rss
  • Sült sárgarépa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors;

    Elkészítése:

    A sárgarépákat megmossuk, lekaparjuk, de nem hámozzuk meg. Ezután ismét megmossuk. Le is törölgetjük, és pontosan úgy vágjuk vékony karikákra, mint amikor rósejbnit készítünk. Konyharuhán leszárítjuk, majd a 190 fokos olajba beledobjuk. 2-3 perc múlva, amikor megsült, lecsöpögtetjük, és fedetlenül, meleg tányérra tesszük, hogy ne szívósodhasson meg. Még forrón megborsozzuk, de nem sózzuk meg, azt ki-ki majd a saját tányérján tegye. Nagyon jóízû köret, fogyókúrázóknak és diétázóknak egyaránt megfelelõ. A sárgarépa nagy rosttartalma és A-vitamin tartalma folytán igen értékes zöldségféle, amit általában fõzelék vagy fõtt zöldség formájában szoktak fogyasztani, ám nemigen kedvelik. Az ezen a módon megsütött sárgarépa egyáltalán nem hasonlít a rántásos fõzelék ízéhez-állagához, ezért a sárgarépa legádázabb ellenségét is meg lehet vele etetni. Ugyancsak megsüthetjükhasábokra vágva, mint a krumplit. Nagyon finom hozzá a tartármártás, amibe belemártogatjuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, olcsó;


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Baconos húspogácsa

    Hozzávalók:

    1 zsemle, 1 fej vöröshagyma, 35 dkg darált hús, 2 tojás, só, bors, rozmaring, 20 dkg bacon szalonna, fogpiszkáló, gyorsfagyasztott hasábburgonya

  • Barackos kókusztekercs

    Hozzávalók: 15 dkg összevagdalt, aszalt sárgabarack, 13 dkg puha vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg rétesliszt, 1,5 kiskanál sütõpor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 dl tej.

  • Egyszerû lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 tojássárgája, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1-1,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor.

  • Citromos pulykamell

    A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, és vajon megpirítjuk a hús mindkét oldalát. Majd a tejszínt felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, és citromlevet.

  • Párolt körte

    Hozzávalók: 10 dkg vörös rizs, 1 evõkanál pálmacukor, 6 db. közepes nagyságú, kemény húsú, sárga körte, 5 dkg pálmacukor az öntethez.

  • Ananászos rizses sonkasaláta

    Hozzávalók: 240 ml majonéz, 10 dkg füstölt sonka, 10 dkg ananászbefõtt, 20 dkg fõtt rizs, 1-1 db zöld és piroshúsú paprika, 1 db fodros fejessaláta, 1 citrom, 1 kisebb póréhagyma.

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só.

  • Tavaszi gombaleves

    Hozzávalók:

    - 1 fej kelkáposzta
    - 10 dkg gomba
    - 1 db karalábé
    - 1 nagyobb szál sárgarépa
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 kg csont
    - só
    - 1 mokkáskanál Piros Arany
    - 2 zsemle
    - 4 dkg vaj

  • Habos diós

    Hozzávalók:

    A tésztához:300 g liszt, 150 g cukor, 1/2 citrom lereszerlt héja, 1 tojás, 200 g hideg vaj vagy margarin; a tészta tetejéhez: 2 tojásfehérje, 125 g cukor, 125 g darált dió, 50 g reszelt táblacsokoládé, 1/2 tk. fahéj,1 ek. kakaópor

  • Amaretto Sour

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba, jégre szûrjük, cseresznyével és narancsszelettel díszítjük.

  • Almamártás

    Hozzávalók:

    50 dkg alma, 2 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 2 evõkanál cukor, 1-1 késhegynyi õrölt fahéj és õrölt gyömbér, csipetnyi só

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Majonézes kukoricasaláta

    30 dg elõzõleg sós–cukros vízben megfõzött, majd lemorzsolt vagy késsel lefaragott zsenge csemegekukoricát keverjünk össze fél adag tartármártással.

  • Rakott sonkás kocka

    Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.

  • Majonézes céklasaláta

    15 dg tisztára mosott céklát hámozzunk meg, és sajtreszelõn reszeljük le. Ezután mossunk meg 15 dg jonatánalmát, és kettévágva távolítsuk el a magházát, majd káposztareszelõn héjastól reszeljük le. Végül az egészet keverjük össze fél adag tartármártással.

  • Tojásos kocka

    Hozzávalók: Liszt 1 kg, tojás 3 db, zsír 15 dkg, tojás 4 db, tejföl 2 kanál, só 2 késh.

  • Sajtos rántott zöldpaprika

    Hozzávalók: 50 dkg húsos, vastag zöldpaprika, 2 db egész tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 mk só, 1 mk törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Római zöldborsó (Piselli alla romana)

    Hozzávalók: 2 ek olivaolaj, 1 közepes fej hagyma finomra vágva, 1 cs (450 g) mélyhûtött zöldborsó, só, bors, 6 vékony szelet húsos szalonna vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.

  • Túrós gofri

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 15 dkg liszt, 25 dl sûrített tej, egy késhegynyi reszelt citromhéj, só, 150 dkg száraz túró.