addig forraljuk, amíg a folyadék kezd szirupossá sûrûsödni. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és az egészet sûrûre forraljuk. Ekkor beletesszük a sóskát, elkeverjük a mártásban, de csak fél percig fõzzük együtt. A mártást a tûzrõl lehúzzuk és a vajat darabokban hozzáadjuk, közben egyszer-kétszer óvatosan megkeverjük. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Ez a mártás jó kísérõje a párolt vagy gõzölt halnak, különösen jól illik a lazachoz!