Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét egyenesen levágjuk. A száron lévõ paprika-kalapot leszedegetjük és apróra összevágjuk. A paprika belsejébõl eltávolítjuk a csumát és a vastagabb ereket. 2 tojást keményre fõzünk, meghámozzuk és apróra összevágjuk. A harmadik tojást felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a törött borsot. A sonkát és a füstölt szalonnát ledaráljuk vagy nagyon apróra összevagdossuk, belekeverjük a fûszeres tojásba, végül hozzáadjuk a paprika darabkákat és a zsemlemorzsát. A sonkás masszát beletöltjük a paprikákba.
Lisztbe, felvert nyers tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül a 170 fokra felhevített olajban pirosra megsütjük (8-10 perc). Az olajat lecsöpögtetjük róla és meleg tálra rakjuk. Bármilyen köret illik hozzá, de a legfinomabb gombás rizzsel és paradicsomsalátával. Egyszerûen készíthetõ, nagyon finom étel.