2024.04.20. - Tivadar

Gombás rakott krumpli

Hozzávalók: 2 újhagyma, 1,2 kg burgonya, olaj, édesnemes pirospaprika, 25 dkg csiperkegomba, 15 dkg füstölt kolbász, 2 nagy paradicsom, 10 dkg trappista vagy mozzarella sajt, 4 tojás, 2,5 dl tej, 1/4 csokor metélõhagyma, só, bors, margarin.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az újhagymát ferdén vékony szeletekre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kb. 3 mm vastagságú szeletekre szeljük, ezután 3-4 adagban, kevés felhevített olajon kb. 5 perc alatt megpíritjuk. Megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával.

A gombát is felszeleteljük, és megpíritjuk 2 ek forró olajon. A kolbászt felkarikázzuk, a paradicsomot vékonyan felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. A tojások sárgáját összekeverjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket meg a sajtot.

A massza 1/3 részét margarinnal kikent, 25*40 cm-es tepsibe simítjuk és elosztjuk rajta a burgonyát, a gombát, a kolbászt, a paradicsomot meg az újhagymát. Végül ráöntjük a maradék tojásosmasszát, majd elõmelegített sütõbe toljuk. 200 fokon kb. 30 percig sütjük. A metélõhagymát felaprítjuk, és közvetlenül a fogyasztás elõtt a rakottasra szórjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!