2025.12.13. - Luca, Otília

Köményes stangli

Hozzávalók:

35 dkg liszt, 1 dkg élesztõ, másfél dl langyos víz, 1 teáskanál köménymag, 1 mokkáskanál só
Az élesztõt fél dl langyos vízben simára keverjük, majd meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztõvel, a sóval, a köménymag felével, a maradék langyos vízzel, és sima tésztává gyúrjuk.

A lisztezett mély tálba tesszük, tetejét is belisztezzük, és tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán még egyszer jól átgyúrjuk, 10-12 részre szaggatjuk, majd stanglikat formálunk belõle. Vízzel megkenjük, rászórjuk a maradék
köménymagot, és elõmelegített forró sütõben közepes lángon pirosra sütjük.
Köményes stangli