A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá amennyi két-három ujjnyival ellepi, és lassú tûzön, idõnként megkeverve körülbelül két órát fõzzük. Amikor már majdnem megfõtt, megfûszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfûvel, borsikafûvel és borssal. A körmöt, ha már megfõtt, kivesszük, vigyázva rá nehogy szétfõjön. Fõtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Pacalpörkölt (sertés körömmel)
Hozzávalók: 2 kg pacal, 1 nagyobb sertésköröm, 50 dkg hagyma, majoránna, szurokfû, borsikafû, bors, só, pirospaprika, 1 dl olaj;
Elkészítése:
A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá amennyi két-három ujjnyival ellepi, és lassú tûzön, idõnként megkeverve körülbelül két órát fõzzük. Amikor már majdnem megfõtt, megfûszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfûvel, borsikafûvel és borssal. A körmöt, ha már megfõtt, kivesszük, vigyázva rá nehogy szétfõjön. Fõtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
A pacalt és a körmöt alaposan megtisztítjuk, a pacalt csíkokra, a körmöt három darabra vágjuk. A hagymát üvegesre megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórjuk és öntünk rá egy kis vizet, hogy a paprika nehogy leégjen. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott pacalt, és a darabokra vágott körmöt. Majd annyi vizet öntünk rá amennyi két-három ujjnyival ellepi, és lassú tûzön, idõnként megkeverve körülbelül két órát fõzzük. Amikor már majdnem megfõtt, megfûszerezzük, sóval, majoránnával, szurokfûvel, borsikafûvel és borssal. A körmöt, ha már megfõtt, kivesszük, vigyázva rá nehogy szétfõjön. Fõtt burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.