2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sajtos nokedli

Fél kg lisztet 1/8 l tejjel és 1/4 l szódavízzel összekeverünk, hozzákeverünk 4 egész tojást és egy teáskanál sót. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni hagyjuk. Mialatt áll, sós olajos vizet felforralunk, majd a nokedlitésztát beleszaggatjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha már jó, hideg vízbe szedjük egy pillanatra, majd egy nagy tálban, amíg jó forró, 5 dkg vajat (a margarin ehhez nem igazán jó) és 20 dkg friss reszelt sajtot (az eredeti receptben ementáli van) elkeverünk vele. A nokedlikészítés elott vagy közben zsírban vagy olajban hagymakarikákat ropogós barnára pirítunk, és a sajtos nokedli tetejére szórva tálaljuk. Friss salátát kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!