rss
  • Császár-spagetti (bacon)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evõkanál só;

    Elkészítése:

    A spagettit apró darabokra töröm, és sós vízben megfõzöm. Meleg vízzel leöblítve leszûröm. Közben a császárhúst nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tûzrõl félrehúzva, belekeverem a reszelt sajtot, a törött borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt, és annyi sót, hogy erõsen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a megfõtt tésztát, majd az egészet 10 percre betolom az elõmelegített, forró sütõbe. (Annyi ideig sütöm, amíg színesedni nem kezd a tetején, de ügyelek arra, hogy ne barnuljon meg, mert keserû lesz.)

    Elkészítési ideje: kb. 50 perc.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szarvas vagy õz gulyás

    Hozzávalók: 1200 g szarvas- vagy õzhús, 200 g vaj, 500 g vöröshagyma, 25 g pirospaprika, só, 60 g liszt, 3 dl tejföl;

  • Sertésszelet sütõtökkel

    Hozzávalók:

    - 4 vastagabb sertésszelet
    - 2 marék sütõtök hosszúkás darabokra vágva
    - 1 vastag póréhagyma
    - fél kaliforniai paprika
    - 2 gerezd fokhagyma
    - olaj
    - só
    - bors
    - kb. 1 kávéskanál gyömbérpor
    - 1-2 teáskanál akácméz

  • Apricot Cooler

    A meghámozott barackot megfõzzük, villával péppé törjük, s shakerben alaposan összerázzuk a többi alkotóval. Szûrés nélkül pohárba töltjük, és szívószállal kínáljuk.

  • Fatörzs

    Hozzávalók:

    A tésztához: 10 tojássárgája, 10 evõkanál porcukor, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 4 evõkanál dió, 4 kávéskanál liszt, 1/2 csomag sütõpor
    A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 0,5 dl rum, 1/4 liter tej, kevés liszt

  • Csirkemell baconbe tekerve

    Csirkemell baconbe tekerveA krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és mellé szeleteljük a hagymát. A csirkemellet négy vékony szeletre vágjuk, ezek kicsi szeletek, de pont megfelelnek a célnak. Minden szeletre fektetünk keresztbe egy-egy megpucolt fokhagymagerezdet és egy-egy szelet kaliforniai paprikát. Feltekerjük és belegöngyöljük egy-egy fél szelet bacon-be. Megtűzzük fogpiszkálóval és az előkészített krumpli karikákra helyezzük mind a négy kis csomagot.

  • Csõrege fánk

    6 deci liszthez veszünk 6 tojássárgáját, kevés sót, cukrot s borral kemény tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk, kártya nagysága darabokra vágjuk a derelyevágóval...

  • Extra fasírt zabpehellyel

    Hozzávalók: 15 dkg zabpehely, maradék fõtt burgonya, kevés reszelt sárgarépa, szeletelt hagyma, reszelt fok­hagyma, 1 szelet száraz kenyér, zöldséglevél, só.

  • Lazacos pizza

    Hozzávalók: fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 ek kapribogyó, feketebors, reszelt sajt.

  • Húsvéti fõtt sonka

    Hozzávalók: 1 db sonka, kötözött sonka, 1 db csülök, 5 db tojás, 1 szál friss torma, paprika, paradicsom, piros retek, lila hagyma;

  • Pezsgõs alma fagyival

    Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy piros alma, 2 dl pezsgõ, 10 dkg marcipán, 1 evõkanál kakaópor, 4-4- gombóc kávé-, sztracsatella-, csokoládéfagylalt, 2 evõkanál vágott dió.

  • Kapros tökpüréleves

    Hozzávalók: 1 kisebb friss, vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 tk só, 2 ek liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta.

  • Kakaspörkölt túrós csuszával

    Hozzávalók: 1 öregkakas, 2 kanál zsír, 3 fej hagyma, két kanál szines paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erõspaprika.

  • Sajtos brokkolikrémleves

    Sajtos brokkolikrémlevesA brokkolirózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk és botmixer segítségével az egészet pürésítjük (ezt megelőzően néhány rózsát ki lehet venni, amit félreteszünk a későbbi tálaláshoz). A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldjuk és a leveshez adjuk, majd összeforraljuk és forrón tálaljuk. Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a korábban kivett brokkolidarabokat.

  • Karácsonyi csokoládérolád

    Hozzávalók: 1db piskótalap, 10cl tejszín, 200g cukor, 200g vaj, 70g kakaópor.

  • Tejfölös -gombás zöldborsófõzelék

    Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg csiperke, 1 jó evõkanál liszt, zöldségléves, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejföl.

  • Pizzás csiga

    Pizzás csigaA hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Megvárjuk, míg a kétszeresére kel, majd körülbelül 0,5–1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük egy kevés étolajjal, kicsit megsózzuk, majd cikcakk alakban rányomjuk a pizzakrémet. Megszórjuk oregánóval, egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük. Körülbelül 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, zsírozott tepsibe fektetjük a csigákat, és az oldalukat is megkenjük olajjal. Tetejére bőven szórunk reszelt sajtot. Kicsit kelesztjük még a tésztát, majd pirosra sütjük a csigákat.

  • Hússal töltött zeller

    Hozzávalók: 20 dkg zeller, 7 dkg gépsonka, vagy sült hús darálva, 1 tojás sárgájának a fele, fél dl csontleves, 1 dl tejfel, 1 kk zellerlevél, 1 kk zsemlyemorzsa, csipet pirospaprika, só ízlés szerint.

  • Raffaelló szelet

    Krém: 1 liter tej, 7 tojás sárgája, 8 ek cukor, 4 cs vaníliás cukor, 3 vanília puding sûrûre fõzni. Ha kihûlt, 1 margarint belekeverünk.

  • Nokedli

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 30 dkg liszt, só, olaj, 3 tojás, víz.

  • Klasszikus gyümölcstál

    A klasszikus gyümölcstál tartalmaz:sárgadinnyét, háromféle almát, (zöldet, sárgát és pirosat), körtét, nasikörtét, lime-ot, mandarint, fehér és rozé szõlõt, kiwit, ananászt, valamint a legfinomabb trópusi ínyencséget, a mangót.