rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Lencseleves húsgombóccal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg lencse, 2 kis fej hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 3 szál sárgarépa, 2 ek. vaj, 1 ek. liszt, 1 ek. liszt, 1 tk. cukor, 25 dkg. darált hús, 1 tojás, 2 ek. zsemlemorzsa, fél tk. szárított majoránna, szerecsendió, negyed liter húsleves, ízlés szerint só, õrölt bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A lencsét bõ vízben fõzzük kb. 45 percig. Közben hámozzuk meg a hagymát, vagdaljuk apróra, tisztítsuk meg a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát, mossuk meg és vágjuk kockákra. Forrósítsuk meg a vajat, pároljuk meg a zöldséget, majd hintsük meg liszttel. Öntük bele a lencsét a levével együtt, sózzuk meg, majd fõzzünk mindent puhára. Ízesítsük a levest borssal, cukorral, ecettel. Gyúrjuk össze a darált húst tojással, zsemlemorzsával, sóval és a fûszerekkel.

    Forraljunk fel negyed liter maradék húslevest (vagy negyed liter vízben egy húsleves kockát). Formáljunk kis gombócokat a húsmasszából, majd fõzzük a levesben kb. 10 percig. Végül öntsük a gombócokat és a húslevest a lencselevesbe.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás-baconös göngyölt hús

    Gombás-baconös göngyölt húsA lilahagymát felaprítjuk, és egy nagy serpenyőben, pici olajon megpirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát, és sóval, borssal, kakukkfűvel megszórva, fedő alatt puhára pároljuk. Ezalatt a karajszeleteket szép vékonyra kiklopfoljuk, megkenjük foghagymakrémmel, ráfektetünk fél-fél szelet bacont, és a gombából is teszünk a szeletekre 2-2 evőkanálnyit. Ezután a hússzeleteket kettéhajtjuk, és lazán megtűzzük két fogvájóval. A lisztben megforgatjuk, és abba a serpenyőbe, amiből a gombát kiszedtük, teszünk olajat, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

  • Házi Vienetta

    Hozzávalók: 3 csomag tejszínhab pótló por, 3 evõkanál porcukor, 4,5 dl tej, 1 tábla tortabevonó, 2 evõkanál olaj.

  • A nyár étele - Lecsó

    Hozzávalók: 1 dl olaj
    10 dkg húsos füstölt szalonna
    5 fej hagyma
    2 kg lecsópaprika
    1 kg paradicsom

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 6 dl paradicsomlé, 2 ek olaj, 4 ek liszt, vöröshagyma, cukor, só.

  • Cukkinis mártás

    Cukkinis mártásAz összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.

  • Szalonnás pontyszelet

    Végy 1 kg pontyszeletet, sózd és kissé paprikázd meg. Süssél ki 10 dkg apró kockára vágott, füstölt szalonnát, futtass meg a zsírján egy kis fej reszelt hagymát, tégy bele 2 áztatott és jól kifacsart zsemlét, 2 tojást, fûszezezd meg sóval, borssal és finoman megvágott petrezselyemzölddel.

  • Hagymás sajtos csirkemell

    Hozzávalók:

    - 1 egész csirkemell
    - 1 nagy szál póréhagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 dl tejszín
    - 15 dkg reszelt sajt
    - só
    - bors

  • Fasírttal töltött patisszon

    Fasírttal töltött patisszonA hagymát aprítsuk fel, és 2 ek olívaolajon fonnyasszuk meg. Az 1x1 cm-es kockára vágott padlizsánt adjuk a hagymához, és süssük pirosra, addig, amíg a padlizsán teljesen meg nem puhul. Ha lefedjük, akkor gyorsabban megpuhul. Ha készen van, hűtsük ki, majd dolgozzuk össze az összes hozzávalóval. A patisszonokat mossuk meg, és vájjuk ki a magházukat. A mélyedéseket sózzuk, borsozzuk, majd töltsük meg a fasírt alappal. Tegyük őket egy magasabb falú tepsibe, öntsünk alá pici alaplevet vagy vizet, a tetejüket locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal.

  • Margit szelet

    Tészta: 60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 3 evõkanál olvasztott méz, ½ margarin, 1 dl tej, 1 sütõpor.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Töltött gombafalatok

    Töltött gombafalatokA gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, majd a belsejét is alaposan kimossuk és lecsöpögtetjük. Kevés olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, Piros Arannyal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, az összevágott gombaszárakat is hozzáadjuk, még 10 percig együtt pároljuk nyitott serpenyőben. Az így elkészített masszát kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverünk egy felvert tojást, és megtöltjük vele a gombafejeket. Kivajazott jénai tálba, vagy tepsibe helyezzük, kevés bort öntünk alá.

  • Csõben sült karfiol

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 15 dkg paradicsom, 15 dkg mozzarella, 5-6 gerezd fokhagyma, só, citromlé, vaj.

  • Paradicsomos babsaláta

    Az elõkészített babot fõzd meg sós vízben és szûrd le. A vöröshagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a felforrósított olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, végül öntsd fel 1,5 dl vízzel, keverd simára és ízesítsd borsikafûvel , kakukkfûvel, cukorral és sóval.

  • Tejberizs eperrel

    Hozzávalók: 1 l tej, 4 dl víz, 4 ek cukor, 1 csipet só, 30 dkg rizs, 50 dkg földieper.

  • Narancsleves almával, fõzés nélkül

    Hozzávalók: 50 dkg narancs, 50 dkg édeskés alma, 4 dl narancslé, 10 dkg porcukor, õrölt búzacsíra.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál currypor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Csirkemáj-pástétom

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 dl zsír (legjobb csirkezsírral), só, fehér bors, bazsalikom, szerecsendió ízlés szerint.

  • Bolognai leves

    Hozzávalók: 3 húsleveskocka, 10 dkg spagetti, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 tojássárgája, só, törött bors.

  • Csokoládé kifli

    25 deka liszt, 12 deka vaj, 4 sárgája, kevés cukor, kis s6 és 2 deka élesztõbõl készített kovászból nem nagyon kemény tésztát készítünk.

  • Tejszines spenótos tészta

    Hozzávalók: 1/2 doboz mirelit leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk vaj, 1 kispohár fõzõtejszín, só, bors ízlés szerint, durumtészta (amennyit megeszel);

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...