Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A halszeleteket sûrûn beirdalom, ügyelve arra, hogy a bõrt ne vágjam át. Megsózom. A töltelékhez a finomra vágott hagymát olajon üvegesre fonnyasztom, majd ráteszem a vékonyra szeletelt gombát. Sózom, borsozom, rászórom a petrezselymet és fedõ alatt megpárolom. Kihûtöm, hozzákeverem a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sûrítem.
Elkészítése:
A tölteléket rákenem a halszeletekre. Felcsavarom és alufóliába csomagolom. A végeket alaposan összenyomom, nehogy a töltelék kifolyhasson belõle. Forrásban lévõ vízbe teszem a csomagokat és az újraforrástól számított 25 percig fõzöm. Ezután óvatosan kiveszem a lébõl és kihûtöm. Új, tiszta alufóliába átcsomagolom és a mélyhûtõben fél óráig dermesztem. Kibontva felszeletelem és tûzálló tálra helyezem. Közben elkészítem a ártást:
a halászlé kockát 2 dl vízben feloldom és felforralom. Hozzáöntöm a lisztel simára kevert tejszínt, beleszórom a kaprot és kevergetve jól kiforralom. Végül a mártást a sütõben átforrósított halszeletekre öntöm. A töltött haltekercs a mélyhûtõben tárolható, csak tálalás elõtt kell felszeletelni és átsütni.