rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sült cukkini (Kabak kizartmasi)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 cukkini, só, liszt, sör, olaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A cukkinit meghámozom 1 cm vastag szeletekre vágom és enyhén besózom. A lisztet kevés sörrel péppé keverem. Ebbe a keverékbe mártom a cukkiniszeleteket és forró olajban kisütöm.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szezámmagos rudak

    Szezámmagos rudakA lisztet, a margarint, és a tojássárgáját és egy egész tojást, a tejfölben elkevert élesztőt a sóval és másfél evőkanál szezámmaggal jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és egy órán át letakarva pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán körülbelül egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Az egész tojást és a megmaradt tojásfehérjét felverjük, a tésztát megkenjük, megszórjuk a maradék szezámmaggal, majd derelyevágóval körülbelül egy cm széles és öt cm hosszú csíkokra vágjuk. Ez a nasi elkészíthető csak sós vagy köménymagos változatban is, ki hogy szereti.

  • Szûzszeletkék nyárson sütve

    Hozzávalók: 40 dkg sertés szûzpecsenye, 16 dkg kövér szalonna, 8 csemegehagyma, 2 nagy zöldpaprika, 1 mk õrölt borsikafû, 1 mk õrölt kakukkfû, 2 ek olaj, só.

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj, vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Sonkás rakott tészta

    Sós vízben 30 percig 2 csomag tortellinit vagy az elõírásnak megfelelõ ideig egy csomag makarónit, illetve spagettit, és levétõl leszûrve, hideg vízzel leöblítjük.

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz paradicsomos halkonzerv, 2 dl fõtt (párolt) rizs, 2 db egész tojás, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, 2-3 evõkanál liszt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só;

  • Rakott kel

    1 nagy fej kelkáposztát leveleire szedve, vagy ugyan úgy szeletelve, mintha fõzeléket készítnél sós vízben puhára fõzni.

  • Töltött csirke

    A még fiatal, de már szép húsos csirkét, vigyázva tisztítjuk, hogy a bõre be ne szakadjon s a kibelezésnél is óvatosan bánjunk vele, hogy a nyak és mell bõre szépen egybe maradjon. Megmosva, besózzuk s a következõ töltelékkel töltjük.

  • Epres-krémes palacsinta

    Hozzávalók (8 palacsintához): 100g liszt, 2 tojás, 1 csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 1/2 eper, 150g cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményíto, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 1/2 dl rum;

  • Kantoni Fu-yung tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 1 kisebb gyömbér reszelve, 5-6 közepes gomba felszeletelve, 3 újhagyma.

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz, 1 dl behûtött tej, 1/2 dl behûtött tejszín, 1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Békacomb nyárson sütve

    Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors;

  • Felemás lepény

    Hozzávalók: Az egyik félhez: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, pici só, fél citrom leve, 40 dkg kimagvalt gyümölcs, 15 dkg darált dió. A másik félhez: 3 tojás, 3 evõkanál cukor, 2 ekanál liszt.

  • Spenótlepény

    Hozzávalók: fél kg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 3 evõkanál búzadara, 2 tojás, 3 dl tej, 1 kávéskanál vaj, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj.

  • Kókuszgolyó

    A kakaót, a vajjal, a darált dióval, a porcukorral és a darált háztartási keksszel össze kell dolgozni a rum és kevés tej segítségével úgy, hogy kemény masszát kapjunk. Ebbõl a masszából apró golyókat kell formázni és megforgatni kókuszreszelékben. A golyók belsejébe lehet tenni kimagozott meggybefõttet, akkor az íze sokkal finomabb.

  • Provence-i céklasaláta

    Hozzávalók: 6 közepes cékla, 1 fej lilahagyma, olívaolaj, só, bors.

  • Tejszínes gombaleves

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál étolaj, 25 dkg szeletelt gomba, 2 db sárgarépa, 1 db zöldség, 1 db zellergumó, só, fehér bors, kakukkfû, tárkony, 1 kis marék eperlevél tészta, 3 dl tejszín.

  • Túrós rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 25 dkg tehéntúró, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, diónyi vaj kevés só, õrölt bors, tepsi kikenéséhez: vaj.

  • Parajgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg paraj (mirelit), 20 dkg sajt, 1 tojás, szerecsendió, vaj, 30 dkg liszt, só, feketebors.

  • Brokkolileves

    Hozzávalók: mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét).

  • Márványos sütemény

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 csésze cukor, 1 csésze liszt, fél csésze olaj, negyed csésze narancslé, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál sütõpor, 1 evõkanál kakaópor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...