rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Töltött pontyfilé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 pontyfilé szelet (kb. 60 dkg), 15 dkg gomba, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors. A mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evõkanál finomliszt, 1 teáskanál szárított kapor, 1 halászlé kocka;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elõkészítése:

    A halszeleteket sûrûn beirdalom, ügyelve arra, hogy a bõrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet és fedõ alatt megpárolom. Kihûtöm, hozzákeverem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sûrítem.

    Elkészítése:

    A tölteléket rákenem a halszeletekre. Felcsavarom és alufóliába csomagolom. A végeket alaposan összenyomom, nehogy a töltelék kifolyhasson belõle. Forrásban lévõ vízbe teszem a csomagokat és az újraforrástól számított 25 percig fõzöm. Ezután óvatosan kiveszem a lébõl és kihûtöm. Új, tiszta alufóliába átcsomagolom és a mélyhûtõben fél óráig dermesztem. Kibontva felszeletelem és tûzálló tálra helyezem. Közben elkészítem a ártást:
    a halászlé kockát 2 dl vízben feloldom és felforralom. Hozzáöntöm a lisztel simára kevert tejszínt, beleszórom a kaprot és kevergetve jól kiforralom. Végül a mártást a sütõben átforrósított halszeletekre öntöm. A töltött haltekercs a mélyhûtõben tárolható, csak tálalás elõtt kell felszeletelni és átsütni.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis csigatészta

    Hozzávalók: 25 dkg csigatészta (vagy egyéb fajta, úgynevezett körettészta), 10 dkg gomba, 10 dkg párizsi, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál paradicsompüré, 1 evokanál vegeta, 2 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint;

  • Almasaláta

    Hozzávalók: 3 szép alma, 2 dkg teavaj, 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg.

  • Tepsis cukkíni

    Hozzávalók: 2 db cukkíni, 1 csomag szója-granulátum, 4 db burgonya, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Whisky Sour

    Hozzávalók: 6 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl citromlé, 1,5 cl cukorszirup (cukor és víz sziruppá keverve) egy öntet tojásfehérje.

  • Vadászpecsenye

    Hozzávalók: 4 db fácán vagy gyöngytyúk comb, 2 db mell, 4 dkg fokhagyma, fél tubus pirosarany vagy paprikakrém, 1 dkg törött bors, só, 5 dkg zsír, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 szem borókabogyó, 1 csipet kakukkfû, 1 dl bor, pirospaprika;

  • Tojásos kukoricaleves

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv vagy 1 csomag mirelit kukorica, 2 dl száraz fehérbor, 4 db tojás, 1 csokor zeller, fél pohár tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Sertésborda sütõtökkel

    Hozzávalók: 4 csontos sertésborda, só, bors, 400 g sütõtök, 1 vastagabb póré, 1 piros húsú nagy paprika, 4 evõkanál olaj, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 2 gerezd foghagyma, 1 csokor snidling, 1 evõkanál szójaszósz, 1 késhegynyi chili (csípõs paprika).

  • Budapest májkocka

    Hozzávalók: füstölt szalonna, vöröshagyma, gomba, zöldpaprika, paradicsom, zöldborsó, máj, só, bors, petrezselyem.

  • Zöld bab saláta

    A friss zöld babot megtisztítjuk, megmosva, egész vékony metéltre vágjuk és sósvízben puhára fõzzük. Leszûrjük és kihûlni hagyjuk.

  • Tojás mártás

    Végy 4 keménytojás sárgáját, 2 nyers tojás sárgáját, 2 evõkanál fehérbort, 2 evõkanál tejfölt, 2 teáskanál apróra vágott snidlinget, 1/2 teáskanál mustárt...

  • Fettuccini alla genovese

    Hozzávalók: 1 csomó petrezselyemzöld, 1 csomó bazsalikom, 2 ek fenyõmag, 4 gerezd fokhagyma, 5 ek olivaolaj, 10 dkg parmezán, só, bors, fehérbor, fél kiló szalagtészta (fetuccine).

  • Mexikói csokoládépuncs

    Egy edényben elkeverünk 1.25 dl tejszínt, 0.5 l tejet, 7.5 dkg keserû csokit apróra törve, kevés keserû likõrt. Állandóan keverve felmelegítjük, simára keverjük.

  • Bográcsgulyás

    Hozzávalók:

    80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, köménymag, majoránna, 20 dkg lecsó, 50 dkg burgonya, csipetkebetét

  • Ezersziget öntet

    Hozzávalók: 2 tojás, só, bors, 1 vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 2-3 csemege uborka, 4 evõkanál majonéz, 1 evõkanál ketchup, 3 evõkanál tejszín, chili.

  • Burgonyakrémleves

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, csontlé, margarin, liszt, só, 1 dl tejföl, 1 tojás.

  • Afrikai csirke

    Hozzávalók: 20 csirkeszárny, 1 ek só, 1 1/2 ek borsszósz, 4 ek liszt, 1,8 dl olaj, 1 hagyma, 3 ek paradicsompép, 1 kk kakukkfû, 3 ek vaj.

  • Vadgesztenye

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg margarin, 2 ek. rum, 1 cs. gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, tej.

  • Trópusi gyülölcssaláta

    Hozzávalók: 2 banán, 2 kivi, 2 alma, 1 ananászkonzerv, 1 fürt szõlõ, 2 õszibarack, 2 narancs
    2 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé.

  • Kínai csípõs káposztasaláta

    Hozzávalók: negyed fej káposzta, fehérborecet, só, cukor, erõs paprika vagy chili, 2 gerezd fokhagyma, almalé.

  • Gyulai füstölt hátsó sonka

    Fiatal sertés hátsó combjait szép kerekre kivágva 1-2 napig hûlni hagyjuk. 5 kg sót elkeverve 1 dkg salétromsóval, a sonkákat jól bedörzsöljük, majd szorosan egymásra téve, újra bedörzsöljük sóval. Így tartjuk 14-16 napig (ha nagyok, 20-25 napig).

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...