2024.03.29. - Auguszta

Fûszeres Graham torta

Hozzávalók:

1 dl fõzõmargarin, 1 teáskanál vanília, 2 dl méz, 2 db tojás, 1/2 dl liszt, 1/2 teáskanál só, 1,5 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 teáskanál õrölt szerecsendió, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 4 dl Graham kenyérmorzsa, 1,5 dl tej
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Melegítsük elõ a sütõt 175° C-ra. A keverõgép nagy táljában a vaníliából és a margarinból készítsünk krémet. A keverést folytatva, vékony sugárban adjuk hozzá a mézet is. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden adagolás után jól felverve a krémet.

Szitáljuk egybe a lisztet, a sót, a sütõport, a szódabikarbónát és a fûszereket. Ezt alaposan keverjük össze a morzsával. Felváltva, kis adagokban, folyamatos keverés közben adjuk a krémhez a száraz keveréket és a tejet úgy, hogy a száraz keverékkel kezdjük és azzal fejezzük is be. Minden adagolás után jól verjük fel a krémet.

A masszát öntsük egy kizsírozott, kb. 20x25x5 cm-es tepsibe. Süssük 35 - 40 percig, amíg a közepe is átsül (ezt a közismert fogpiszkáló módszerrel ellenõrizhetjük, nevezetesen, hogy a torta közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzhassuk ki onnan).

A végén hagyjuk állni 5 percig a tepsiben, majd borítsuk egy dróthálóra és hagyjuk ott kihûlni addig, míg kézzel megfogható nem lesz. Szeleteljük fel, díszítsük kedvenc mézes krémünkkel, és melegen szolgáljuk fel.
 
Fûszeres Graham torta
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!