2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tejben pácolt sertésszelet

Hozzávalók: 4 szelet kicsotozott sovány sertéstarja (kb. 50 dkg), 2 1/2 dl tej, 3 evokanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött bors, olaj a sütéshez;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A páchoz a tejben elkeverjük a megtisztított és péppé zúzott fokhagymát, majd sóval, borsal ízesítjük. Lehetoség szerint egy magas és hússzelet nagyságú edénybe öntjük. A szeleteket egyenként, egymásra borítva rakjuk a tejbe. egalább 2 napig érleljük, közbe naponta kétszer megfordítjuk, hogy a fuszeres tej egyenletesen, mindenütt érje. Fogyasztás elott a tejbol kivesszük, kissé lecsöpögtetjük, majd amúgy nedvesen lisztbe mártjuk. Bo, forró olajban tartaléklángon, mindkét oldalán szép aranybarnára sütjük.

A felesleges olajat lecsöpögtetjük. A megsült hússzeleteket szorosan egymás mellé (de nem egymásra), tuzálló tálba helyezzük. A megmaradt fuszeres tejet 1 teáskanálnyi lisztel simára keverjük, és ráöntjük ahússzeletek tetejére. Elomelegített, forró sütoben vagy grillsütoben szép piros kérget sütünk a hús tetejére. Tört burgonyával és salátával tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!