2024.04.18. - Andrea, Ilma

Töltött pontyfilé

Hozzávalók: 4 pontyfilé szelet (kb. 60 dkg), 15 dkg gomba, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 diónyi vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés zsemlemorzsa, 1 teáskanál szárított petrezselyem, só, bors. A mártáshoz: 2 dl tejszín, 1 evõkanál finomliszt, 1 teáskanál szárított kapor, 1 halászlé kocka;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítése:

A halszeleteket sûrûn beirdalom, ügyelve arra, hogy a bõrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet és fedõ alatt megpárolom. Kihûtöm, hozzákeverem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sûrítem.

Elkészítése:

A tölteléket rákenem a halszeletekre. Felcsavarom és alufóliába csomagolom. A végeket alaposan összenyomom, nehogy a töltelék kifolyhasson belõle. Forrásban lévõ vízbe teszem a csomagokat és az újraforrástól számított 25 percig fõzöm. Ezután óvatosan kiveszem a lébõl és kihûtöm. Új, tiszta alufóliába átcsomagolom és a mélyhûtõben fél óráig dermesztem. Kibontva felszeletelem és tûzálló tálra helyezem. Közben elkészítem a ártást:
a halászlé kockát 2 dl vízben feloldom és felforralom. Hozzáöntöm a lisztel simára kevert tejszínt, beleszórom a kaprot és kevergetve jól kiforralom. Végül a mártást a sütõben átforrósított halszeletekre öntöm. A töltött haltekercs a mélyhûtõben tárolható, csak tálalás elõtt kell felszeletelni és átsütni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!