rss
  • Sajtos-bundás hús

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj (csont nélkül), liszt, 2 tojás, 10 dkg trappista sajt reszelve, só, olaj a sütéshez;

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, besózzuk. A felvert tojásba belekeverjük a reszelt sajtot. Nem túl híg masszát kell kapnunk. A húsokat elõbb lisztben forgatjuk meg, majd a sajtos masszában, hogy egyenletesen érje mindenütt. Bõ, nem túl forró olajban kisütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brokkoli krémöntettel

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2 ek liszt, 1 ek mustár, 1 ek cukor, 1 ek só.

  • Brokkolis batyu

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész tojás, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors ízlés szerint;

  • Graten mártás

    Hozzzávalók: 7 dkg margarin, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, só, szerecsendió.

  • Mi a túlsúly és mi az elhízás

    A túlsúly és az elhízás korunk legjelentõsebb egészségügyi problémája; járványszerû terjedésével várhatóan a világ lakosságának egészségi állapotát befolyásoló fõ tényezõvé válik, megelõzve a fertõzõ betegségeket. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a túlsúly és az elhízás a második legjelentõsebb megelõzhetõ rizikófaktor a dohányzás után.
    A probléma jelenleg világszerte közel 300 millió felnõttet érint, de minden korosztályt és társadalmi réteget érint a fejlett és a fejlõdõ országokban egyaránt.

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 drb. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.

  • A Dukan diéta

    Ez a magas fehérje tartalmú diéta egy négy szakaszból álló program. Sok fehérjét, és természetesen kevés kalóriát tartalmaz, és mind emellett csökkenti az étvágyat is. A diéta úgy van felépítve, hogy fokozatos és tartós fogyást lehessen vele elérni.

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

  • Káposztás tészta (káposztás cvekedli)

    Hozzávalók: 1 kg csuszatészta, 5 dkg zsír, vagy 3 ek. olaj, 2 kg fejeskáposzta, só, bors, porcukor.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

  • Õszi tejberizs

    Hozzávalók 4-6 adaghoz: 4-5 darab puha körte, 4 dl tej (+ szükség esetén 1-2 dl), 6 dkg rizs, 6 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál porcukor, 1 narancs reszelt héja.

  • Madártej

    Hozzávalók: 1,2 l tej, 4 tojás, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor;

  • Babkrémleves spenótgombóccal

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g mélyhûtött spenót, 5 g szárított vargánya, 250 g fehér bab (konzerv) 1 fej vhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. húslevespor, só, bors, 4 szelet szendvicskenyér, 5 ek. tej, 1 tojássárgája, 1 ek. mascarpone, néhány levél friss spenót.

  • Pácolt kacsacomb szõlõvel

    Hozzávalók: 4 kacsacomb, 2 dl must (vagy szõlõlé), 1 kávéskanál szárított majoránna, 60 dkg apróbb burgonya, 10 gerezd fokhagyma, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 2 babérlevél, 10 szem bors, 20 dkg libazsír, 1 teáskanál méz, 20 dkg szõlõ.

  • Hering saláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2-2 db paradicsom, zöldpaprika, 3-3 evõkanál borecet, és salátaolaj, só, cukor, õrölt bors.

  • Genovai pesto

    Hozzávalók: gyökér, 1 csésze húsleves, 1 csésze bor, 2 salotthagyma, 1 csésze barna mártás, 1 húsleveskocka, 10 dkg vaj, 2 tk citromlé, 2 tk apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Almás kukoricasaláta

    Az almát gyaluld csíkokra és locsold meg citromlével. Add hozzá a kukoricát és a csíkokra vágott sajtot. Locsold rá a kefírt, add hozzá a cukrot, lazán keverd össze, s tedd egy órára hûvös helyre érni.

  • Boszorkány-szigeti batyus halászlé

    Hozzávalók: 4 kg ponty, 80 dkg hagyma, 5 dkg só, 10 dkg szegedi fûszerpaprika, 30 dkg liszt, 2 tojás, 5 csípos paprika, 20 dkg paradicsom, 2 dkg fokhagyma, 2 kg halcsont, 2 dl olaj, fehérbors.

  • Téli rakott zöldség

    Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 50 dkg kelbimbó, 1 húsleveskocka, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 dl tej, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa
    reszelt szerecsendió, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, bors.

  • Virsli falatok

    A virsliket, miután a bõrüket lehúztuk, három centis darabokra vágjuk. A tojást jó habosra felverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A zsemlemorzsát és a reszelt sajtot összekeverjük.

  • Forró csoki mézeskaláccsal

    Hozzávalók:

    - 1 l tej
    - 2 dl tejszín
    - 4 tk étkezési keményítõ
    - 4 ek kakaó
    - 2 cs vaníliás cukor
    - kb. 12-15 kocka étcsoki
    - 1-2 tk mézeskalács fûszerkeverék
    - rumaroma
    - 3-4 ek cukor