Bolognai spagetti egyesen Olaszországból
Hozzávalók: 35 dkg spagetti tészta, 10 dkg vaj, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 3 gerezd fokhagyma, 1 g törött bors, 2,5 dkg só, 2 nagy konzerv paradicsompüré, 2 dl barna mártás, petrezselyem, 1 db babérlevél, 2 szál kakukkfû vagy szárított kakukkfû, 1 dl vörösbor.
A hagymát, szalonnát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, a vaj felén megpirítjuk, a spagetti tésztát puhára fõzzük. A pirított hozzávalókhoz öntjük a darált húst, fûszerezzük és jól összefõzzük. Ha a hús megpuhult, hozzáöntjük a barnamártást, paradicsompürét, vörösbort és a lé felét elforraljuk. Legutoljára a vajat keverjük a meleg feltéthez és ezt a tésztára öntjük.