rss
  • Császár-spagetti (bacon)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evõkanál só;

    Elkészítése:

    A spagettit apró darabokra töröm, és sós vízben megfõzöm. Meleg vízzel leöblítve leszûröm. Közben a császárhúst nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tûzrõl félrehúzva, belekeverem a reszelt sajtot, a törött borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt, és annyi sót, hogy erõsen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a megfõtt tésztát, majd az egészet 10 percre betolom az elõmelegített, forró sütõbe. (Annyi ideig sütöm, amíg színesedni nem kezd a tetején, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg, mert keserû lesz.)

    Elkészítési ideje: kb. 50 perc.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bakonyi pulykaleves

    Hozzávalók: 20 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, fél dl olaj, 5 dkg angolszalonna, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 10 dkg gomba, 1 db paradicsom, 1 db TV paprika, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csipet só, 1 ek liszt, 1 csipet fehérbors, 1 db csemegepaprika.

  • Sült õszibarack

    Hozzávalók: 8 szép õszibarack, 5 dkg vaj, reszelt szerecsendió.

  • Cukkinis rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 2 db közepes cukkini
    - 2 db paradicsom
    - 3-4 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg főtt füstölt császárszalonna
    - 2 tojás
    - 1,5 dl tejföl
    - reszelt sajt
    - 25 dkg penne tészta

  • Füge gyógybor

    1 kg fügét apróra összevágunk. Egy 7-8 l-es uborkásüvegbe 1 dkg élesztõt, 1 dkg borkõsav port teszünk majd ráöntjük az apróra vágott fügét. 5 liter vizet 1kg cukorral felforralunk, ha kihült ráöntjük az uborkásüvegben lévõ anyagokra.

  • Kirántott alma szeletek

    Fél liter liszt, 3 tojás, kevés só, kis cukor, 1 deci kevés vízzel kevert borból folyékony, de nem híg tésztát keverünk.

  • Ínyenckonyha cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak

    Ez a könyv, amelyet most ,,feltálalunk" a cukorbetegeknek és a fogyókúrázóknak, azzal a céllal készült, hogy diétájuknak megfelelõ ételek készíthessenek.

  • Borsópüré

    Hozzávalók: feles borsó,vagy száraz zöldborsó, vagy sárgaborsó, kicsi fej egész hagyma, fél fehérrépa, zeller, petrezselyem zöld, 1 kávéskanál margarin, tej, vagy tejszín, cukor, só.

  • Tepsis cukkini

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 6-8 érett paradicsom (vagy két konzerv paradicsom), 3-4 kis cukkini, 2 gerezd fokhagyma, reszelt sajt, só, bors.

  • Kenyérben sült sonka

    Hozzávalók: 1 kb 1 kilós fõtt sonka, csülök, tarja stb, fél kg liszt, 2 dkg élesztõ, 1 kanál olaj, 1 mk só, 2 kk cukor, 1 dl tej, 2 dl víz.

  • Nyári töltött cukkíni

    Elkészítés: A sütõt bekapcsolom 200 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, közben megtisztítom és feldarabolom a paprikát, és a paradicsomot. Az üveges hagymára ráreszelem a fokhagymát, majd hozzáadom a paprikát. Ízlés szerint fûszerezem (a currytõl különleges lesz), majd néhány percnyi párolás után hozzádobom a paradicsomot is, és úgy 5 percig rotyogtatom.

  • Töltött savanyú káposzta

    Éppen úgy tesszük fel a vágott káposztát, mint az elõbbinél s a szinte savanyított leveles káposztát szétvesszük, mindegyik levelét megtöltjük ugyanavval a töltelékkel, mint a töltött paprikát, csak még vagy 10-12 deka jó füstölt szalonnát is apró kockákra vágva, a töltelékhez keverünk s a pirított hagymához kevés paprikát is teszünk, mielõtt a húshoz keverjük.

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kávéskanál pirospaprika, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta;

  • Bajor káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg fehérkáposzta kockára vágva, 10 dkg császárszalonna kockára vágva, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 dl barna alapmártás, só, bors, köménymag.

  • Sült libacomb

    A tepsit kirakjuk a szeletekre vágott füstölt szeggyel, rátesszük a combokat, megsózzuk, és a narancs levével leöntjük. Fóliával letakarva lassú tûzön sütjük. Amikor puha, levesszük a fóliát, és ropogósra sütjük. Tört krumplival, párolt káposztával, almakompóttal tálaljuk.

  • Bélszín szardellás mártásban

    Hozzávalók: 4 bélszínszelet, 3 dkg vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 db paradicsom, 1 dl sherry (Héliosz), 1 evõkanál szardellapaszta (só nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon sós!).

  • Hűsítő sárgadinnyeleves

    Hűsítő sárgadinnyelevesA dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. (ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal kis gömböket is vájhatunk ki a dinnyéből, és akkor nem kell kockázni.) A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.

  • Tarhonyaleves

    Egy deci tarhonyát kevés zsírban világos barnára pirítunk s aztán hozzáteszünk kis fél fej finomra vágott hagymát s azzal együtt még egy kicsit pirítjuk. Azután hozzáteszünk még egy kevés finomra vágott zöldpetrezselymet, egy fél kávéskanál jó rózsapaprikát.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók:

    80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só

  • Csíki kakas

    Hozzávalók: 1 kakas, 1,5 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 3 dl tejföl, 2 ek. liszt, 1 kk. paprika, 2 ek. libazsír, só, bors.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só, vegeta;