rss
  • Debreceni aprópecsenye

  • Share on Tumblr

    Elkészítés:
    Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a felkockázott húst. Ha az már levet engedett, akkor fedõ alatt, kis tûzön elkezdem fõzni. Ha a levet elfõtte, adok hozzá kevés vizet. Fél órát fõzöm így, közben sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával. Ezután belerakom a felszeletelt paprikát, a megpucolt, és felkarikázott paradicsomot, és tovább fõzöm. Egy serpenyõbe teszek pici olajat, és azon a felkarikázott debreceni kolbászt átpirítom. Ha már a hús megpuhult és jó sok levet engedtek a zöldségek, akkor adom hozzá a kolbászkarikákat, keverek egyet rajta, és már készen is van.

    Hozzávalók:
    - 1 fej vöröshagyma
    - 60 dkg sertéscomb,
    - pirospaprika
    - 3 db fehér paprika
    - 3 db paradicsom
    - só
    - bors
    - 2 pár debreceni
    - olaj


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kelbimbó leves

    Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó, 10 dkg virsli, 3 dkg Kolozsvári szalonna, 3 dkg margarin, 2 dkg liszt, 1 dl energiaszegény tejföl, só, szerecsendió.

  • Angol töltött paprika

    Hosszában félbevágunk és kicsumázunk 4 nagy húsos zöldpaprikát. 20 deka sertéscombot 20 deka fõtt füstölt sertéshússal átdarálunk, összekeverjük 8 deka félig fõtt rizzsel. 2 kis kockákra vágott paradicsommal, 2 apróra vágott ecetes uborkával, egy nyers tojással, sóval, törött borssal, késhegynyi kakukkfûvel meg bazsalikommal ízesítjük.

  • Sertésborda

    Hozzávalók:


    60 dkg sertéshús (karaj vagy comb), só, bors, majoránna, õrölt kömény, pirospaprika, vegeta, Erõs Pista, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3/4 üveg csemege uborka, vörösbor, olaj

  • Citromfagylalt málnapürével

    Hozzávalók: 8 gombóc málna fagylalt, 5 dkg porcukor, 50 dkg málna.

  • Zöldséges ragu

    Zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és már tálalható is. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a viz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Tiramisu alla frutta

    Hozzávalók: 30 dkg mascarpone, 20 dkg cukor, 3 db tojás sárgája, 20-25 db savioardi (babapiskóta), 2 pohár narancslé 100%-os, 1/2 kg gyümölcsök (friss).

  • Eperkrém leves

    Hozzávalók: 300 ml mascarpone, 50 dkg eper, 10 dkg cukor, 0,5 dl vörösbor, 1 db citrom, 3 db szegfûszeg, 1 rúd fahéj

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, fél liternyi tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

  • Virslis kocka

    Hozzávalók: 1 cs.széles metélt, 4 pár virsli, 2 tojás, 4 ek. olvasztott vaj, 2 ek. tejföl, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, bors, 15 dkg-nyi sajt (el is maradhat).

  • Kapros tökpüréleves

    Hozzávalók: 1 kisebb friss vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta;

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Kukoricaleves tejszínesen

    Kukoricaleves tejszínesenA vajat hevítsük fel, és tegyük bele a korábban már megtisztított és apróra vágott hagymát. Kis kevergetés után öntsük hozzá a kukoricát is, amit kevés ideig pirítsunk benne. Ezután öntsük fel a zöldséglevessel. Majd ízlés szerint fűszerezzük. Nagyjából 15-20 percig főzzük. Egy másik edényben a tejszínt keverjük el egy kevés forró levessel, majd öntsük az edénybe és forraljuk fel. Friss petrezselyem zölddel tálaljuk. Ez egy nagyon gyors leves, nem kell hozzá sokminden mégis isteni finom. Lehet hozzá kis sajtgolyókat is készíteni, hogy laktatóbb legyen.

  • Kávés szelet

    Hozzávalók:

    3 db tojás, 100 dkg porcukor, 2 tasak vaníliacukor, 100 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, 40 dkg zsemlemorzsa, 50 dkg darált mandula, 1/8 l erõs kávé, 1/8 l tejszínhab
    a mázhoz: 150 dkg porcukor és kb. fél adag kávé

  • Szójafasírt

    Hozzávalók: 25 dkg szójagranulátum, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 2 ek vágott petrezselyemzöld, 1 beáztatott zsemle, 2 kk pirospaprika, fél mk bors, 1 mk fûszersó, só, olaj.

  • Párolt káposzta

    A káposztát vékony szálakra vágjuk, besózzuk, és 1 óra hosszat állni hagyjuk. A sóból kicsavarjuk, az olajban rózsaszínûre pirított reszelt hagymával együtt, törött borssal ízesítve, fedõ alatt puhára pároljuk.

  • Osztrák császármorzsa

    Hozzávalók: 50 g mazsola, 2 evõkanál rum, 100 g finomliszt, 4 evõkanál tejszín, 1/8 l tej, só, 3 db tojás, 1 tasak vaníliacukor, 30 g vaj, 40 g darabolt mandula, 2 evõkanál cukor, 10 g porcukor.