rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Ecetes karfiol

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1+1 ek só, 1 ek mustármag.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A karfiolt rózsákra szedem, megmosom és sós lobogó vízben 5 percig fõzöm. 8 dl vízbõl, az ecetbõl és a fûszerekbõl levet fõzök, amelyet azon nyomban ráöntöm az üvegekbe rendezett karfiolrózsákra. Száraz dunsztba teszem másnapig.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Török joghurtos birkanyárs

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Szilvakrémleves

    SzilvakrémlevesA szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni. Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük. Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk. Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfőni. Jól behűtve kínáljuk.

  • Káposzta üvegtésztával

    Hozzávalók: 1 kg savanyúkáposzta, 100 g üvegtészta, 100 g sertéshús, 1 fej hagyma, 3 evõkanál olaj, fél evõkanál só, fél evõkanál cukor, fél evõkanál szójaszósz.

  • Fahéjas fánk

    Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 3 teáskanál porcukor, 3 tojássárgája, 1,5-2 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, fahéjas porcukor, csipetnyi só.

  • Meggyes márvány

    Hozzávalók:

    1 pohár tejföl, 1 tejfölös pohár étolaj, 2,5 tejfölös pohár cukor /50 dkg/, 4 tejfölös pohár liszt /60 dkg/, 1/2 csomag sütõpor, 6 egész tojás, 2 evõkanál kakaó, 20 dkg magozott meggy, porcukor a hintéshez

  • Sajtos puffancsok

    Hozzávalók:

    6 tojásfehérje, 1 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál borsfû (vagy õrölt bors)

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 tojás, 1-2 evõkanál tejföl, só és törött fehér bors, ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.

  • Mazsolás kuglóf

    Hozzávalók:

    25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 8 egész tojás, 50 dkg liszt, 2,5 dl tejföl, 5 dkg mazsola, 10 dkg darált dió, 1 zacskó sütõpor, csipetnyi só, 10 dkg darált dió, a forma kenéséhez 3 dkg vaj, a tetejére fél dl rum

  • Caesar saláta csirkével

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 120 ml olaj, 1 ek. olívaolaj, só, bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej római saláta, 1 db vöröshagyma, 2 ek. fehérborecet 1 tk. mustár, cukor, 150 g parmezán sajt.

  • Spárgaleves

    A megtisztított spárgát olyan darabokra vágom mint a vajbabot. Annyi vizet teszek rá, hogy elbukjon és felteszem fõni. Fûszerkét teszek bele sót, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 vöröshagymát, 1 babérlevelet.

  • Banános grapefruitos gyümölcskenyér

    Hozzávalók:

    - 3 banán (45 dkg)
    - 1/4 grépfrút leve
    - 2 nagy tojás
    - 14 dkg graham liszt
    - 14 dkg rozsliszt
    - 10 dkg vaj
    - 14 dkg barna cukor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl joghurt
    - 5 dkg mazsola
    - 5 dkg durvára vágott dió
    - 5 dkg szeletelt mandula

    A grépfrúthabhoz:

    - 2 grépfrút kifilézve
    - 25 dkg mascarpone
    - 1 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 3 dkg méz

  • Virsli tojással

    Hozzávalók: személyenként 1 pár virsli és 3 tojás, két EK olaj, só, paprika.

  • Isler házilag

    Isler házilagEgy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihentetni. A hűtőből kivéve, lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Ízlés szerinti nagyságúra pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat.

  • Gombás karalábé

    Sós vízben megfõzünk 8 zsenge, meghámozott karalábét, majd szitára téve lecsurgatjuk. Éles kiskanállal kivájjuk a belsejüket, és a karalábékat - üregükkel felfelé - margarinnal kikent tûzálló tálra egymás mellé tesszük, s körülrakjuk a karalábéforgácsokkal.

  • Szilvamártás

    Hozzávalók: fél kg jó érett szilva, l kanál libazsír, kevés liszt, só, cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Csokis mézeskalács

    Hozzávalók:

    - 75 dkg liszt
    - 25 dkg cukor
    - 15 dkg vaj vagy margarin
    - reszelt citromhéj (1 citrom héja)
    - 3 narancs reszelt héja
    - csipetnyi só
    - 1 cs mézeskalács-fûszerkeverék
    - 30 dkg méz
    - 4 ek víz
    - 1 egész tojás és 1 tojássárgája
    - 1 cs sütõpor

  • Örmény rizskásaleves

    Hozzávalók: 15 dkg gomba, 1 ek rizs személyenként, 2 ek liszt, kevés olaj, lestyán, petrezselyemzöldje, churut (ld. korábbi fejezetben), só, bors.

  • Túróskifli

    Fél tojás nagyságú zsírt elkeverünk s egy egész tojással is még keverjük.

  • Dán húspogácsa

    Hozzávalók: 40 dkg sovány marhahús, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 1 teáskanál pirospaprika ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt, a mártáshoz 3 dl tej.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...