rss
  • Almás palacsinta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl tej, 1-2 dl szódavíz, 1/2 dl olaj, 2 nagy savanykás alma, 1 evokanál porcukor, 1 evokanál citromlé, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál, orölt fahéj, 1 mokkáskanál só, 1 késhegynyi orölt szegfuszeg;

    A tojásokat habosra felverjük a tejjel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet. Megsózzuk és belekeverjük a fahéjat, valamint a szegfuszeget. Ezután annyi szódavízzel hígítjuk, hogy a szokásos suruségu palacsintamasszát kapjuk. (Akkor jó, ha tejfölként folyik.) Az egyik almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és az almareszelo durva fokán lereszeljük. Az almareszeléket azonnal belekeverjük a tésztamasszába. Csak az elso palacsinta sütése elott kikent palacsintasütoben kissé vastagabb palacsintákat sütünk belole.

    A palacsintákat négyrét hajtjuk és tuzálló tálra rakjuk. A megmaradt almát ugyancsak meghámozzuk, kicsumázzuk és a felét nagyon vékony szeletkékre vagy csíkokra aprítjuk. A másik felét a citromlével együtt turmixpohárba tesszük és péppé zúzzuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a tejfölt. Az almás tejfölbe beletesszük az almaszeletkéket és a palacsinták tetejére öntjük. Néhány percre betesszük az elomelegített forró sütobe. Éppen csak átmelegítjük, pirítani nem szabad.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rákpörkölt rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg elõkészített rákfarok és olló (crevet, homár, crab), 1 dkg só, 3 g paprika, 2 dl csontleves (lehet húsleves, vagy zacskós leves is), 15 dkg vaj, 2 dkg liszt, 30 dkg rizs.

  • Hari priya

    Hozzávalók: 1/2 kg zöldborsó, 25 dkg házi sajt, 1,5 kg paradicsom, 2,5 dl tejszín, 1 ek olaj, 1,5 ek õrölt lepkeszegmag, 1/2 ek római kömény, 1/2 kk chili, 1/4 kk kurkuma, 2 kk só, 2 kk cukor.

  • Avokadópürés, korpás toast

    Hozzávalók: 2 érett avokadó, 1 pohár tejföl, 2 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, csipet só, frissen õrölt fekete bors, 8 szelet korpás toastkenyér, 1 csomag retek.

  • Spanyol paradicsomleves

    Hozzávalók: 1 l paradicsom ivólé, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kis zöldpaprika, 1 közepes nagyságú uborka, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál almaecet, 1 citrom leve, só, törött feketebors.

  • Ananászos joghurt krémes piskóta

    Tészta: 8 tojás, 9 e.k cukor, 9 e.k liszt, 3 e.k víz, 1 cs. sütõpor. Krém: 4 dob. ananász joghurt, 1 doboz ananászkonzerv, 10 dkg. porcukor. Fél liter Hulala habtejszín, 2 cs. zselatinfix.

  • Görög hûsítõ narancssaláta

    Hozzávalók: 3 narancs, 3 alma, 10 dkg zeller, 3 ek majonéz, 1 citrom leve, só.

  • Almatorta

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 120 g liszt
    - 80 g pocukor
    - 100 gsütõmargarin
    - 2 egész tojás
    - 1 kis doboz natur joghurt
    - 1 cs vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja
    - 1/2 cs sütõpor

    Tetejére:
    - 3 db közepes alma

  • Kókuszos sütemény

    Hozzávalók: 21 dkg liszt, 15 dkg margarin, 19 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 10 dkg kókuszreszelék.

  • 2 perces gesztenyekrémleves

    Hozzávalók: 2 csomag gesztenyepüré, fél liter tej, 2 dl tejszín, 1 cl rum, 2 evõkanál porcukor, 15 dkg mirelit meggy, 1 evõkanál vaj, 0,5 dl vörösbor.

  • Tejlikõr

    Hozzávalók: 1 l tej, 6 dl alkohol vagy vodka, 2 citrom, 1 rúd vanília, 1 kg cukor.

  • Epres-csokis muffin

    Epres-csokis muffinA sütőt előmelegítjük 180°C-ra és muffin papírral kibéleljük a muffin ütőnket vagy előkészítjük a szilikonos muffin formákat. A vajat megolvasztjuk, majd várunk kicsit, hogy hűljön. Ezután hozzákavarjuk a tojásokat. Egy másik tálban összekavarjuk a lisztet, sót, sütőport, cukrot, majd a tejjel felváltva hozzáadjuk a tojásos vajas masszához. A csokit és az epret apró kockákra vágjuk. A csokit hozzákavarjuk a masszához, az epret pedig egy evőkanálnyi lisztben megforgatjuk mielőtt szintén hozzákevernénk a muffin tésztához, hogy ne süllyedjen el sütés közben.

  • Leves zabpehelybõl

    Hozzávalók: 4 kisebb vöröshagyma (hold alakúra vágva), 1 csésze zabpehely (serpenyõben megpirítva), tengeri só, 1 ek. kukoricaolaj, Szójaszósz.

  • Csirkehúsos torta

    Hozzávalók:

    1,2 kg-os csirke, a húsleveshez: 1 dl víz, 1 sárgarépa, 1 zeller, fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél, só; a tésztához: 40 dkg leveles tészta, 2 doboz ananász (darabolt, konzerv), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 3 cl konyak, 2 evõkanál liszt, 2-2 dl száraz fehérbor és húsleves, 3 tojássárgája

  • Babgulyás

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 60 dkg sertéslapocka, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi zsír, 2 kanál paprika, só.

  • Jegeskakaó

    Hozzávalók: 1/2 l tejeskakaó, 2 adag vanilia-, vagy tejszínfagylalt, tejszínhab.

  • Kenõmájassal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 12 palacsinta, 15 dkg reszelt sajt, 20 dkg bõrös kenõmájas, 3 evõkanálnyi majonéz.

  • Sajtos-spenótos tészta

    Hozzávalók: fél csomag durumtészta (tollhegy/ masni/ szarvacska/kagyló), fél doboz fagyasztott spenót, 1dl másfeles tej, fokhagyma ízlés szerint, 1 evõkanál étkezési keményítõ, ételízesítõ, 5 dkg óvári, mozzarella vagy edami sajt;

  • Csipetke készítése

    Hozzávalók: 1 tojás, amennyi lisztet felvesz, egy csipet só.

  • Mákos sütemény

    Hozzávalók:

    - 30 dkg sima liszt
    - 20 dkg vaj
    - 1 tojássárgája
    - 2 kanál tejföl vagy tej
    - 10 gramm cukor
    - egy csipetnyi só

    Mákos töltelék:

    - 8 tojás
    - 25 dkg porcukor
    - 25 dkg darált mák
    - 3 dkg finom morzsa
    - citromhéj

  • Vegetáriánus fagylalt

    1 érett banánt hámozzunk meg, és feldarabolva helyezzük turmixgépbe. Adjunk hozzá még fagyott állapotban 10 dg mirelit málnát, 2 dg (1 púpozott kávéskanál) ikrás mézet, és keverjük simára. Elõzõleg lehûtött kehelyszerû üvegpoharakba tálalva, azonnal fogyasszuk, mert hamar megolvad.