2025.10.28. - Simon, Szimonetta

Máktorta

Hozzávalók:

22 deka cukor, 5 deka vaj, 2 tojás, 1 csomag vanillincukor, citromlé, 15 deka darált mák, 22 deka liszt, 1/2 csomag "Backin" sütõporral keverve, 6 evõkanál tej, a töltéséhez ribiszkelekvár és kevés rum; a mázhoz: 15 deka finom porcukor, 3-4 evõkanál forró víz, 8 deka csokoládé.
A vajat, cukrot és tojást habosra keverjük, a vanillincukrot és mákot hozzáadjuk, azután a citromlevet, majd a sütõporral kevert lisztet és tejet. Mindezt jól elkeverjük és zsírozott formában, lassan sütjük. Ha kihûlt, kettévágjuk, rummal nedvesítjük, gyümölcsízzel megtöltjük és a mázzal bevonjuk.

Máz: A porcukrot forró vízzel és a puhított csokoládéval jól elkeverjük, hogy szép sima legyen, majd a tortára öntjük és megszárítjuk.