rss
  • Sügérfilé garnélarák mártásban

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 450 g sügérfilé, 1 pohár liszt, 1 tojás, 1/2 pohár tej, 1 1/2 pohár zsemlemorzsa, 3 evõkanál vaj, 3 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, 1/2 pohár hal-erõleves, 1/4 pohár sherry, 1/2 kiskanál só, 225 g apró garnélarák, 1 pohár olaj;

    Elkészítése:

    A halfiléket megmossuk, szárazra töröljük. Beleforgatjuk a lisztbe. A tojást elkeverjük a tejjel. A halfiléket beleforgatjuk a tojáskeverékbe és a zsemlemorzsába, majd félretesszük egy idõre. Felforrósítjuk a vajat egy serpenyõben, és 3 evõkanál liszt hozzáadásával rántást készítünk. 2 percig pirítjuk, majd felengedjük tejföllel, a hal-erõlevessel és a sherryvel. Besûrûsödésig fõzzük. Megsózzuk, és beletesszük a garnélarákot. Lassú tûzzön 5 percig fõzzük. Nagy serpenyõben felforrósítjuk az olajat, és a halfilé mindkét oldalát 1 1/2-2 percig sütjük. Tálra tesszük a sült filéket, ráöntjük a mártás felét. A megmaradt mártást külön tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Alpesi kávé

    Hozzávalók 4 adaghoz: 4 púpos kk. instant kávé, 4 tojássárgája, 8 cl rum, 4 ek. cukor, 4 ek. habtejszín, 1/2 l víz.

  • Szalonnás rakott tészta

    Szalonnás rakott tésztaElőször kifőzzük az egyik csomag tésztát, majd a már olajjal megöntözött tepsibe vagy jénai tálba tesszük. Utána a szalonnát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk,majd egyenletesen elszórjuk a tésztán. Erre kicsi öntetet öntünk, nem sokat csak egy kevéssel épphogy meglocsoljuk. Ezután kifőzzük a másik csomag tésztát is, azt rátesszük az eddig elkészített szalonnás tésztára, majd erre ráöntjük a maradék öntetet. Így körülbelül 20 percig sütjük, majd rászórjuk a lereszelt trappista sajtot és addig sütjük míg meg nem pirul a sajt a tetején.

  • Gesztenyetorta

    Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg margarin, 5 dkg cukor, 1 csomag gesztenyemassza, 25 dkg áttört tehéntúró, 5 evõkanál rum, 1 evõkanál kakaópor.

  • Mézes kivi

    Hozzávalók (1 kehelyhez):

    2 kivi, 2 evõkanál tejszín, 1 teáskanál méz

  • Zöldséges halleves

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, l nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. l0 evõkanál maceszdara.

  • Sztrapacska

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, só.

  • Fácánleves

    Hozzávalók: 1 db fácán, 30 dkg vegyes zöldség, zeller, kis fej hagyma, só, bors, 1 kávéskanál paradicsompüré, 10 dkg gomba, gyömbér, petrezselyemzöld, 1 tojásból készített finom házi cérnametélt.

  • Tonhalas tészta

    Tonhalas tésztaA tésztát felrakjuk főni, mert miközben felforr a víz és megfő a tészta, kész a tonhal is. A szezámmagot megpirítjuk teflon serpenyőben. A hagymákat megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, és a tonhal konzervből kicsorgatott olajon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a tonhalat, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Hozzáöntjük a szezámmagot, vagy készíthetjük az egészet egy serpenyőben is. Amikor már összepirult, ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Kicsi vizet is lehet hozzáönteni, hogy több legyen a leve. A megfőtt tésztát ráöntöm a tejszínes tonhalra, és összekeverem.

  • Currys rizibizi

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál curry, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Töltött sertéskaraj

    Töltött sertéskarajBőrrel lefele a húst egy vágódeszkára helyezzük. Alul, horizontálisan egy mélyedést vágunk a húsba, majd szétnyitjuk, megtöltjük, és eredeti formájába visszaalakítjuk. A húst, 2cm-es hézagok hagyva, átkötözzük (mint a sonkát). A megtöltött, átkötözött húst bedörzsöljük durva, tengeri sóval. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A húst egy rácsra helyezzük, egy tepsibe vizet töltünk. A rácsot a tepsire helyezzük, és a bemelegedett sütőbe tesszük 30 percre. Amikor a bőr szép barna és pörcös, a sütőt 190 fokra visszakapcsoljuk és további 1- 1½ órán át sütjük.

  • Tojáskrokett

    Hozzávalók: 2-3 személyre, 5 db tojás, 2 db zsemle, 1,5 dl tej, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, petrezselyem, olaj, bazsalikom, õrölt bors, só.

  • Petrezselymes omlett

    Hozzávalók:

    8 tojás, 1 dl tej, 3 dkg szarvasgomba, 4 evõkanál reszelt sajt, 1 csokor petrezselyem, 1 fej paradicsom, bors, só

  • Tárkonyos-petrezselymes gombaleves

    Hozzávalók:

    40 dkg erdei gomba (NEM termesztett), 1,2 l csirkehúsleves, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evõkanálnyi, petrezselyem, 1 teáskanálnyi tárkony, bors, só

  • Házi csokis keksz

    Házi csokis kekszMelegítsük elő a sütőt 140-150 Celsius fokosra. A cukrot kavarjuk el a vajjal, a vaníliával, a tojásokkal, majd evőkanalanként adagolva vegyítssük el benne a liszttel elkevert sót, sütőport és szódabikarbónát. Keverjük az egész masszát simára a vízzel, végül szórjuk a tésztába a csokidarabocskákat is. A kemény tésztából formázzunk egy evőkanál segítségével kerek kekszeket a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Helyezzük a tepsit az előmelegített sütőbe kb. 15 percre. A sütemény akkor készült el, ha sárgásbarna színt kap. Reggelire illetve napközbeni nassolni valónak is kiváló.

  • Színek és ízek

    Segal Viktor elsõ szakácskönyve Színek és ízek címmel jelent meg.

    Segal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legelismertebb képviselõje.

    Elsõ könyvében 15 kedvenc hozzávalója szerint csoportosítva mutat be 75 ételt.

    Az egyes fejezetekhez egy fiatal magyar festõmûvész, Baráth Áron készítette a nyitóoldalként szolgáló festményeket.

  • Waldorf saláta

    A megtisztított almát és zellert gyaluld vékony csíkokra, keverd össze és hintsd meg néhány csepp citromlével.

  • Farvli (tarhonya)

    Hozzávalók: l tojás, l csésze liszt, só, kevés víz.2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

  • Magyaros szójapörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg szójakocka, 3 ek olaj, 3 hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika (télen 3 ek lecsó), 2 ek paprika, 3 gerezd fokhagyma, köménymag, só.

  • Pulykamáj narancsos rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamáj, 20 dkg rizs, só, 1,5 víz, liszt, vöröshagyma, vágott mandula, 1,5 dl tejszín, 2 db narancs, 1,5 dl szárnyas húsleves, 5 g õrölt fehér bors, 50 g citrom, csipet currypor, vaj.

  • Frankfurti leves

    Frankfurti levesA kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.