rss
  • Sült kacsamell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 kacsamell, só, szárnyas fûszerkeverék, 3 deci kacsazsír.

    loading...

    A kacsamelleket bõrös oldalával deszkára fektetem, megsózom, majd megszórom a fûszerkeverékkel. Bõrös oldalával felfelé tepsibe teszem a melleket, majd aláöntök egy deciliternyi vizet. Ráöntöm a zsírt, lefedem alufóliával és betolom a 200 fokos sütõbe. Fél óra múlva leveszem a fóliát és többször locsolgatva szép pirosra sütöm.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászfánk

    Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 2 db egész tojás, másfél dkg élesztõ, 2 evõkanál porcukor, 1 evõkanál rum, csipetnyi só, 10-12 karika ananászbefõtt, 1 dl ananászdzsem (vagy eperdzsem);

  • Libamelle fasaírozva

    A tömött, kövér libának zsíros bõrét lenyúzzuk, A mellcsontról minden hûst leválasztunk, fél kiflit levesben áztatunk. A húst kétszer átdaráljuk a húsvágón, úgyszintén az áztatott, kicsavart kiflit is.

  • Paprikás paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 3 pritaminpaprika
    - fél kg paradicsom
    - fél tk só
    - 3 ek cukor
    - 2 ek ecet
    - 1 ek olaj
    - 1 ek vágott petrezselyemzöld

  • Tejszínes raguleves

    Hozzávalók: 4 fõ részére, csirkeaprólék vagy 1/2 kg borjúhús vagy csirkeszárny, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 karalábé, 1 kisebb karfiol, 4 gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva), tárkony, citromlé, vaj, só, 1 l tejszín.

  • Rácsos szilvanyárs

    Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1,5 dl tej, 2 db tojás, csipet só, 3 evõkanál cukor, 2,5 dkg élesztõ, 5 dkg olvasztott sütõmargarin, reszelt citromhéj (ízlés szerint).

  • Szardellamártás recept

    Hozzávalók:
    1/2 liter halvelouté mártás, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 db szardellafilé, kevés pirospaprika, 1,5 dl fehérbor.

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

  • Mangós-shake

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 db érett mangó, 1 rózsaszín grépfrút, 3 dl almalé, 3 dl hideg író, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé, 3-4 evõkanál szórócukor, néhány szelet mangó.

  • Banán turmix

    Hozzávalók: 2 db. banán, 1 db. tojás, kb.3/4 l. tej, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evõkanál cukor.

  • Joker-tarhonya

    Hozzávalók: mindegy csak hús legyen, (darálthús,virsli,lángoltkolbász,bármi...), tarhonya, rizs, krumpli, csemegeuborka, olaj, kis fej hagyma, paprika, paradicsom, só,fehérbors,kurkuma,õrölt paprika,ételízesítõ;

  • Pácolt csirkecomb Júlia módra

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma (szárával együtt), 1/2 dl tejszín, 2 tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez;

  • Baconos csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 12 db csirkemáj
    - bacon
    - majoranna

  • Alföldi húsgombóc

    Hozzávalók: 25 dkg burgonyás tészta, 30 dkg sertéslapocka, 1 hagyma, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, petrezselyem, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

  • Csokis mazsolás süti

    Csokis mazsolás sütiA 7,5 dkg margarint feldaraboljuk és a lisztel együtt elmorzsoljuk. A sütőport, a cukrot, a tojást és a tejet hozzáadva puha tésztát gyúrunk belőle. Enyhén lisztezett deszkán 35 cm*35 cm nagyságú lapot nyújtunk belőle. Ecsettel megkenjük az olvasztott margarinnal és elosztjuk rajta a mazsolát és az apróra darabolt csokit. Az így töltött tésztából tekercset formázunk és kb. 2,5cm széles szeletekre vágjuk. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk és a szeleteket koszorú szerűen beállítjuk a formába és a tetejét a tejjel megkenjük.

  • Barackos kókusztekercs

    Hozzávalók: 15 dkg összevagdalt, aszalt sárgabarack, 13 dkg puha vaj, 18 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg rétesliszt, 1,5 kiskanál sütõpor, 5 dkg kókuszreszelék, 1 dl tej.

  • Amaretti

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

  • Erdélyi ízek

    Gergely Éva elsõ könyve, a Süssünk, süssünk valamit, 1994-ben jelent meg elõször, majd ezt követte a Mindennapok szakácskönyve, illetve a Nyár a kamrában.

  • Choron mártás

    Hozzávalók: 5 db tojás sárgája, 2, 5 dkg hagyma, 1,5 dkg tárkonylevél, 1 db babérlevél, 3 g törött bors, 2,5 dkg Worcester, 1 dl fehérbor, 30 dkg vaj, 1 dkg só, 0,5 g Cayenne bors, fél citrom, 2, 5 g tárkonyecet, 1, 5 dl tejszín, 5 dkg paradicsompüré.

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg sertés szûzpecsenye vagy sovány comb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, 80 dkg zöldborsó (40 dkg tisztított), 1 csokor petrezselyem, 1 hegyes paprika.

  • Gyümölcsrizs

    Hozzávalók: 20-20 dkg rizs és cukor, 6 dl tej, 2 dl tejszín, fél citrom héja, 30 dkg gyümölcs vagy befõtt, 0,5 dl málnaszörp, só.

loading...