1 l fövõ vízbe folytonos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát és ahogy újra fõni kezd, lehúzzuk a lángról. Belekeverjük a vegetát és a só felét. Lereszeljük a káposztát, és az olajon, fedõ alatt puhára pároljuk. Ehhez adjuk a só másik felét. Egy tûzálló tálat kivajazunk, ráterítjük a még meleg puliszka egyharmadát (vigyázat: ne hagyjuk kihûlni, mert akkor megmerevedik és kenhetetlenné válik!), rátesszük a káposzta felét, megint puliszka következik, aztán megint káposzta, majd puliszkaréteggel borítjuk. Tetejére olvasztott vajat öntünk. Forró sütõben, aranyszínûre sütjük.
Vöröskáposztás rakott puliszka
Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só, vegeta;
Elkészítése:
1 l fövõ vízbe folytonos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát és ahogy újra fõni kezd, lehúzzuk a lángról. Belekeverjük a vegetát és a só felét. Lereszeljük a káposztát, és az olajon, fedõ alatt puhára pároljuk. Ehhez adjuk a só másik felét. Egy tûzálló tálat kivajazunk, ráterítjük a még meleg puliszka egyharmadát (vigyázat: ne hagyjuk kihûlni, mert akkor megmerevedik és kenhetetlenné válik!), rátesszük a káposzta felét, megint puliszka következik, aztán megint káposzta, majd puliszkaréteggel borítjuk. Tetejére olvasztott vajat öntünk. Forró sütõben, aranyszínûre sütjük.
1 l fövõ vízbe folytonos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát és ahogy újra fõni kezd, lehúzzuk a lángról. Belekeverjük a vegetát és a só felét. Lereszeljük a káposztát, és az olajon, fedõ alatt puhára pároljuk. Ehhez adjuk a só másik felét. Egy tûzálló tálat kivajazunk, ráterítjük a még meleg puliszka egyharmadát (vigyázat: ne hagyjuk kihûlni, mert akkor megmerevedik és kenhetetlenné válik!), rátesszük a káposzta felét, megint puliszka következik, aztán megint káposzta, majd puliszkaréteggel borítjuk. Tetejére olvasztott vajat öntünk. Forró sütõben, aranyszínûre sütjük.