2024.04.25. - Márk

Sóskamártás

Hozzávalók: 1 kg sóska, 2 fej salotta hagyma (apró hagyma), 1 liter húsleves (leveskockából), 8 evõkanál fehérbor, 7 evõkanál száraz vermut, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 citrom leve, só, fehér bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A sóskát alaposan megmossuk, szárától megtisztítjuk, szitán jól lecsöpögtetjük. Fõ erét is eltávolítjuk, a leveleket csíkokra vágjuk. A salottát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A levest széles lapos edénybe öntjük, és hozzáadjuk a bort, a vermutot és a hagymakockákat. Erõs tûzön addig forraljuk, amíg a folyadék kezd szirupossá sûrûsödni. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, és az egészet sûrûre forraljuk. Ekkor beletesszük a sóskát, elkeverjük a mártásban, de csak fél percig fõzzük együtt. A mártást a tûzrõl lehúzzuk és a vajat darabokban hozzáadjuk, közben egyszer-kétszer óvatosan megkeverjük. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Ez a mártás jó kísérõje a párolt vagy gõzölt halnak, különösen jól illik a lazachoz!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!