rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Olasz bazsalikomos spagetti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor firss bazsalikom, olaj fél liter paszírozott paradicsom, vagy 2 kis sürített paradicsom konzerv, cukor, õrölt feketebors. Dísznek reszelt parmezán sajt.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Kevés olajon futassuk meg az picira vágott vöröshagymát, majd dobjuk rá a bazsalikomot, körülbelül fél percig süssük mág, majd öntsük rá a paradicsomot is. Keverjük el, és törjük rá a fokhagymát. Forraljuk át alaposan lefedve. Végül álítsuk be az ízét borssal és kevés cukorral. Közben kifõzhetjük hozzá a spagetti tésztát. Együtt sajttal megszórva felforrósítom és tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg sertés szûzpecsenye vagy sovány comb, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, 80 dkg zöldborsó (40 dkg tisztított), 1 csokor petrezselyem, 1 hegyes paprika.

  • Angostura Fizz

    A citromlét, angosturát, cukorszirupot és a tojásfehérjét a shakerben lassan összerázzuk, míg a fehérje habos nem lesz. Ekkor pohárba szûrjük, és a jéghideg szódavízzel felengedjük.

  • Majonézes csirkekocsonya

    Hozzávalók: 1 levesben fõtt csirke, 2 dl csirkeleves, majonéz, 2 evõkanál zselatin, 2 dl tejföl.

  • Gomba tükörtojással

    A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk és zsírban pároljuk addig, míg megpuhult.

  • Diós zabfánk recept

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    15 dkg zabpehely, 5 tojás, 10 dkg margarin, 1 mokkáskanál só,
    A töltelékhez:
    20 dkg szilvalekvár, 10 dkg finomra darált dióbél, csipetnyi só;

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg pulykasült, 20 dkg sonka, 1 jégsaláta, 2 paradicsom, 1 konzerv óriás fehérbab, 3 szál újhagyma, 20 dkg eidami sajt, 10 dkg olívabogyó, 1 evõkanál dijoni mustár, 3 evõkanál balzsamecet, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl olívaolaj, 1 evõkanál olasz fûszerkeverék.

  • Sárgaborsó leves

    Sárgaborsó levesA borsót megmossuk, néhány órára beáztatjuk,(de lehet hagyni egy egész éjszakára is, annál gyorsabban megfő) majd tiszta vízben feltesszük főni. Amikor forr, leszedjük a habját. A hagymát megtisztítjuk. A borsót az egész hagymával, a babérlevéllel, a leveskockával megfőzzük (vigyázva, hogy a borsó ne főjön szét). A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a forró olajon megfuttatjuk. Ha kész a borsó, kidobjuk a hagymát, beletesszük a felkarikázott kolbászt, a fokhagymát, erős paprikát. Összeforraljuk, hogy a kolbász íze-színe kioldódjon.

  • Avokádós csirkesaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g sült csirke, 1 db vöröshagyma, 4 db érett avokadó, 1 db citromleve, 1 ek. dijoni mustár, só, bors, 1 ek. porcukor, snidling.

  • Szedres torta

    Szedres tortaA szedret megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk. A vajat, a tejfölt, a cukrot, a citrom lereszelt héját, a vaníliát és a tojást habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a sót, a szódabikarbónát is a tojásos masszába keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába egyengetjük, a tetején eloszlatjuk a szedret, és óvatosan lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Tálalás előtt porcukorral meghintjük a tetejét. Gyorsan elkészíthető és nagyon ízletes sütemény.

  • Burgonya saláta másképpen

    A megfõtt tojássárgáját szitán áttörünk, megsózunk s 3-4 kanál olajjal simára keverünk, Kis porcukrot teszünk bele és ecettel hígítjuk.

  • Virslis tészta

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.

  • Kolbászos bableves

    Hozzávalók 4 személyre: 1 pohár fehér bor, 6 szelet bacon kockákra vágva, olaj, egy csipet apróra vágott csili paprika, 1 nagy póréhagyma, szeletelve, 200 ml csirkehús alaplé, 1 gerezd fokhagyma, szeletelve, 1 kis csokor petrezselyem, apróra vágva, 6 csípõs nyers sertéskolbász (kb. 35 dkg), 2 x 400g konzerv fehérbab, natúr lében.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

  • Császármorzsa

    CsászármorzsaA búzadarát, cukrot és a pici sót langyos tejben áztatjuk! Ha a dara megduzzad, hozzákeverünk cukrot a tojás sárgáját és a kemény habot. A zsírt egy zománcozott sütőben szét kenjük, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk és megsütjük. Nem kell kiszárítani! Azután két cm-es kockákra vágjuk a tűzhely tetején, ahol nem forró, addig keverjük amíg darabos morzsára szétesik. Ha van a masszába keverhetünk mazsolát. Tálon felhalmozva, cukrozva tálaljuk. Lekvárt vagy málna szörpöt adunk hozzá. melegen tálaljuk.

  • Színes zöldségsaláta

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 10 dkg vörösbab (konzerv), 10 koktélparadicsom, 4 evõkanál fehérborecet, 2 gerezd fokhagyma,4 evõkanál olívaolaj, néhány levél fejes-, jég- és madársaláta.

  • Rukkolás lencsesaláta

    Hozzávalók (4 személyre tisztított mennyiség): 20 dkg fõtt lencse, 2 gerezd szétnyomott fokhagyma, 3 evk. almaecet, 10 dkg rukkola (a felét aprítsd fel, hasonlóan a petrezselyemzöldhöz), 5 dkg lencsecsíra, 5 dkg mustárcsíra, 1 dl joghurt.

  • Sajtogolyók

    Hozzávalók 10 fõre: 1/2 l tej, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, só, frissen õrölt bors, 3 tojás.

  • Gyümölcsös rizssaláta recept

    Hozzávalók: rizs, Alma, ananász, citrom, szöllõszemek, banán, citromlé, dió, 1 evökanál mustár
    só, kevés cukor, 1 dl olaj, kevés bors, kókuszreszelék.

  • Rablóhús nyárson fóliás burgonyával

    Hozzávalók:

    30 dkg pulykamell, 30 dkg csirkemell, 30 dkg sertésszûz, 20 dkg szalonna, 20 dkg kolbász, 2 fej hagyma, 8 db gomba, 4 db paprika, 4 db paradicsom, só, bors, grill fûszerkeverék, 0,4 l olaj, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 80 dkg burgonya

  • Újházy tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 3 kg tyúkhús, 30 dk sárgarépa, 20 dkg gyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg gomba, 10 dkg hagyma, 20 dkg karfiol, 15 dkg zöldborsó, 3 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, kb. 30 szem bors, darabka gyömbér.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...