A hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk és felkockázott szalonnán, és vajon üvegesre pirítjuk. Közben másfél liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a húsleveskockát, a hagymára öntjük, ebben puhára pároljuk. Vékony szeletekre vágjuk a sajtot (pl. ementáli, trappista, edami), a lassú forrásban lévõ levesbe keverjük, ha felolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, a konyakot és a finomra vágott petrezselymet. Lassú tûzön fele mennyiségûre beforraljuk-sûrítjük, sózzuk, borsozzuk. A levesnek meglehetõsen sûrûnek kell lennie. Tûzforrón tálaljuk.
Sajtos hagymaleves Toulouse-Lautrec módra
Hozzávalók: 1, 5 kg hagyma, 2, 5 dl tejszín, 5 dkg szalonna, 5 dkg vaj, 30 dkg sajt, 1 dl konyak, 1 húsleveskocka, só, bors;
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk és felkockázott szalonnán, és vajon üvegesre pirítjuk. Közben másfél liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a húsleveskockát, a hagymára öntjük, ebben puhára pároljuk. Vékony szeletekre vágjuk a sajtot (pl. ementáli, trappista, edami), a lassú forrásban lévõ levesbe keverjük, ha felolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, a konyakot és a finomra vágott petrezselymet. Lassú tûzön fele mennyiségûre beforraljuk-sûrítjük, sózzuk, borsozzuk. A levesnek meglehetõsen sûrûnek kell lennie. Tûzforrón tálaljuk.
A hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk és felkockázott szalonnán, és vajon üvegesre pirítjuk. Közben másfél liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a húsleveskockát, a hagymára öntjük, ebben puhára pároljuk. Vékony szeletekre vágjuk a sajtot (pl. ementáli, trappista, edami), a lassú forrásban lévõ levesbe keverjük, ha felolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, a konyakot és a finomra vágott petrezselymet. Lassú tûzön fele mennyiségûre beforraljuk-sûrítjük, sózzuk, borsozzuk. A levesnek meglehetõsen sûrûnek kell lennie. Tûzforrón tálaljuk.