rss
  • Hagymamártás

  • Share on Tumblr

    Ha már kicsit színesedik, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és tartsd lassú tûzön, amíg a hagyma szét nem fõ.

    (Ha a leve elfogyna, vízzel pótold.) A végén szûrd le - ha kell, a sûrûjét paszírozd át -, lassan keverd hozzá a tejfölt, és még egyszer forrald össze. (Ízeit egy kevés pirított cukorral is gazdagíthatod.)

    Végy hozzá 3 fej vöröshagymát, 2 dl tejfölt, 2 dl húslevest, 5 dkg zsírt, 5 dkg lisztet, borsot és sót. A hagymát vágd apróra, kevés zsíron párold meg, hintsd meg liszttel és pirítsd tovább.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz zöldbab leves

    Hozzávalók:

    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 vöröshagyma
    - 1 sárgarépa
    - 1 szál petrezselyemgyökér
    - 0,5 zeller
    - 3 paradicsom
    - 5 dkg kelkáposzta
    - 10 dkg zöldbab
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 kis csokor bazsalikom
    - 5 dkg rövid csõtészta
    - só, fehér bors
    - 10 dkg reszelt parmezán

  • Csokoládékocka

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 tojás súlyú cukor, 3 tojás súlyú vaj, 3 tojás súlyú liszt, 4 dkg kakaó, késhegynyi szódabikarbó.

  • Pásztortarhonya

    Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg tarhonya, 80 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 1 kk. pirospaprika, só, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, negyedkiló füstölt kolbász.

  • Angels Face

    Keverõpohárban jéggel megkeverjük, koktélospohárba szûrjük, esetleg cseresznyével díszítjük.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Kókusz-csók

    Hozzávalók: 225 g kókuszreszelék, 45 g liszt, 170 ml cukrozott sûrített tej, 1 kiskanálnyi vaníliaesszencia, 1 csipet só.

  • Hagymás omlett

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

  • Libamáj hidegen

    A megmosott májat 1-2 órán át tejben áztatjuk.

  • Gombás káposzta

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 30 dkg gomba, 25 dkg fõtt füstölt tarja (vagy sonka), 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 birsalma (vagy savanyú alma), 3 dl tejföl, só, õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 babérlevél, csipetnyi cukor.

  • Pizzás Muffin

    Hozzávalók: 1 dl langyos tej, 2 dkg élesztõ, 1 ek langyos víz, 25 dkg liszt, 1 teáskanál só, 4 dkg vaj, 1 tojás, 1 evõkanál olaj, 5 dkg szalámi, 5 dkg párolt gomba, 5 dkg reszelt sajt, pizza fûszerkeverék.

  • Barackbólé fagyival

    Hozzávalók 12 személyre: 8 szem barack, 2 liter baracklé, 2 liter multivitaminlé, 1,5 liter szénsavas szõlõlé, 2 liter vaníliafagylalt.

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 120 g dióbél, 2 ek. akácméz, 200 g szõlõ, 2 db alma, 2 db körte, 1 db narancs, 1 db limett.

  • Bácskai csirkemell leves

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g csirkemell, 1 db vöröshagyma, 50 g zsír, piros paprika, 1000 ml csontleves, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 1 db zöldpaprika, 25 g liszt, 60 g vaj,só.

  • Körtesajt

    Hozzávalók: 1 kg körte, 20 dkg cukor.

  • Nyári tejfölös saláta

    Hozzávalók: 3 db paprika, 2 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 db uborka. Az öntethez: 1 pohár tejföl, fél csokor friss petrezselyem, kapor, só, bors, cukor, ecet vagy citromlé.

  • Rigó Jancsi

    Hozzávalók: Piskóta: 4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg liszt, 2 dkg kakaó.

  • Csirke dióval

    Hozzávalók: 2 filézett csirkemell, 4 dl tejszín, 10 dkg darált dió, 1-2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 1 ek. ketchup, só, bors.

  • Libamáj sütve

    Hozzávalók: 60 dkg libaháj, 40 dkg libamáj, só, 3-4 gerezd fokhagyma.

  • Serpenyõs almás-csirkemáj

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors és 1 dl almabor.

  • Barackos kocka

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 20+5 dkg porcukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg margarin
    - 5 tojás
    - 1 citrom reszelt héja
    - 25 dkg liszt
    - 1 csipet só
    - 2 evõkanál rum

    Töltelékhez:

    - 70 dkg sárgabarack

    Szórni:

    - porcukor