2024.05.14. - Bonifác

Sonkával töltött zöldpaprika

Hozzávalók: 4 szép nagy zöldpaprika, 15 dkg fõtt füstölt sonka, 5 dkg füstölt szalonna, 3 db egész tojás, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét egyenesen levágjuk. A száron lévõ paprika-kalapot leszedegetjük és apróra összevágjuk. A paprika belsejébõl eltávolítjuk a csumát és a vastagabb ereket. 2 tojást keményre fõzünk, meghámozzuk és apróra összevágjuk. A harmadik tojást felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a törött borsot. A sonkát és a füstölt szalonnát ledaráljuk vagy nagyon apróra összevagdossuk, belekeverjük a fûszeres tojásba, végül hozzáadjuk a paprika darabkákat és a zsemlemorzsát. A sonkás masszát beletöltjük a paprikákba.

Lisztbe, felvert nyers tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül a 170 fokra felhevített olajban pirosra megsütjük (8-10 perc). Az olajat lecsöpögtetjük róla és meleg tálra rakjuk. Bármilyen köret illik hozzá, de a legfinomabb gombás rizzsel és paradicsomsalátával. Egyszerûen készíthetõ, nagyon finom étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!