rss
  • Fokhagymás rizs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 adag párolt rizs, 5-6 gerezd fokhagyma, némi fokhagymaszár (ha van), 3 ek olaj.

    A fokhagymaszárból kis káróformákat vágok, a felhevített olajban megfuttatom, amjd félreteszem. A tisztított fokhagymát átnyomom, majd egy percre beleforgatom a felhevített olajba. Utána elkeverem a meleg párolt rizzsel. Tálaláskor a tetejére szórom a zöld fokhagymaszárból készült káróformákat.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejfölös sertésraguleves

    Hozzávalók:

    25 dkg sertéscomb, kevés olaj, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, só, 1/2 tk. pirospaprika, 1 kisebb paradicsom, 2 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, tálaláshoz: tejföl és egy kevés citromlé

  • Hagymás babsaláta

    A fehér szemes babot kb. 1-1,5 csészével este beáztatjuk. Másnap hideg vízzel feltesszük fõzni. Közben legyen lobogó víz, mert ha a paszuly fõtt vagy 10-15 percet, a vizét leöntjük és a lobogó forró vízzel feltöltjük.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Budai sült csirke

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 evõkanál kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz;

  • Juhtúrós csirkesaláta

    A húst csontozd ki, s vágd csíkokra. A paradicsomot és a marinált paprikát kockázd fel, a zöldhagymát (a szárával együtt) karikázd, a megtisztított kemény tojásokat pedig vágd nyolcadokra.

  • Túrós zöldbab

    Hozzávalók (4 személyre):

    1 kg zöldbab, 10 dkg sajt, 15 dkg túró, 2 dl tejföl, 4 dkg vaj, 1 nagy csokor apróra vágott petrezselyem, 1-2 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, 1 tojás sárgája, só ízlés szerint

  • Brokkolis-tejszínes rakott tészta

    Brokkolis-tejszínes rakott tésztaElkészítés:Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Ha fagyasztott brokkolit használunk, akkor először azt olvasszuk ki majd válasszuk szét kisebb rózsákra. Tegyük a nyers tésztát egy kikent sütőtálba. Helyezzük el a brokkolit a tetején. Pirítsuk barnára a húst 1 evőkanál olíva olajon, és fűszerezzük. Készítsük el a Knorr tejszínes sonkás tészta alapot. Forraljuk fel, és tegyük bele a curry port. Öntsük a szószt a tésztára és a brokkolira. Tegyük a tálat a sütőbe és süssük 30 percig, míg aranybarna és levegős nem lesz.

  • Cukkinipástétom

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 csõ zöldpaprika (lehet csípõs is), kevés olaj, 10 dkg RAMA, 8 dkg szójapehely, só, bors, paprika, 1 evõkanál Vegeta.

  • Tequila Sunrise

    Hozzávalók 1 adaghoz:

    3-4 jégkocka, 4 cl Tequila, frissen kipréselt narancslé, 1 cl Grenadine-szirup, 1 narancskarika

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Dalmát paprika

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 4 húsos zöldpap­rika, só, õrölt bors, vörösbor.

  • Nõi szeszély

    Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, 6 kanál tej, 1 kanál cukor, 14 dkg vaj, 4 tojás, 28 dkg liszt, csipet só, 10 dkg eperlekvár, 25dkg cukor.

  • Kókusz-csók

    Hozzávalók: 225 g kókuszreszelék, 45 g liszt, 170 ml cukrozott sûrített tej, 1 kiskanálnyi vaníliaesszencia, 1 csipet só.

  • Szõlõs kalács

    Hozzávalók: 25 dkg. vaj, 20 dkg. cukor, 50 dkg. liszt, 6 tojás, 1 csésze tej, 1 cs. sütõpor, 25 dkg. fekete szõlõ, 5 dkg. citrom, 10 dkg. mazsola, 2 kk. õrölt fahéj, só.

  • Brokkolis penne

    Hozzávalók: 30 dkg tészta, 25-30 dkg brokkoli, 1 csomag sajtszósz, 1 dl tejszín, só, bors.

  • Finom fõzelék

    Hozzávalók: 1 kg vegyes zöldség, 15 dkg karalábé, 10 dkg friss vagy konzerv zöldborsó, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 1 dkg cukor, 1 dl tej, petrezselyem zöldje.

  • Pezsgõpuncs

    A hozzávalókat külön-külön hûtse be, majd a pezsgõ kivételével lehûtött üvegtálba öntse õket össze. A tálba tegyen egy nagyobb darab jeget, a pezsgõt közvetlenül tálalás elõtt adja hozzá.

  • Kirántott alma szeletek

    Fél liter liszt, 3 tojás, kevés só, kis cukor, 1 deci kevés vízzel kevert borból folyékony, de nem híg tésztát keverünk.

  • Göngyölt zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 gerezd fokhagyma, 6-8 tojás, 1 dl tejföl, 15 dkg gépsonka vagy füstölt fõtt sonka, 3-4 evõkanál olaj, 8-10 dkg reszelt sajt, 1-2 teáskanál liszt.

  • Parasztos csirkecombok

    Hozzávalók:

    8 darab csirkecomb
    1 kg krumpli
    3 fej hagyma
    3 db paradicsom
    2 db paprika
    20 dkg császárszalonna
    20 dkg kolbász